ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akgun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2012 12:54
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2013 22:49
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Akgün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bora Akgün

SON 10 MESAJI

CANLİPETSHOP SİTESİNDEN SİKAYETİM VAR
[QUOTE=OnuncuTorun] [QUOTE=tameryucedag] Şikayetin Nedeni: KARGO ÜCRETLERİ DENİLDİĞİ GİBİ ÇIKMIYOR...

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:

Olayın Detayları: PETSHOP İNTERNET SİTESİNDE 10 DS KADAR KARGO ÜCRETİ 6 TL OLARAK BELİRTİLİYOR FAKAT KARGO SİRKETİ ADRESİMDE BENİ BİR KERE BULAMADI DİYE Bİ DAHA UĞRAMA YAPMADI SİTE YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞMEMDE KARGOYLA SORUNUNUZ DEDİLER YANI PARAYI ALDIK NE YAPARSAN YAP DİYORLAR..KARGO SUBEŞİNE GİTTİĞİMDE ÜRÜNLERİN 8 DS GELMESİNE RAĞMEN 13,50 TL ÖDEME ALDILAR NASIL BİR TUTARSIZLIK ANLAMIŞ DEĞİLİM...[/QUOTE]

Olayın Canlı Petshop ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Söylediğiniz siteden bende çok alışveriş yaptım ve hiç bir sorunum olmadı. Gördüğüm kadarı ile sizinde olmamış, sizin sorununuz kargo şirketi ile... 
[/QUOTE]

Sorun tespiti yeteneğinize hayran oldum. 

Online satış yapan firmalar kargo şirketleriyle anlaşmalı olduğundan kargo fiyatları satışta bildirildiği şekilde olmalıdır. Mağdur olana giydirme merakını anlayamıyorum.
Semenderlerim Geldi :)
Daha iyi olabilirdi.. sanki aceleye gelmiş, yoksa sizden daha iyi bir iş çıkacağı kesin.
genel olarak tam bir elmayra işi efenim. zevkini sefasını sürün inşallah.
" Stairway to Heaven" - ADist 2012
Evin içinde başka bir dünyaya ait bir şey gibi... ne diyeyim tebrik ederim :) akgun2012-12-17 20:40:41
Hemianthus Callitrichoides cuba Nano Tank Gelişim Süreci-6.shf Resimli
[QUOTE=reekart] Bora bey nasılsınız, forumda doğru bir konuya daha değindik sanırım,
bir sorunu anlatırken sorunun cevabını da vermek , en azından bilinen kadar aydınlatıcı olmak ,her zaman daha faydalı olur diye düşünüyorum,yeşil su sorununu ben sadece su değişimi yaparak giderdim, şu anda tank tamamen oturduğu için akvaryum çok şükür berrak bir halde uzun zamandır, cubalarda gayet güzel büyüyorlar şu anda , nano tankıma ait tanıtım konumu sizlerin görüş , eleştiri ve önerilerini beklediğimden açtığım için her yazılan benim için çok önemli ,
saygılar diliyorum.

[/QUOTE]
Hassas olduğum bir konuda benle aynı fikirde olan birini görmek ne hoş! Neden-nasıl. Bu en önemli bilgidir diye düşünüyorum.
 
Bu arada çok doğru bir uygulama yapmış oldunuz. Bu denemeniz de hepimize ışık tuttu emin olabilirsiniz. Su değişimi problem daha başında olduğundan ve tankınızda bitki gelişimi de iyi olduğundan çok iyi sonuç verdi. Bu uygulamayla yeşil suya neden olan organik yükü ve fazla nitratı defetmiş oldunuz, kalanı bitkilerin tüketebileceği kadardı ve her şey normale döndü. Eğer tankınızda bu kadar fazla "aç" ( :) ) bitki olmasaydı basit bir su değişimiyle çözülemeyebilirdi.
 
Dediğim gibi "neden ve nasıl" çok önemli. Buna değer vermek ve bu bilinci oluşturmak daha da önemli.
 
Tanklarınızı vaktim oldukça takip edeceğim ve haddim olmasa da fikirlerimle katkıda bulunmaya çalışacağım.
Saygılar.
bitkili tank glostigma hasattan sonra 2. sayfada
[QUOTE=miralp]



bitkilerde resimde görünen yosun-alg mevcut .
Ferhat bey uv mevcut ve kullanıyorum. Exel tedavisini bilmiyorum ama sizden sonra araştırdım organik karbon yarine co2 artırsamda aynı etkiyi gösterirmi.

Bora bey evet fırça ile temizlenebiliyor. Yosunun nedeni daha öncede belirttiğim gibi potasyum yada fosfor. potasyum eklemesi yapmayı düşünüyorum fakat bir taraftanda müdahale yapma sistem kendini düzeltir diyorum . Bitkili tankın en büyük sorunu bu ya müdahale yada oluruna bırakacaksınız bir yerde sistem kendini pozitife taşır diye bekliyeceksiniz.
[/QUOTE]
Şimdi daha net anlaşılıyor tabi ki.
 
Lokal Excel uygulaması tabi ki faydalı olacaktır. Sorun esas olarak gübre dengesizliği-eksikliği ve bu halde bırakılırsa dengesizlik düzelmeyecek ve sorun büyüyebilir. Mutlaka nitrat, fosfat ve potasyum gübrelerini edinin ve uygulayın. Uygulamak sizi tedirgin edecekse nitrat ve fosfat testleri de kullanabilirsiniz. Bunların her ikisi de doğru değerler arasında olmadığında bitkiler besinleri tüketemiyor ve meydan yosunlara kalıyor.
 
Daha belirgin şekilde örnek verecek olursak, buradaki durumda tankınızda nitrat tükenmiş ve kalan (muhtemelen az miktardaki) fosfattan bu yosunlar yararlanmış. Benim ilk bakışta olabilir dediğim yeşil nokta yosununda ise durum tam tersidir mesela: tankta fosfat tükenince yeşil nokta nitratı kullanır ve çoğalır.
 
Kısaca bu sorunlar genelde fazlalıktan değil eksiklik-dengesizlikten kaynaklanıyor. Eksiği giderdiğinizde ve bunların sudaki konsantrasyonlarını bitkiler için optimum sayılabilecek aralıklara çektiğinizde bitkiler gübreleri kullanacak ve yosunlara baskın çıkacaktır. Bunun yanında yosunlu yaprakları tankınızdan çıkararak, temizlenemeyen bölümlere enjektörle Excel uygulayarak ve SAE gibi yosun yiyen balıklarla düzelme sürecini hızlandırabilirsiniz.
BU SEFER OLACAK
[QUOTE=CERKUTAY]       Atilla Hocam glossoyla ilgili birçok bilgiyi arkadaşlar vermiş.Ben şunu eklemek isterim.Aydınlatma süresini uzatmayı ihmal etmeyin.Glosso yetiştirecekseniz en azından günde 10 saat aydınlatma yapmalısınız.Günde 10 saate çıkardığınız aydınlatmada da bitkileriniz boyuna uzarsa bu sefer aydınlatmanız yetersiz demektir.[/QUOTE]
 
Glossonun boyuna gitmesinin aydınlatma süresiyle değil daha çok aydınlatma şiddettiyle ilgisi vardır. Günde 9 saatlik ışıklandırmayla taban glossoyla halı gibi kaplanabilir. Atilla arkadaşımızın sahip olduğu ışık şiddetiyle 9 saat ışıklandırma yeterlidir. Glosso en az 10 saat ışık ister diye bir şey yoktur.
 
akgun2012-12-15 05:20:02
bitkili tank glostigma hasattan sonra 2. sayfada
[QUOTE=miralp]Kutay bey dış filitre kullanıyorum jbl taifuna baglı.

Yosun sorunuyla bir türlü başa çıkamadım. Kimyasal kullanmak istemiyorum bir kere o hataya düştüm ve bitkilerimin çoğunu kaybettim. Yosun oluşumu çoğunlukla kayalar üzerinde ve yerel olarak glosstigmalarda var potasyum veya fosfor eksik diye düşünüyorum ama tam bir fikrim yok. Bu konuda degerli fikirlerinizi bekliyorum. 
[/QUOTE]
Fırçayla temizlenebiliyor mu? Ben yeşil nokta yosununa benzettim ancak emin de olamadım. Yeşil nokta ise fosfat eksikliğinin ya da aşırı şiddetli ya da aşırı uzun süreli ışık yakmanın sonucu olan bir yosun bu. Nitrat eksikliğinin değil... Mavi yeşil alge de benzetmedim değil.. Fosfat+nitrat+mikroelement+potasyum. Bunlar olmazsa olmazdır. Tankınızda yosunla başedebilecek kadar bitki var. Endişelenmeyin. Önemli olan bu saydıklarımın dengeli olması, her zaman uygun konsantrasyonlarda mevcut olması ve su değişimlerini aksatmamanız.akgun2012-12-15 05:09:52
Dev Tuzlu Su Köpekbalığı ! [Resim + Video Eklendi]

Maalesef işkenceden başka bir şey değil bu... Ne hayvanın doğasına ne boyutuna ne hiçbir şeyine uygun değil.  

BU SEFER OLACAK
[QUOTE=atilla1848]ANLADIM  FERHAT HOCAM.  GLOSSO EKMEDEN ÖNCE İKİ KERE DÜŞÜNMEK LAZIM DEMEKKİ.

O ZAMAN ONLARI ÇIKARAYIM BEN TANKTAN  BU ŞEKİLDE PEK BİŞEYE BENZEMEYECEKLER.
[/QUOTE]
 
Tankınızla ilgili bilgileri okudum. Glosso için uygun. Yeterli ışığa sahipsiniz ya da sahip olacaksınız. Bence kıymayın gariplere :) Ayrıca sanıldığı kadar zor bir bitki de değildir.
Hemianthus Callitrichoides cuba Nano Tank Gelişim Süreci-6.shf Resimli
[QUOTE=CERKUTAY]     Recai Bey, evet yeşil su sorunu durgun suda ve yüksek ışıkta sıkça karşılaşılan bir durum.Önlem almazsanız yeşil su cubaların üzerinde spot alge neden olur.Ayrıca saç yosunuda baş gösterebilir.[/QUOTE]
 
Yeşil suyun saç yosunuyla ya da spot algle ilişkisi yoktur. Böyle bir şeye neden olmaz.
 
Ayrıntılar için:
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.