ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
prince_of_ist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2013 03:30
Son Ziyaret:
19 Nisan 2013 04:29
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muzaffer Erdemitli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muzaffer Erdemitli

SON 2 MESAJI

Karma Akvaryum Hakkında Faydalı Bilgiler
Sevgili kardeşim benim 220 litrelik bir akvaryumum var. imkanım olsa daha büyüğünü alırım. çünkü ne kadar büyük akvaryum o kadar az dert. küçüğün aksine temizlik çok  daha iyi oluyor. yani suyun temizliği. bir kere sana 50 litrelik bir akvaryumda çok zevk alamayacağını ve çabuk sıkılacağını tahmin ederek başlayayım 35 ekran tvde bir film izlemekle  kocaman bir lcd ekranda film izlemek arasındaki farkı düşün. benim akvaryumumda tüm akvaryum forumlarındaki arkadaşlarımın dediğinin aksine bolca çeşit var. çeşitlerimi söyleyeyim ; lepistes,kılıçkuyruk,velifera,ay moli, plati,beta(sadece bir adet erkek), çöpçü, vatoz, neon,makrakanta, frenatus, zebra(tropikal). gördüğün gibi en az 10 çeşit ayrı uyumlu balık türüm var. sana bir alt mesajda vereceğim şeyleri yap demiyorum ben bunları yaptığım içim balılarımda sorun olmuyor diyebiliyorum sadece.

Altın kurallarım;
1- Suda yapay bitki kullanacaksan(ki acemi olduğun için tavsiyemdir) kesinlikle tamamen plastik olsun. İçlerinde demir olanlar zamanla silikonları aşındığı için demirin pas tutması sonucu suyu zehirler.
2- Akvaryumuna renkli boyalı süsler koyayım daha güzel dursun deme illada diyeceksen o süslü şeyler çok sıcak ve bol tuzlu sularda 3-4 gün her gün yeni sıcak su (elini yakacak kadar sıcak) ekleyerek beklet.
3- Tüm forumlarda ezbere söylenen ve anlamsız olan su değişimini az yapının aksine haftada en az %10 değil %20 su değişimi yap. Bunu da dip çekimi ile birlikte yap. Dipte biriken balık psiliklerini çek ve o çektiğin suyun yerine de 3-4 gün bekletilmiş ve bolca havalandırılmış yeni ve TEMİZ su ekle. Suyun değerleriyel oynamayın laflarına kulak asma. Balıkların başın ane geliyorsa kirli sudan geliyor.
4-  Dediğim gibi dip çekimlerini haftada bir kez yap ve dış motor temizliğini de denilenin aksine 3-4 ayda bir değil ayda bir yap.
5- Saklanan, yem yemeyen, kuyrukları dökülen, beyaz benek hastaşığı olan, mantar olan vs... her türlü hastalığa yakalana balığına kıyamayıp onu iyileştireyim diye tüm suya asla o her derde deva mavi ilaçlardan damlatma. Ayrı bir akvaryumun daha varsa (çok kişide yok) orada tedavi etmen gerekir. Suyu bolca dğiştirmen hastaşığa göre diibnde kum olmaycak,ısıısı yksek olacak vs şeyler yapman gerekir. EĞER AYRI BİR AKVARYUMUN YOKSA O balığı al balkona çık. Pisi pisi pisi de gelen ilk kediye o balığı at. Hem ziyan olmaz kediye yararı olur hem diğer balıklarını öldürmez hem de ettiğin masrafa da değmez balığa çektirdiğin eziyete de. 
6-Benim beslediğim türlerde balık besleyeceksen suya mutlaka akvaryumcularda poşet içinde satılan tablet şekindeki tuzlardan 30 litreye 1 adet ölçeğinde tablet tuz at. 
7-Akvaryumunda silikonla ilgili yapman gereken birşey varsa mutlaka koçtaşlarda bulabildim ben akvaryum silikonu kullan.
8- Akvaryumunda kumun kalınlığı 3-4 santim olacak şekilde ince um kullan. TAŞ falan değil ince kum
9- Balıklarım doymadı deyip de dünyanın yemini atma. Günde iki kez yemle ve bazılarını ufala ki dip balıkları da o kuma inen yemleri yiyebilsinler.
10- Hemcinsleriyle  uyumsuz balıklarda  Erkek-dişi seçimlerinde 1 erkeğe 3-5-6 dişi şeklinde seçim yap ki hem erkek balık bir tek dişiye yüklenip onu yıpratmasın hem de iki erkek olursa (örnek velifera,plati) birbirleriyel liderlik savaşı yapıp erkeklerinden birinin önce darbeye, sonra strese, sonra da ölümüne sebep olma. (kılıçkuyruk,lepisteslerde erkekler uyumlu kavga etmiyorlar ama velifera ve platilerde kavga bolca oluyor)

Aklıma gelen kurallar bunlar. Sen bunları yap ve balıkların ölüm sayısı ayda 3'ü geçsin bana mesaj at. Kendimi yakacağım :) 


Heee şuınu da unutmayayım benim balıklarımın büyüklüğünde  yani boyları en büyüğü velifera olan tropikal balık türlerinde balık besleyeceksen her bir balık için en az 4 litre suyun olsun. benim 220 litrelik akvaryumumda 52 adet balık var. bunların 15'i çöpçü türlerinde balıklar. Yani dipte takılan 15 edeti çıkar yukarıda geiznen 40A yakın balık. Çeşit bol olsun diye 50 litre akvaryuma dünyanın balığını koyma. Koyarsan stresten de kirden de balıkların hastalanır ve ölürler 
Lepistes Kuyruk Erimesi Hemen Tedavi
Sevgili kardeşim kuyruk erimesi en çok lepisteslerde ve betalarda görülür. Yani renkli ve uzun kuyruklu cinslerde. herkes her konuda değişik şeyler söylüyor olabilir ama benim sana tavsiyem eğer bu sadece bir balıkta görülüyorsa 5-6 gün günde 10 dakikalık bol kaya tuzlu suda banyo yaptırman, birden fazla balıkta görünüyorsa akvaryumuna bolca tuzlama yapmanı öneririm. ben böyle yaptım ve geçti. tüm arkadaşlarasöylemek istediğim şey de şu. verdiğim aradan sonra 1 yıldır akvaryumum var ve eskiye göre onlarla ilgilenecek çok daha ffazala zamanım olduğu için dip çekimini en az haftada bir, dış filtre temizliğini de en az ayda bir yaparsanız akvaryumunuzda ölen balık sayısı çok çok az olacaktır. tüm hastalık sebebi pisliktir. su deüerleriyle oynamayın laflarını dinleyip bundan önceki akvaryumum zamanında yaptığım hatayı artık yapmıyorum ve balıklarımın ölüm sayısı yok denecek kadar aza indi. havalandırılmış ve birkaç gün bekletilmiş suyla %10 değil %20 değişim yaparsan haftada en az bir kere dip çekimiyle beraber balıkların hastalık falan kapmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.