ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aspasia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2013 23:19
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2014 00:31
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe KASAPLAR
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe KASAPLAR

SON 10 MESAJI

Beyaza Devam 1 haftalık yavrular
tebrik ederim çok güzel büyütmüşsünüz...

benim de 1 haftalık yavrularım var 
siz havalandırma yaptınız mı acaba aparat falan gözükmüyor..her türlü havalandırmayı denedim ama yavrular rahatsız edilmeden imkansız gibi gözüküyor çok fazla akıntı yaratıyor ne taksam bendeki akvaryum 10 litre maalesef..

ayrıca bir de şunu sorayım ben artemia veriyorum fakat artemiaları bittiği zaman kuru yem veriyorum daha yetişkin olanlar artemiaları yiyorlar ufaklar da kuru yem yiyorlaar siz ne önerirsiniz?

şu anda 110 kadarlar şimdiye kadar kayıp olmadı...
aspasia2014-07-01 22:46:43
betta üretimi
SElamlar arkadaşlar sonunda nasıl olduysa umudu kestiğim anda betalarım yyavruladılar elimde 120 kadar yavru var henüz 1 haftalıklar...ısıtıcıları var bitkileri de var...kuru yem veriyordum ilk günlerde yiyorlardı son 2 gün artemia verdim gelişkin olanları onları da yediler..sorum şu: 

bunların labirentleri oluşurken hava filtresi gerekiyor diyorlar da; ben akvaryuma ne taktıysam çok fazla akıntı yapıyor.iç motor taktım akvaryum kıyamet yerine döndü akıntıdan hava taşı taktım pipo filtre taktım hepsi çok ama çok güçlü geliyor... 

siz ne önerirsiniz? (akvaryum 10 litre bu arada yani 35x15x20 cm)
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Valla yalan diyemem..o kadar seve seve evime aldım baştacı ettim..koyar koymaz lepisteslerin kuyruklarına saldırdı erkek lepistes girdiği stres yüzünden can verdi hayvancağız..size sahneyi aynen aktarıyorum..beta lepistesi öldürdükten sonra cesedin başına gidip sanki gurur duyarcasına gözlerinin içine baktı...bu arada dişi lepistes de olay yerine intikal etti ve aralarında müthiş bir bakışma gerçekleşti..adeta bunu neden yaptın dercesine betaya baktı..betaysa senin de sıran gelecek türünden bakışlar attı..lepistes yavrularına saldırmaya başladı sonra..ben de galeyana gelip hain saldırıları sırasında hayatında hiç görmediği bir şey yaşattım kendisine..beta bu olaydan sonra çiçek gibi oldu desem yeridir. Zaten bir gün sonra da geri verdik. 

Şu an akvaryumumda müthiş bir huzur var black molly'ler zebralar ve platiler ve yavrular neşe içinde yüzüyorlar. Yavrular epey büyüdü o kaybettiğimiz 2 lepistes yerine 7 tane yavru büyüttük. Şu aralar platilerin ya da mollilerin üremesini bekliyoruz.Eğer bu konuda tavsiyeleriniz olursa sevinirim.Fakat betayı çok özledik..kendimi bu türe affettirmek için betalara özel bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. onları fanuslarda gördükçe onlara daha iyi bir aile ortamı sunabilirim diyorum..betalar gördüğüm en güzel ve zarif balıklar..
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Egemencim maalesef betayı geri verdim. Aynen dediğin gibi oldu ilk akvaryuma girdiğinde bütün balıklara saldırarak güç gösterisi yaptı sonra kendi bölgesine çekildi ve pek ortalara çıkmaz oldu..Fakat ısıtıcının yanında sürekli ısınmaya gidiyordu ve bu bölgeyi yavru lepistesler de çok kullandığından sırf bu yavruları korumak için betayı verip onun yerine zebralar aldım..

Emre Bey siz de benim gibi küçük sürü balıklarını seviyorsunuz galiba. Nedense büyük balıklara kanım pek kaynamıyor. İlk hedefim bitkili akvaryumdu fakat ilk başta balıklarla başlayayım dedim. Zebraları koyar koymaz balıklar bütün dünyamı kapladılar. Dediğiniz gibi zebralar ekseriyetle yüzeye yakın yüzüyorlar ve sürüden çok hepsi ayrı bir tarafta akvaryumda fena partiler veriyorlar. Bugün 5 adet neon ekledim. Çok narin balıklar ve nadiren yüzüyorlar. Akıntıya bile direnmiyorlar. Az önce akvaryuma koydum ve hepsi de akıntısız gölgelik yerlere geçtiler. Limon tetram var iki tane bunlar ara sıra birbirleriyle yüzüyorlar limonata renginde ve şeffaflar, dengeli bir yapıları var. Kırmızı burunları biliyorum ben de zaten böyle sürü halinde ahenkli yüzüşler izlemek istiyorum aslında..3 tane kadar da bunlardan ekleyebilirim..aslında niyetim 2 tür balığı geçmemekti fakat akvaryumcuya girince hepsi de ilgimi çekiyor. Hepsinin davranış tarzlarını incelemek büyük zevk gerçekten. Şimdiye kadar gördüğüm en enteresan balık betaydı fakat artık kime saldırdı kimi yedi diye akvaryuma bakarken benim bile psikolojim bozulmaya başlamıştı. Şu an akvaryumumda zebra hakimiyeti var ve fena dağıtıyorlar ortalığı :)
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Kesinlikle haklısınız..Betayı tutmak istememin tek sebebi o güzel gece elbisesi giymiş gibi pelerinli görüntüsü ve salına salına yüzüşü..Ama anladım ki bırakın başka balıkları kendi türüyle bile yaşayamayan bir canlı..Bugün kabul ederse akvaryumcuya geri götürüp onun yerine zebra danio alıcam..daniolar en uysal en hareketli ve en neşeli balıklar..20 kadar zebra 20 kadar da neon koymayı düşünüyorum fakat neonlar için erken dediler..umarım lepistes yavruları büyür de ben de o yelpaze kuyruklarını doya doya seyrederim..
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Bugün akvaryumda kızılca kıyamet koptu sonunda...Akvaryuma 1 erkek 1 dişi lepistes ve 1 tane de Beta ve bolca lepistes yavrusu ekledik. Şunu söyleyebilirim ki pişman oldum. Erkek lepistes su şartlarını tollore edemezken, Betanın saldırılarıyla maalesef şok ve stres yüzünden can verdi. Zebralarsa tehditleri farkedip yeniden 3'lü gruplarını oluşturdular. İlk başlarda zebralara karşı saldırgan bir tutum takınan dişi lepites eşini kaybettikten sonra adeta zebraların grubuna katılmaya çalışır bir hal içinde..Beta tam bir hata olmuş. Fakat bu balık akvaryumun hem en saldırgan hem de en enteresan ve güzel balığı. Son saatlerde o da saldırgan tutumunu bırakıp karanlık köşelerde gezmeye başladı fakat Betalar kesinlikle sağı solu belli olmayacak hayvanlar. Aynı zamanda da çok bencil hesapçı ve planlılar..Isınmak istedi diyelim ısıtıcının yanına geçiyor ve gelen diğer balıkların hepsini defediyor, kuyruklarını ısırıyor, darbeler atıyor. Adeta sessiz bir köşede planlarını yapıp zaman zaman sahneye çıkıyor. Yarın da bu saldırgan tutumu devam ederse götürüp geri vereceğim ya da fanusa koyacağım...
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Sağol Yusufçum yorumun için..Başlarken bu kadar olsa yeter diyordum şimdi geliştirmeyi düşünüyorum daha iyi bir ışık sistemi gelene kadar moss ekmeye bakacağım en kısa zamanda..sıvı gübre almam gerek..bir de arka tarafa toprak bir kap koydum minik bir şey acaba içine girerler mi diye bakıyorum ama daha yüz vermediler..
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AQ8WkpcUB-U&feature=youtu.be[/VID]

[/VID]Fotoğraf:

Boyut (cm): 60x60x65h
Kapasite (litre):230 lt
Canlılar:Zebra Danios, Anubias

Malzemeler:100 watt ısıtıcı ve Hava filtresi, 14 watt beyaz ve 14 watt dalgıç floresan

Akvaryum Bakımı: 

Kullanılan Yemler: JBL Novo Bea

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera bio nitrivec bakteri kültürü

Arkadaşlar gördüğünüz gibi bir akvaryum oluşturdum bu işte daha yeniyim tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım olacak..
aspasia2013-03-19 21:18:21
Balıklar suyun üzerinde yüzüyor
Selamlar buradan devam edeyim dedim..

200 litre bir akvaryumum var 100watt ısıtıcım ve hava motorum var ve ısı 26 derece.
1 hafta önce su ve bakteri koydum bugün de 3 adet yavru zebra danios ve 1 adet anubias ekledim
zebraların durumu ilk eklediğimde çok iyiydi fakat gece olunca su yüzeyine yakın yüzmeye başladılar.
Bazen de ısıtıcın arkasına giriyorlar. Sebep ne olabilir tehlikeli bir durum var mıdır dersiniz?
Suyun dibinde üşümüş olabilirler diye düşündüm havasız kalmış olma ihtimalleri var  mıdır dip çekim veya başka bir önlem gerekir mi?
Sevgiler Saygılar..


Şimdi baktım hala suyun üzerinde yüzüyorlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Ankara`da rahatsız olduğunuz akvaryumcular
Biz Kızılay'da Selanik  caddesinde bir pet shop'tan akvaryum, kum, filtre,ilaç ve ısıtıcı aldık fakat sonra internetten aldığımız her malzemeyi aynı markalarda neredeyse yarı fiyatına gördük. Şimdi hesaplayınca neredeyse 100 TL'lik bir zararımız olmuş. Bundan sonra netten alışveriş yapmayı düşünüyoruz. 
Bu arada yeni aldığımız akvaryumla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa iletişime geçelim hem akvaryumu göstermek hem de fikir almak istiyorum. Akvaryumumuz biraz büyük ben bitki yetiştirmeyi düşünüyordum fakat meğer gübre de lazımmış ben kum ve su koydum ve bakteri bile ekledim. Şimdi bu sorunları nasıl çözerim bilmiyorum. Deneyimli bir akvaristle buluşmak ve yüzyüze görüşmek en iyisi olacak diye düşünüyorum. Arabayla istediğiniz yerden alıp istediğiniz yere bırakabilirim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun oluruz.Sevgiler Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.