ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Laimurat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2018 20:38
Son Ziyaret:
24 Mart 2019 04:15
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Yumurtacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Yumurtacı

SON 10 MESAJI

Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
Akım ayarlaması malesef yok ama hava borusunu sıkıştırarak azaltabildim. Bu kovalama olayı sanırım kuyruktaki yırtıklarla ilgili. Kuyruğunda yırtık olan balığı ayrı bir yere alıp kuyruğu düzelene kadar tutmalı mıyım ?
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
[VID]https://youtu.be/V0fKdWBI9dI[/VID]
Yardımlarınız için gerçekten minnetarım. Balığım şuan yaşıyor ve enerjisi ve gücü yerinde. Sera baktobur ilaçla 1 hafta tedavi altında tuttum. Diğer akvaryumumun suyunu haftada 2 defa %40 a yakın değişim sağladım. Şuanda kuyrukta siyahlık yada kan rengi herhangi bir leke kalmadı. Ama üst yüzgeç ve kuyrukta yırtıklıklar hala duruyor. Bugün balığı akvaryuma koydum fakat şuanda da şöyle bir problemimiz var. Küçük japon hasta olan japonun kuyruğunu sürekli kovalıyor. Bazen iç içe yüzüyorlar yan yana duruyorlar herhangi bir saldırıda bulunmuyor ama videodan da görebileceğiniz gibi bazen bu şekilde kuyruğa doğru kovalamalar oluyor. Bu konuda ne yapmalıyım bilmiyorum. Bir yerde okumuştum diğer balık ölü yada çürümüş kuyruk bölgelerini koparmak ve balığı bu sıkıntıdan kurtarmak için bu şekilde davranıyormuş. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Dostane bir kovalamaca diyorlar. 1 haftadır ayrı olduğu için olduğunu yazanlar da oldu. Siz değerli üstadlarımız ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ayrıca ne önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
Bende forumda okuduğum bilgilere göre hava kesesiyle ilgili bir problem olduğunu kanısına varmıştım. Zaten eğer öyleyse dediğiniz gibi ölmesini bekliyorum. Eğer hava kesesi problemi değilse diye düşünerek son çare olarak diğer ihtimallerin tedavilerini deniyorum. Daha demin dışkısını yaptığını gördüm. Sanki dışkısını yapınca da biraz hareketlendi gibi. Bekliyoruz. Gelişmelerden sizi de haberdar ederim mutlaka. Tekrardan teşekkür ediyorum herkese.

Son durum: 1 saat önce artık iyice hareketsizleşti ve yan yatıp ters dönüp yatıyordu suda. Artık öldü diye bakıyordum. Biraz yine karnına masaj yaptım hiç tepki vermedi. Sonra bir anda kendine geldi ve hiç sağa sola yalpalamadan yüzmeye başladı. Dibe dalmaya çalışıyor ıspanak verdim yine bir parça gayet güzel yedi. Hiç hasta değil gibi gözüküyor çok ilginç bir şekilde. Anlam veremiyorum bu duruma.
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
[QUOTE=mesutok]Sanki kuyruk uçlarında pembe kanlanmalı siyah yüzgeç erimeleri belirtileri görüyorum. Zannedersem kuyruk erimesi geçmemiş onun, onu ayırıp bence suyunu havalandırırken mikofish ilacıyla yüzgeç erimesi tedavisi yapın. İmza kısmımda "tedavi edilebilmiş balıklar ve tedavi yöntemleri" linkine tıklayın oradan "yüzgeç erimesi ve çürümesi" başlığını bulun altında ayrıntıları okuyup uygulayın, sanki sancısı yüzgeç erimesinden gibi, siz yanındasınız net görürsünüz kuyruk uçlarında pembemsi kanlanmalarla birlikte daha uçlarda siyahlıklarda mevcutsa yüzgeç erimesi bu. Şu anda durum böyleyse ısı yükseltmenize gerek yok ısıyıda önce 26 yükseltirsiniz garantiye almak için, bir iki saat böyle takılır sonra 28 yapabilirsiniz gerekirse.[/QUOTE]

Dediklerinizi uyguladım. Ayrı bir yere aldım küçük bir hava taşıyla oksijen veriyorum. Yalnız dediğiniz ilacı şuan alabilmem mümkün değil. Bactofish (Akvaryumlar için düzenleyici deri losyonu) damlattım. Bu ilaç da iş görür mü yoksa yarın sizi önerdiğiniz ilaçtan edinmelimiyim ? Bu ayırdığım suyun ısısını nasıl yükseltebilirim onu bilmiyorum. Bendeki ısıtıcı bu tank için çok büyük. Elimden geldiği kadar sıcak bir odada tutacağım. Şimdilik son çare bu heralde.
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
[QUOTE=mesutok]Bir arkadaşın bildirimi üzerine konunuzu farkettin, o yukardan damlayan oksijen bence yetersiz, zeminin uzunluğunun 1/3'ü kadar uzunlukta bir hava taşı ekleyip hava motoruyla havalandırırsanız akvaryumu iyi olur. Resimdeki gibi örneğin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/020520180930281.jpg[/IMG]
Isıtıcınız varsa 24 derece gibi çalışsın. 50 litregibi akvaryumlarda haftada bir yüzde 50 civarı uygun ısıda, dinlenmiş su ile su değişimi yapabilirsiniz.
Kuyruk erimesi varmıdır diye düşünmüştüm yakın zamanda yaşamış, belkide tam geçmedi kuyruk uçlarına bakın süt renginde kuyruk erimesi varmı azda olsa varsa onu tedavi etmeniz iyi olur. Biraz balık zayıf düşmüş kabız olabilir söylediğiniz belirtiler dibe inememek yukarı çıkmak gibi belirtiler, daha önceden fazla iştahlı bol yem yiyorsa birkaç gün önce belkide kabız olmuştur, 1 gün 2 gün yem yedirmeyin yemi attığınızda onun önüne kepçe tutun yemesin kabızsa rahatlar, su ısısını 28 derecelere getirirseniz kabızsa bu sıcaklıkta iyi gelebilir. Birde birkaç gün su seyiyesini düşürebilirsiniz, daha rahat dibe inebilir basınç azalacağından, Ne bileyim yarısından biraz daha yüksek bir seviye gibi. İmza kısmımda "Tedavi edilebilmiş balıklar ve Tedavi yöntemleri" linki var oraya tıklayın, "yüzgeç erimesi çürümesi", "kabızlık", "bayaz benek parazi" başlıklarını bir inceleyin, Birde erkek balık dişi balığı sürekli kovalarsa köşelere sıkıştırırsa, tül kuyruklu balıkların kuyrukları sivri uçlu yerlere takılıp yırtılabilir çiftleşme kovalamacasına bağlı bunuda bir düşünün oldumu böyle şeyler.

Kuyruk uçlarında böyle beyazlıklar varsa yüzgeç erimesi geçmemiş demektir Mikofish ilacı ile tedavi etmek gerekir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]

Not : illa hava motoru hava taşı şart değil, bir iç filtreniz varsa onun baloncuk üfleme aparatı olur onunlada suya oksijen baloncukları üfletebilirsiniz fazla akıntı yapmadan örneğin üstteki resimdeki gibi iç filtreyi kullanabilirsiniz en sola yada sağa arka cama yapıştırıp akıntısını ön cama vurdurabilirsiniz, oksijen baloncukları suyla sürtündükçe suya çözünmüş oksijen üretiliyor ve balıklarda bu çözünmüş oksijeni kullanırlar.[/QUOTE]

Oksijenle ilgili tavsiyenizi dikkate alacağım.
Isıtıcım var ve 23 derecede çalışıyordu. Onu 24 dereceye çıkardım.
Kuyruk erimesi konusunda, balık kendini iç filtrenin arkasına sıkıştırmıştı ondan önce kuyrukta kesikler ve yırtıklar yoktu. Bundan kaynaklı oldu ve şuanda gözlemlediğim kadarıyla 1-2 yerde kuyruk uçlarında siyahlık mevcut.
Kabızlık konusunda 1-2 defa daha olmuştu bu olay ve ıspanak, bezelye vererek çözmüştük bu sorunu. Ama şuanda ben balığın daha dışkı yaptığını dahi görmedim.
Su ısısını 28 dereceye getirsem diğer balık bundan kötü etkilenebilir mi acaba ?
Su seviyesini yarısına düşürmem mümkün ama hareket edecek bile güç bulamıyor sanki dibe dalmayı denemiyor bile.
Erkek balık dişi balığı kovalama durumunu bilmiyorum ama iç filtrenin arkasına sıkıştığında tedavi bittikten sonra büyük balığı akvaryuma bıraktım. Daha sonra küçük balık onu 1-2 gün kovaladı sonra normale döndüler.

Şuanda çok fazla yan yatıp kalıyor olduğu yerde. Diğer balık onun yanına gelerek ona çarpıyor ona bile tepki vermiyor. İki parmağımla biraz masaj yapıyorum karnına kendine geliyor gibi oluyor ama daha sonra tekrar eski haline dönüyor.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=t2gtZM-4pZM[/VID]

Yeni bir video çektim son durumu hakkında. Belki durumu anlayabilmemiz için bir faydası olur.

Bu arada çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için.
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
[QUOTE=Sj Injection]Balık uzerınde beyazlık solgunluk,dışkısında sarkmalar dikkatınızı çeken birşey oldumu?
Işıklandırmayı belirli aralıklarda yapın gunduzlerı acmayın.Oksijenı biraz daha fazlalastırın.Ispanak yemiş.Ispanak'a biraz sarımsak suyu yapıp yedırın.
Bır hastalık var olduğu kanaatınız fazla ıse yarım cay kaşığı 3/2 'si kadar kaya tuzu atın.[/QUOTE]

Herhangi bir beyazlık veya solgunluk göremedim. Dışkısını yaptığını da 1 gündür hiç görmedim. Dikkatimi çeken tek şey halsiz yan yatması ve sürekli akvaryumun köşelerine doğru gidip hareketsiz durması. Işıklandırmayı dediğiniz gibi yapacağım. Oksijen konusunda da tavsiyelerinize uyacağım. Kaya tuzunu hemen hazırlıyorum. Ispanağı sarımsak suyuyla nasıl yedireceğim ? Onu anlayamadım :( Hastalığının ne olduğuna dair tahminleriniz var mı acaba ?
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
[QUOTE=Sj Injection]Japon balıkları bol oksıjenı çok sever.Fazla ışıktan rahatsız olurlar.Stres başlı başına bir beladır.
Hastalık konusuna gelince dışkısını gözlemleyın.Karın şişikliğine bakın.Hava motoru ile akvaryumdaki oksıjenını fazlalaştırın.Filtre'yı kontrol edin.
Yemlemeyı nasıl yapıyorsunuz.

Hastalık konusunda bir çok şey soylenebilir.Yanlış teşhis ölümü hızlandırır.Geçmiş olsun.
[/QUOTE]

Oksijen konusunda şelale filtrenin yeterli olacağını söylemişlerdi bu nedenle herhangi başka bir oksijen takviyesi kullanmadım fakat balık hastalandığından beri hava taşı ile takviye ediyorum.
Gündüzleri fazla güneş almayan bir yerde akvaryum bu nedenle gündüzleri ışık açıp, akşamları mavi loş ışık açıyorum.
Karın şişliği konusunda, normal gözüktüğünü söyleyebilirim.
Filtre temizlendi.
Dünden beri sürekli izlememe rağmen dışkı göremedim.
Tetra dip japon yemi ve balıkçıdan aldığım parçalayınca toz haline gelen bir yem var. Bu yemin markasını unuttum. 2 yıl boyunca bu yemlerle besledim. Günde 2 defa tetra dip yemden 4 adet. Diğer parçalanan yemden ise 1 adet atıyorum. Uzun zamandır bezelye veya ıspanak vermiyorum. Yarım saat önce biraz ıspanak yedirmeyi başardım.[EDIT]Laimurat,2018-10-09 10:10:45[/EDIT]
Japon Balığım Ölmek Üzere (vıdeolu)
Video: [VID]https://www.youtube.com/watch?v=R6dYL2rFNYE[/VID]
Hastalık Belirtileri: Halsizlik ve suyun üzeride yan dönme, yalpalama ve denge kuramama.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Adet Japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 22-24 Derece
Filitrasyon: 1 Adet şelale + 1 Adet İç Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): En erken 1 hafta, en geç 2 haftada bir %30 su değişimi.

Merhaba,

Videodan da görebileceğiniz gibi balık kesinlikle dibe dalamıyor ve çok halsiz. Dün sabah durumunu ona yem verdiğimde farkettim. Dibe giden yemlere ulaşmaya çalışırken dibe dalamadığını gördüm. Dalmaya çalışıyordu fakat sanırım yorulup balon gibi suyun yüzeyine çıkıyordu. Dün sabahtan beri bu şekilde ve sürekli yan yatıp toparlanmaya çalışıyor. 3-5 saat önce de artık ölecek kadar sabit duruyor ve hareket etmiyordu. 2 japon var ve onları 2 yıldır besliyorum. Kabızlıkla ilgili bir şey olabileceğini düşündüğüm ve artık ölmek üzere olduğunu gördüğümde 15-20 dakika boyunca karnına iki parmağımla masaj yaptım. Çok az bir şekilde de bastırdım. Biraz kendine geldi gibi oldu ama tekrar hareketsiz bir hale geçti. 2 hafta önce iç filtrenin arkasına sıkışmıştı ve bu nedenle kuyrukta yırtılmalar olmuştu. Bactofish Deri Losyonu isimli bir ilaçla 5 gün ayrı bir tankta tedavi ettim. Kuyruk bölümünde kanlanmalar vardı onlar geçti. Enerjisi ve keyfi yerindeydi. Akvaryuma koyduğumda da iyiydi.

Fazla uzatmayayım. Şuanda sanırım bu balığı kurtarma şansım yokmuş gibi gözüküyor. Eğer bir tavsiyeniz varsa denemek istiyorum. Ayrıca neden bu duruma gelmiş olabilir bunu öğrenmek istiyorum.

Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsınız çok mutlu olurum.

İyi günler.
İç Filtrenin Arkasına Sıkışan Japon Balığı
2 yıldır bu japonları besliyorum ve bugüne kadar hiç birbirlerinin kuyruklarına saldırmadılar. Bu kanlanma durumu yaşandıktan sonra başladı bu olay. Ondan çok emin olarak ayırdım balığı. Tedavi olmadan da geri koymayın diye uyardı bazı akvaryumcular. Kaya tuzunu deneyeceğim. Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.
İç Filtrenin Arkasına Sıkışan Japon Balığı
Cevap için çok teşekkürler. Peki tedavideki balığın durduğu suyun ısısı diğer akvaryuma göre biraz düşük. Bu sorun yaratır mı ? Ayrıca kaya tuzunun faydası olur mu ? Son olarak da bu tedaviyi kaç gün yapmalıyım ? Kuyruktaki yırtıklar düzelince mi yoksa kanlanma olan bölgeler iyileşince mi balığı akvaryuma geri koymalıyım ?

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.