ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ChronoS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2012 14:51
Son Ziyaret:
14 Mart 2013 15:01
Toplam Mesaj:
143 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Özdem
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1997
Yaş:
26
İl:
Diyarbakir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Anıl ÖZDEM

SON 10 MESAJI

Balıklar hareketsiz
Bi sorun var mı peki ?
Balıklar hareketsiz
80*30*45 cm 108lt akvaryumda baktığım 5 adet sarı prensesim son 3-4 gündür tuhaflaştılar 2 dişinin ağzında yumurta var onlar zaten sürekli saklanıyor diğerleride uyuyor gibi sürekli saklanıyorlar sağlıklarından pek şüpheli değilim ama sürekli uyuyorlar ışığı kapatınca biraz hareketleniyorlar o kadar yeme karşı biraz isteksizler gibi yemi atıyorum pek yemiyorlar ama 15dk sonra yem kalmıyor. Sağlıksız olsalar çiftleşmeyeceklerini düşünüyorum ama sorun ne olabilir stres mi. ışığı sabah 6-7 de açıyorum gece 11-12'de kapatıyorum 15w ışık gücü beyaz ışık. ?

Not: Akvaryum ısısı sürekli değişiyor ısıtıcıyı 26 dereceye ayarlıyorum çok ısıtıyor 28-29 oluyor normal oda sıcaklığındada 24-25 oluyor sorunun oda sıcaklığının yüksek olmasıyla ilgisi var sanırım çünkü 3-4 kere ısı sürekli değişti ama azar azar bir kerede düşmedi ben ısıtıcı kapatırdım 29dan 25 e inerdi 1,5 gün içersinde bidaha takardım 28-29 olurdu sizce bunu nasıl sabitleyebilirim ve balıklarımda bir anormallik var mı ?
Sarı prenses sorun
Kesinlikle dişi. Benimde dişi balığım ağzı karardı ama şu anda ağzında yumurta var genelde strese giriyorlar özellikle diğer balıklar ağzında yumurta varken rahatsız ettiklerinde. O papağan sorun yaratmıyor gibi gözükebilir ama sorun yaratıyordur mutlaka. dudak dudağa gelmek baskınlık mücadelesidir etrafında hızlıca dönerse bu çiftleşme olmaz çiftleşme videolarını izlerseniz rahatlıkla anlarsınız. birde balığın rengi pek hoş değil beyaz gibi. 
Bir dişi daha yavru aldı
Herkese teşekkür ederim. O halde akvaryumdan balığı ayırmayacam peki yavruları kusturayım mı yoksa kendimi bıraksın ana tankta kendi bırakamaz yerler yavruları saklanma yerleri yok. En kısa zamanda kayalıklardan mağara oluşturacam.
Bir dişi daha yavru aldı
Pazar günü sarı prensesim ağzına yavru almıştı bende daha ilk yavru alışım olduğu için tecrübesizdim ve karışmadım akvaryumda dişiyi kovalıya kovalıya sanırım yumurtaları döktü ama ben emin olmadığım için gidip 30cm 10lt bir akvaryum alıp oraya bıraktım ve içine hava motoru taktım balığı yakaladıktan sonra akvaryuma bıraktım ve biraz yem attım yeme hareketlendi ağzına tam alacaktı sonra vazgeçti heralde almadı yemedi yemi sonra balığın strese girdiğini gördüm sürekli aşağı yukarı inip çıkıyordu ve gürültülü olduğu için korkup tekrar ana tanka aldım ama hala bir yerlerde saklanıyor genelde motorun arkasına geçiyor ve yem yemiyor sizce yumurta olabilirmi ağzında hiç şişlik yok gibi.

dün bi dişimin tüpçük çıkardığını gördüm ve bugünde ağzında yumurtaları gördüm bunuda diğer yavrular gibi kaybetmek istemiyorum sizce 10lt akvaryumamı ayırayım yoksa ana tanktamı kalsın diğer balıklar 2sinide rahatsız ediyor yumurtaları atacak diye korkuyorum yardımcı olun lütfen. Eğer ayırırsam ne zaman yapmalıyım bunu ? bu arada akvaryum derecesi yazmıyor ama ana tanktaki ısıtıcı küçük akvaryuma taktım 100w ev sıcak ana tank 25-26 derece oluyor 10lt akvaryumda çalıştırıyımmı ısıtıcıyı fazla sıcak olur diye korkuyorum. Teşekkürler.
Neden Böyle Oluyor :( !
Balıkları akvaryuma koymadan önce ışıkları kapat ve alıştıra alıştıra akvaryuma koy ve 2 gün ışığı açma
Mutlu son.
Özür dilerim heyecanlandım galiba sarı prenses besliyorum :) Teşekkür ederim ayrı bir akvaryuma almayı planlıyorum yakın zamanda çünkü ağzından yumurtaların düştüğünü gördüm 2 tane ve sürekli akvaryum yüzeyinde ısıtıcının yanında saklanıyor yeterli saklanma yeri olmadığı için ve ağzının şişliği biraz inmiş gibi işallah yumurtaları atmaz dayanır. bu normal mi sizce akvaryumum 80*30*45 büyütmeyi düşünüyorum.Dişinin yumurtaları atmaması için ne yapmalıyım ?

Konuyu açarken unutmuşum özellikle Practica(Mustafa) abime ve Farukzafer (Faruk) abime Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum gerçekten onlar sayesinde bu yavruları alabildim çok yardımcı oldular bana tekrar teşşekkürler.


Bu arada kavga eden balıklarımdan bi tanesi tüpçük çıkardı kaç güne kadar yavru alır veya alır mı tüpçük çıkardığına göre dişidir ?

Tüpçük çıkaran dişim bugün ağzına yumurta aldı bende gidip 10lt 30cm lik bir akvaryum aldım içinde hava motoru ve saklanmak için küp felan koydum balığı ne zaman ayırmalıyım ?
Bu tüpcük mü?
[QUOTE=fıshmanberkay12]Bnm balıgımdada olmuştu 3-4 yıl önce bu bir tür hastalık yavaş yavaş balıgın vucudunu sarar 
diger balıklara çifleşme yoluyla geçiyor demişlerdi o zmanlar ismi kızıl anüs mü öyle birşeydi 
Allah Rahmet Eylesin[/QUOTE]

Berkay kardeşim, Arkadaşımızın balığı çok şükür ölmemiş ve bir hastalık yok gibi gözüküyor ama bilemem sen niye hep böyle cevaplar veriyorsun biraz saygı..
Neden çiftleşmiyorlar.
Size küçük bir ayrıntı akvaryum suyunu değiştirip ısıyı 26 dereceye getirin.
Mutlu son.
Mutlu son mu desem başlangıç mı desem bilemedim :). Yaklaşık 3 aydır akvaryuma yeniden başladım (bi kere daha deneyimim olmuştu) 108 litre bir akvaryumum var ilk önce yavruyla başlıyım dedim ama sabredemeyip gidip damızlık 1e 3d aldım hepsi erkek çıktı bende aralarından bir erkek seçip değiştirdim ve 5d yapıp 6-7 gün önce akvaryuma attım dün akşam evde otururken balıklarımın çiftleştiğini gördüm ve inanılmaz derecede sevindim şu anda anlatamam, kaç aydır bunu bekliyordum çok şükür oldu. Video ve fotoğraf çektim en yakın zamanda atacam. Gerçi dişimin 2 tane yumurta attığını gördüm erkek kovalerken ama o da nazar olsun diyelim.

+ aldığım yerde daha önce yavru aldığını söylemişti akvaryumcu hatta yavrularınıda gösterdi ama sizce ne olur ne olmaz balığı kusturmalımıyım yoksa ayrı bir akvaryumum var 96 lt ama uzunlamasına bir akvaryum oraya koysam bırakıp kendisinin kusmasını beklesem ve uzunlamasına olduğu için bir sorun teşkil edermi ?

- balığı ne zaman ayırmalıyım ve nasıl ayırmalıyım akvaryumdan? ( balığın yumurtaları atmaması için )

+ akvaryum suyu kaç derece olmalı yeni ayıracağım akvaryumda ?

- dün akvaryum suyunu değiştirdim ısıtıcı açmadım su sabah kalktığımda 25 dereceydi ısıtıcı açtım 28-29'a çıktı ama ısıtıcı 26'da ayarlı ısıtıcı takmasam odanın sıcaklığını 1-2 derece artırsam bir facia olurmu ısıtıcı yavru akvaryumuna takmayı düşünüyorum.

+ 2 balığımın bir birlerinin etrafında döndüğünü gördüm sanırım dişi ilerdi dişiler kavga eder mi ? ve dişimin bir diğer dişiye kur yaptı sanki ağzını şişirdi onun erkek olma ihtimali var mı ?

lütfen bu işi iyi bilen birileri yardım etsin yanlış birşey olması büyük hayal kırıklığı olur benim için. Son olarakta teşekkürler :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.