ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mardek
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
261
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2007 13:17
Son Ziyaret:
21 Aralık 2022 14:48
Toplam Mesaj:
578 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALİ SÜR
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1977
Yaş:
46
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali SÜR Yeşilyurt

SON 10 MESAJI

1.5 Yıllık Blackwater Tecrübem Ve Sonlandırma
Ben de zamanında apisto için kuracaktım ama çeşitli nedenlerden elimdeki bütün tankları, balıkları, malzemleri vs çıkardım. İçimde bir uhdedir halaa blackwater. Olumsuz yönleri tekrar düşünmeye itti beni :)[EDIT]mardek,2022-08-15 11:06:20[/EDIT]
Eşime Hobiyi Sevdirmek İstiyorum. Ama Hangi Türle?
Bence kesinlikle KARİDES türleri ile giriş yapmalısın.
Hem ufak hacimli tanklarda besleniyor olması nedeniyle gözünde büyütmez, hem renkli renkli küçük canlılar olması sevimli gelir, hem de alışık olmadığı (çevresinde de arkadaşlarının da pek alışık olduğunu düşünmüyorum) bir canlıyı beslemenin merak / heyecanı ve dostlarına onları anlatıp merak uayndıracak olması daha da ilgi çekici olabilir.
Lepistesim Hamile Mi
Yasin arkadaşa katılıyorum, yavruluğa almak için daha çok erken. Hatta imkan varsa yavruluğa değilde doğum yaklaştığında mini bir tanka tek olarak ayırın, tanka bolca rafya koyun (hediye paketlerinin üzerine sardıkları plastik, renkli, makasla çektirip kıvır kıvır yapılan ip) bu sayede hem anne hem de yavrular için daha iyi olur.
Lepistesim Hamile Mi
Balığınız hamile ama yavrulaması için daha zaman var. Karnı iyice şişip anüs kısımdaki siyahlık ta büyüyüp siyahlaştıkça doğum yaklaşmış olur.
Dişi lepistesler bir kez çiftleştikten sonra 5-6 kez çiftleşmeden yavru veriyor. Tankta şuan erkek olmasa bile aldığınız yerde çiftleşmiş olma ihtimali kesin diyebilirim.[:iyi:]
Akvaryem Adlı Firma Güvenilir Mi?
Ceylan'ı, daha akvaryemi kurmadan, evinin inşaat halindeki çatı katında yem sattığı zamanlardan tanırım. Müşteri memnuniyetini taaa o zamanlardan çok önemseyen, dikkat ve özen gösteren bir arkadaştır. O zamanlarda bile yem siparişi verdiğim zaman yanına muhakkak denemem için ufak poşetlerde 5-6 çeşit yem gönderirdi. Bir gün elde olmayan sebeplerden ürünü yollayamayınca, balıklarım aç kalmasın diye gece yarısı evime minibüsle gelerek elden teslim etti yemleri. Bu arada belki 1 saatten fazla bir yol, bir de geri dönüşü olacaktı. İşler büyüdükçe, ürünler ve müşteriler arttıkça ufak tefek sorunlar yaşanılması normal karşılanmalı. Emin olun ki geçerli bir sebep olmuştur ürünlerin gecikmesinde. En kısa sürede telafi edeceğine eminim Ceylan'ın.
Koi Baligi
Çok güzel gerçekten tebrik ediyorum[:iyi:][:iyi:][:iyi:]. Evim müsait olsa benim de aklımda olan bir proje [:iyi:]
Ramirezi Cinsiyet
İkisi de dişi, anlatımına ve görünüşe göre üstteki baskın olanı.[EDIT]mardek,2022-04-14 08:52:19[/EDIT]
Şelale Filtreden Gelen Ses
Ya pervane mili oynamış olabilir yada su emiş kısmı hava yapmış olabilir. Görmeden birşey söylemek zor ama motor çalışır durumda iken temiz bir bardak ile su haznesine su döküp sesin gidip gitmediğini bir kontrol et önce. Eğer hava yapmış ise bu şekilde sesi kesebilir.
:)))))
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/22377/150820201232411.jpg[/IMG]
90×50×50 Bitkili Akvaryum Fiyat Ve Tür Önerisi
[QUOTE=pizzaci]Merhabalar öncelikle iyi günler
Hobiye nano akvaryumlarla başlayarak kısa sürede hobinin büyüsüne kapılıp daha büyük hacimli akvaryuma geçiş kararı aldım.
Sizlere 2 sorum olacak

-90×50x50 8mm akvaryum için camcıdan 250 tl fiyat aldım (alt üst kuşak dahil) Sizce fiyatı uygun mu?

-Şayet bu akvaryumu yaptırdım diyelim.Elimde bolca bitki bulunduğu için (Java fern,Anubias barteri,Subulata,Hemiantus Micra,Zeytin) vb)bitkilerle beraber bakılabilecek hızlı üremeyen ve kusturma gibi dertleri olmayan tür tavsiyelerinizi alabilir miyim?
[:nazar:][/QUOTE]

Fiyatları tam olarak bilemiyorum şuan, o nedenle uygun olup olmadığı konusunda birşey diyemiyorum. Önerim Bornova'da Birol abiden de fiyat almanız. Eğer iletişi kurmak isterseniz telini verebilirim. Daha önemli konu ise bu ölçüdeki tankı arkadaşın da dediği gibi 10mm yaptırmanız çok daha mantıklı olur.
Balık için ise apisto türleri tavsiye ederim. 25-30 civarı neon yada kardinal sürüsü ile gayet güzel bir tank olur bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.