ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kandac
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2013 19:10
Son Ziyaret:
21 Kasım 2013 14:53
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kazım Andaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Diatom Sorunu
L cinsi vatozların yosunlara karşı tepkisi nasıl acaba çalışkanlar mı?Birde cüce vatozdan farkları neler acaba arkadaşlar, yosunla mücadele konusunda?
Diatom Sorunu
Karidesler gibi bu su şartlarına neritelerde uyum sağlıyamadı, sadece 1i canlı suan sanırım, diğerlerini aldım.Tetralarda ve rasboralarda hiç bir sorun yokken salyangoz ve karidesi yaşatamıyoruz bu akvaryumda.

Arkadaslar artik ilac denemeye karar verdim, gittikce ilerliyor.İsigi ise 3-4-3'e indirmeye dusunuyorum.Mossa zarar vermeyecek bi ilac onerisi istiyorum kahverengi alg icin.Simdiden tesekkurler.
Diatom Sorunu
Tesekkurler arkadaslar cevaplar icin, 5 tane nerite salyangoz ekledim forumda etkli oldugunu gordum.Fotograflari aksam eve gidince ekliycem
Diatom Sorunu
Öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar;
Akvaryumumu kuralı tam 43 gün olmuş.
Akvaryumumuz 30x30x60 boylarında, 51w ışıklandırma yapılıyor.
İlk bir hafta kurulum yapıldı seachem prime kullanıldı ve her su değişimindede seachem stability kullanılmaya devam ediliyor.İlk bir hafta canlı olmaksızın eski emektar eheim 2013 çalıştı.
Akvaryumda CO2 desteği var, snde 0.6 kabarcığa falan denk geliyor.
Tabanda küba ekili, echinodorus var arka planda, reineckii mini, rotalalar, christmas moss ve alternanthere reineckii var.
Haftaiçi hergün potasyum 6ml ve perşembe, pazar günleri mikro element ekliyordum.
Christmas Mossun yeni filizlerinin ince ve beyazımsı olması sonucu akvaryumcumdan nitrat veya potasyum eksikliği olabilceğini söyledi, eee malum potasyum kullanıyorduk zaten.Nitratıda aldım ve haftada 3 kez 2.5 ml vermeye başladım, bu olaya geçen hafta başladım ve 3 gün sonra kahve alg oluşmaya başladı.
Forumda araştırdım fakat ışığın az olmasından kaynaklı olabilceği deniyor fakat benim akvaryumumda 5-6 belki 7 cm kum var yani 45lt'ye kadar düşüyor neredeyse.1Lt'ye 1wt'dan daha fazla ışık düşüyor.
Su değişimi desek haftada 1/3 su değişimi yapıyorum.
Akvaryumda 18 ember tetra, 19 kardinal neon ve 20 lambchop rasbora, 15-20 arası kiraz karides var yem yere düşmeden bitiyor yani, nitrat patlaması olabilceğini düşünmüyorum.
pH 6 civarında seyrediyor fakat diğer testlerim yok malesef.
2 Adet Otocinclius var fakat pek bi yararını görmedim açıkcası.
Diatom mossumu ve cubaların yapraklarını sarmış durumda, akvaryumun camında ise birazcık yeşil yosunlanma var fakat onu temizleyebiliyordum ama diatomun temizlenmesi tüm sporun akvaryuma yayılması ve oluşumun artmasına sebep olcağını okumam üzerine artık onlarıda temizleyemiyorum.
JBL Algolun bitkilere zarar vermiyeceği söyleniyor ama güvenemedim açıkcası.İlaçsız halletmenin bir yolunu arıyorum 
Bi yardım bekliyorum dostlar şimdiden teşekkürler.



İsiandirma 4-4-4 olarak 8 saat veriyorum.
18w daylight, 15w grolux olarak
30x30x30 Bitkili Karides
İyi akşamalar,
Diatom sorunu (kahve alg diyede geçiyor sanırım) benim akvaryumumdada var normal yosunla birlikte ve şuanda kubaların yapraklarını kapattı.Sizin bi fotoğrafta nerite salyangozun bi kayayı bariz temizlediği görülüyor o kısmı salyangoz mu temizledi acaba?Birde cuba glossoya benziyor sonuçta yaprağı biraz daha küçük sadece, glossoların ust kısmınıda temizleyebildi mi neriteler?Şuan baya bi yayıldı benim akvaryumumda, 2 otocinclius var ama o kadar iş yapmıyolar.Eğer neriteler bu kadar başarılıysa bizde edinelim hemen :) Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.