ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mesut35
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2018 02:51
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2022 03:04
Toplam Mesaj:
53 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Bedir
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204956/060820180149161.jpg[/IMG] Mesut BEDİR [URL=http://www.akvaryum.com/Forum/dragon_stone_ile_vadi_temali_hardscape_akvaryum_k925891.asp] Dragon Stone ile Vadi Temalı Hardscape Akvaryum Kurulumu[/URL]

SON 10 MESAJI

Lepistesin Anüsünden Bir Şey Sallanıyor
[QUOTE=sinecancerrah]Merhaba konu üzerine baya geçmiş ama balığın akıbeti ne oldu acaba? Sanırım aynı dertten muzdaribim. Ben doğum yapacak diye bekliyorum ancak bunlar sarkıyor yavru yerine. [:(][/QUOTE]

Müdahale ettikten birkaç gün sonra ölmüştü maalesef :(
Aynı sorun varsa mutlaka karantina akvaryumuna almanızı öneririm.
Suyun Berraklaşmaması
[QUOTE=mustafa59]
İçinize mi doğdu bilmiyorum ama siz bu mesajı yazdığınız saatlerde ben akvaryumuma dış filtreyi takmakla uğraşıyordum :) uzun uğraşlar sonucu dün gece nihayet dış filtre kurulumumu yapmış bulunmaktayım :) [/QUOTE]

Biraz geç gördüm ama dış filtre almanıza sevindim. Keyifli hobiler :)
Suyun Berraklaşmaması
200 litre akvaryumu iç filtre ile döndürmeye çalışmak balıklar için gerçekten eziyet olsa gerek. Dış filtre alana kadar su değişimlerini asla atlamamanızı öneririm.
Mountainscape 140l
Gerçekten muazzam olmuş ellerinize sağlık. Kayalar arası boşluk bulunan ve ufak balık beslenen bu tarz kurulumlardaki tek sıkıntı; ölmek üzere olan balığın kayaların arasına girmesi ve orada ölmesi. Özellikle neon tetralar bunu yapıyor. Bu da su değerlerinin ani olarak bozulmasına sebep oluyor. O yüzden iyi takip etmek gerekiyor. Buna önlem olarak tanka karides ekleyebilirsiniz.
Tebrik ederim.[EDIT]mesut35,2018-08-25 01:39:27[/EDIT]
Hobiden Soğudum. Nedir Bu Yosun?
Misket gübreyi ne kadar derine ektiniz? Yüzeye yakınsa yosun oluşmasına sebep olabilir. O yosunun aynısı benim tankımda da çıkmıştı. Bir türlü kurtulamamış ve bitkili akvaryumu komple bozmuştum.
Yosunun adı: Cladophora
Fırça vs. kullanarak kazımaya çalışmayın yapıştığı yerde büyümeye devam ediyor.
Benim tankımda JBL Aquabasis vardı ve sanırım üzerinde yeteri kadar kum olmadığından yüzeye yakındı. Bitkiler adapte olmadığı için besini kullanamıyordu ve dolayısıyla o besinler yosuna sebebiyet vermişti.
Size tavsiyem, co2'yi artırıp ışığı azaltın ve tank oturana kadar sakın bozmayın. Bitkiler adapte olunca besinleri kullanmaya başlayacaktır. Bu süre zarfında size büyük iş düşüyor, el yordamıyla o yosunları uzaklaştırın. Çünkü bitkileri sarıp besin almalarını engelliyor ve bitkileri çürütüyor.
Ayrıca, hızlı besin tüketen Elodea veya Tilki Kuyruğu bitkisini mutlaka tanka ekleyin. En azından diğer bitkileriniz adapte olana kadar besinleri kullanıp yosunlaşmayı önleyeceklerdir.

Benim co2 tüpüm ve vaktim olmadığından uğraşamadım ve o kadar emek-para harcadığım akvaryumu bozup, bitkisize geçmek zorunda kaldım. Bitkisiz akvaryum son derece rahat ama asla bitkili akvaryumun seyir zevkini vermiyor. [EDIT]mesut35,2018-08-22 01:05:05[/EDIT]
35*35*35 Bitkili Kurulum
[QUOTE=muarrem]Teşekkür ederim tavsiyeniz için . Taban olarak kullanmaya devam edeceğim.[/QUOTE]
Yüksek ışık altında tabana doğru yayılım göstereceklerdir. Hatta hiç budama yapmadan, uzayan gövdenin ortasından toprağa gömerseniz oradan da kök atar.
35*35*35 Bitkili Kurulum
[QUOTE=muarrem]O konuda benim de biraz şüphem var maalesef. Fakat aldığım yer bilgili biriydi ve monte carlo olduğunu söyledi, aydınlatması az olduğu için bitkiler yukarı doğru uzamıştı. Şuan bendekiler diplerinden sürgün veriyor. Yakından resimlerini yüklüyorum eğer montecarlo değilse çıkarıyım akvaryumdan [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124459/130820182109161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124459/130820182109301.jpg[/IMG][/QUOTE]
Daha iyi bilen arkadaşlar yazacaktır mutlaka ama bence bu bitki hemianthus micranthemoides. Micra bitkisi olarak bilinir.
Bu linkten bakabilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/hemianthus_micranthemoides_bitkir_25_885.asp[/URL]

Yeni Akvaryumum...
Çok şık durmuş. Tv belki biraz daha yukarıda olsa, akvaryumun üzerine oturtulmuş gibi durmaz. Dikkati de bozmaz diye düşünüyorum.
Elinize sağlık.
Dragon Stone İle Vadi Temalı Hardscape Akvaryum
[QUOTE=jaloreef] Onuda soracaktım,ozaman toprak yiyen türlerini araştırın derim, onun yanında ateş ağız, sajıka, gold severyum vb. takipteyim[:)]yeniliklerin görsellerinide bekliyorum[/QUOTE]

Bu aralar yoğun olduğum için balıkları araştıramadım. En kısa zamanda önerdiğiniz balıkları araştırcam. Şimdilik bitkili tanktan kalan balıklarla devam ediyorum. Yukarıda söylemeyi unutmuşum, ayrıca 8 adet Full Red Lepistes yavrusu var.
Tankın suyu da aslında oturmuş durumda, bozduğum bitkili akvaryum yaklaşık bir buçuk aylıktı, oradaki bakterileri kaybetmemek için 50-60 litre su alıp filtreyi o suda çalıştırmaya devam ettim. Yeni dizaynı oluşturduktan sonra ayırdığım suyu ekleyip filtreyi çalıştırdım. Birkaç gün sonra yaptığım nitrit testinde ufak bir miktar nitrit çıktı. Fakat şu an nitrit de sıfırlandı ve tank tamamen oturmuş durumda.
Bitkiye gelince benim de aklımdan anubias nana petite bitkisi geçiyor. Belki yati köklerine bağlayıp bir yerlere koyulabilir. Ama şu an için bitki işine girmicem belki ilerleyen zamanlarda olabilir.
Arka plan değişikliği yaptıktan sonraki güncel fotoğrafları yüklüyorum. Salonun ışığı açıkken ve kapalıyken ayrı ayrı çektim. Salon ışığı açık olduğunda bir miktar yansıma yaptı ama kapalı olduğunda da arka plan aşırı derece siyah görünüyordu. O yüzden hem açıkken hem kapalıyken fotoğrafladım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204956/050820180350241.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204956/050820180350221.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204956/050820180350231.jpg[/IMG]
Dragon Stone İle Vadi Temalı Hardscape Akvaryum
[QUOTE=jaloreef]Arkadaşım ellerine sağlık, sanırım canlı konusundada fikirler bekliyorsun? Kimse canlı konusunda yorum yapmamış,bir yada birkaç kök ekleyip arkayıda siyah fonla değiştirip amerikan tankı kurardım, en zevklisi bence,tetra türleri raspora panda çöpçü bolivan ram v.b amerikan türleri eklerdim, ve birkaç anibüas nana bitkisi sağlıklı balıklar.Not:Taşlar kireç taşımı bilemedim,kalsiyum içeriyorlar sanırım suyu belli p.h ta tuttuklarını sanıyorum amerikan tarzında uygun olmaz görüşündeyim.[/QUOTE]
Arka planı mat siyah olarak değiştirdim. Yakın zamanda fotoğraf olarak da eklerim. Gerçekten çok daha doğal ve güzel durdu.
Evet canlı konusunda henüz karar vermedim. Şu an tankta bitkili tankımdan kalan altışar tane neon tetra, kırmızı burun tetra ve otocinslus balıkları var. Bu balıklar bitkili tanklara hitap ettiği için küçük sürü balıklarından ziyade daha büyük ve izlediğim zaman hareketleriyle beni rahatlacak türleri araştırıyorum. Tabii tankın hacmini de göz önünde bulundurmak lazım. Aradığım gibi bir tür bulamazsam, tetra türlerini sayı olarak artırıp belki bir çift de kakadu eklerim.
Kayalar, dragon stone ve bildiğim kadarıyla nötr, suyun ph'ına etki edeceğini sanmıyorum. Son ph testinde sonuç 7,2 çıktı. 7,2 ph'da balıklar şu an için keyifli görünüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.