ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taylan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2014 17:02
Son Ziyaret:
21 Ekim 2023 23:18
Toplam Mesaj:
114 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Gündoğan
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1987
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taylan Gündoğan

SON 10 MESAJI

Öneriye İhtiyacım Var Beyler
Bütçede rahatsanız büyüttüğünüz de dış filtre olarak benim tavsiyem jbl serisidir başarılı sağlam ve sessizdir. Isıtıcıda kendim eheim ve jbl tercih ediyorum.

Balıklarla ilgili tekrar etmek gerekirse bir canlının diğerini yememesi uyumlu oldukları ya da mutlu oldukları anlamına gelmez. Akvaryum görsel zevkten ziyade bu canlıların doğal yaşamını kopyalayarak en yakın yaşam ortamını kurmaya çalışılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple balıklarınız arasında uyumsuzluk var. Hatta balıklarınızın ve tankınızın arasında uyumsuzluk var.[EDIT]Taylan,2023-09-27 01:06:17[/EDIT]
Öneriye İhtiyacım Var Beyler
Merhaba öncelikle sorarak hareket etmek güzel bir şey ama bununla birlikte araştırmada yapmanızı tavsiye ederim. Kim söylediyse bu türlerin çoğu birlikte olması doğru değil. En temele inmek gerekirse kum seçimi hatalı. Tetra grubu (ki tankınızda tetra dışında farklı ve hiç bir alakası olmayan türler var genel olarak tetra grubunu baz alarak konuşacağım) için bitkili akvaryum ister ve bu kum anladığım kadarıyla doğru seçim değil. Ayrıca tetralar için huzurlu bir ortam için önemli bir konuda daha koyu tonlarında kum seçimi yapılması. En az 10 lu gruplar halinde bakılması gerektiği genel bir bilgidir. O süsler çıkartılmalı yerine kök ve bitki gelmeli bununla birlikte bitkiler için uygun aydınlatma. Balık seçimine kim yardımcı oldu bilmiyorum ama akvaryumcu sanırım bence bir daha danışmayın derim. Daha iyi bir filitreleme sistemi gerekli burada bütçe önemli tabi ama şelale filtreye de bir bakın derim. Canlıların sağlığı için türler hakkında detaylı araştırma yaparak bir iki türde karar kılıp geri kalanı sahiplendirin ya da iade edip eksiklerinizi giderin derim. Canlı sayısını tank yükünü kaldırması adını çok sınırları zorlamazsanız iyi olacaktır. Tabi bunların hepsini kendimi sizin yerinize koyarak söylüyorum söylediklerim tamamen dostane bir tavsiyedir.
70 Litre Bitkili
Elinize sağlık fotoğraflardan mıdır anlayamadım ama su biraz bulanık gibi geldi. Bitkiden ziyade küçük bir yati kökü gibi bir eklenti yapabilirseniz çok daha güzel olacağını düşünüyorum.
Havuz Akvaryum Hakkında Bilgi
Benimde kafamda buna benzer bir proje var. İzmir Doğal Yaşam Parkında bulunan Tropikal bölge var orada da ön tarafı cam olan bir koi havuzu var. Oradan yola çıkarak hayal meyal camın kalınlığı 30mm den fazla değildi sanırım. Tabi bunu tam kesin ilgi olarak kullanamazsınız. Projenizi aşama aşama fotoğrafladıysanız bizimle de paylaşabilir misiniz?
Bolivian Ramirezi Kurulumu Hk
Merhaba bir abimizin hediyesi üzerine tekrar hobiye döndüm. Elimdeki tank 100lt içinde kum olarak Aragonit ve dekor için taşlar bulunmakta. Filtre olarak şelale tipi iç filtre var ve katmanlarında bazı filtre Malzemeleri mevcut. Daha henüz sorma fırsatım olmadı. Bitki için armatür mevcut. Akvaryum mevcut olarak çalışır ve bakteri kültürü oturmuş olarak aldım. Bu imkanlar altında Bolivian Ramirezi için uygun olur mu? ya da nasıl uygun hale getirebilirim? Kumu değiştirmek istemiyorum çünkü tutunan bakteri kültürünü kaybet istemiyorum. Bana bu konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
Dış Filtre Seçimi Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Merhaba uzun süredir JBL Cristal Profi E1501 Greenline kullanmış biri olarak kesinlikle ihtiyacınız göre birini seçerek JBL alın derim. Debi düşmesi yaşamadım, çalıştığını anlamıyorsunuz, düşük elektrik tüketimi, ürün kalitesi çok sağlam ve içi filtre açısında doludur diğer sepetlere siz ihtiyaca göre ekleme yaparsınız. Detaylarını JBL kendi sitesinden inceleyerek bakabilirsiniz.
20lt Akvaryum, Su Bulanıklaştı
Buradan bakıldığında plastik bitki dekoru ve boyalı taşlar göze batıyor. En acilinden canlıların sağlığı için onları çıkartın derim. Gerçek bitki kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Japonlar sert bitkileri yemezler anubias tarzı bitkileri araştırın derim. Yukarıda da bahsedildiği gibi bakteri akvaryumda en önemli konulardan biri illa ben bunu yıkayacağım diyorsanız da akvaryumdan çektiğiniz su ile yıkayın tabi çitileme sıkma falan yapmayın su tutmaktan bahsediyorum. En azından bakterilerin ölümü azalır.
Anubias'ım Çiçek Açtı
Maşallah tankınıza bahar gelmiş :)
Dış Filtre Çekim Ucu Aşağıda Mı Yukarıda Mı Olmal?
Merhaba dibe koyarsanız daha faydalı olur ama aklınızın köşesinde bulunması için size bir tavsiye vermek isterim jbl top clean 2 var onu araştırın derim. Ben kendi akvaryumum da kullandım dipten çekim yaparken aynı zamanda su yüzeyinden çekim yaparak daha iyi filtre etmiş oluyor.
70 Lt Akvaryum Balık Tavsiyesi
Merhaba kendi kişisel yaptığım bir hesapla ile kendimce doğru olan bence bu popülasyon İçin tankınız yetersiz. Sebebi toplamda 44 canlıya bakmayı planlıyorsunuz. Bunların boyutlarını en min boyutta olduğunu düşünürsek canlı başına 2 lt düşüyor ki bu da tankınızın yetersiz olduğunu gösteriyor. Bir diğer konu ise ağırlıklı olarak canlı doğuranlardan oluşacak olan bir tankın popülasyonunun hızlı artacağı düşünüldüğünde takın yükünün giderek artması çok zaman almayacaktır. En iyi akvaryumun içindeki canlılar için doğal ortamlarının bir taklidini oluştururken onları kalabalıktan strese sokmamanında önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa bence biraz sayıyı düşürmeniz uzun vadede daha yararlı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.