ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Thorondor
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2006 02:41
Son Ziyaret:
03 Şubat 2016 16:24
Toplam Mesaj:
93 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can UZUNKUYU
Doğum Tarihi:
31 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can UZUNKUYU

SON 10 MESAJI

(Resimli) Sizce bu su eksilmesi normal mi?
Suyun eksilmesi buharlaşmadan dolayı ve normal. Tuzlu suyla 2 gün filtre edilmesi de yeterli.
Hava Motorlu Dip Süpürgesi
Bugün gidip ben de aldım bu alettten. Gayet memnun kaldım. Epey pislik topladı. İşte fotoğraflar;

Bu haznenin temiz hali,



Bu da pislikleri topladıktan sonraki hali,


Yavrularım yeni doğdu
http://www.youtube.com/watch?v=DCzZYL3LcaI
Linkinde site üyelerinden birinin yunus yavruları var keseli isterseniz inceleyin. Lepistes yavruları keseli olmaz zaten sizin yemleme yapmanız gerekir. Yem olarak akvaryumcularda yavrular için toz yemler var. Onlardan verebilirsiniz ve ya elinizdeki pul yemi toz haline getirerek verebilirsiniz.
Hava Motorlu Dip Süpürgesi
Gayet faydalı bir alet bence fiyatı da çok değilmiş. Bazen dip çekimini bitirseniz bile dipte pislikler kalabiliyor (en azından ben de kalıyor). Pislikleri temizledikten sonra da normal dip çekimi yapıp nitratı azaltmış oluruz. Paylaşım için çok teşekkürler en yakın zamanda ben de gidip alacağım.
Yavrularım yeni doğdu
Yavrulara kapta bakamazsınız. İmkanınız varsa ufak bir akvaryum alın hava taşı koyun bir de içine yeter. Yemlemeye başlayabilirsiniz fakat çok miktarda yem atmayın suyun dengesini bozar. 2 günde bir de dip çekimi yaparsanız balıklarınız daha sağlıklı büyür. Umarım hepsini sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
Yerli Balık ve malzememi?- İthal Balık ve malzem ?
  Aslında yerli malları tercih etmek sadece akvaryum hobisi için değil bütün ürünler için yapılması gereken birşey dediğimiz gibi. En basitinden bir örnek vermek gerekirse bisikletlerde bulunan iç ve dış lastikler. Bisikletçilerin %90'ı çin malı kullanır dikkat ederseniz. Aslında çok kalitesiz bir maldır. Bende bisiklet hastası olduğumdan tamircilere çok gitmek zorunda kalıyorum. Bir ara çok sık iç lastik değiştirmeye başladım. En sonunda babamla gittiğimizde iç lastiği de dış lastiği de çin malı yerine varsa Türk malı takmasını söyledi babam. Şuan en son ne zaman lastik patlaması sorunuyla tamire gittiğimi hatırlamıyorum.
  Türk malları arasında diğerlerine göre çok kaliteli olanlar var aslında. Fakat genelde bu, o işe ciddi yatırımlar yapıldığında oluyor. Fakat biz Türk milleti olarak fazla masraf yapmadan nakit parayı hemen görmeyi sevdiğimizden istenilen kalite bulunamıyor. Türk malının belli bir kalite seviyesine gelmesi için ticaret kafamızın değişmesi gerekiyor. Bu da çok zor bence. Akvaryumcuları görüyoruz...
Tayland biyotop paludaryum-01Eylul2007 guncelleme
Tebrik ederim Burak Bey çok güzel bir çalışma olmuş çok emek verildiği belli. Benim bir sorum olacak powerhead çalışınca dipteki çamuru yavaş yavaş çekmez mi? Yeni fotoğrafları bekliyoruz.
Saygılarımla.
Saygı Görmek.
  Öncelikle selamlar Uğur Abi. (Umarım abi olarak hitap etmemde sorun olmaz) Ben sizi özellikle yapmış olduğunuz piknik başta olmak üzere birkaç konuda da takip ettim. Çok cana yakın iyi niyetli birisine benziyorsunuz. Emin olun ki bunları sadece iltifat olsun diye söylemiyorum.
 
  Forumda, nedenini anlamadığım başkalarına karşı üstünlük kurma, karşısındakini ezme çabaları görüyorum bazen. Bilgileri olmadığı halde sadece biliyor gibi görünmek için iddialaşan çok kişi var. Gerçektende can sıkıcı oluyor. Genellikle gerçek hayatta itibar sorunu yaşayan insanların böyle haraket ettiğini düşünüyorum. Bu konuyu açmanıza sebep olan konuda da sadece üstünlük kurma cabası vardı bence. Sizin gibi birinden de olayı olgunlukla karşılayarak tartışmayı uzatmamak beklenirdi zaten tebrik ederim.

  Herşeyden önemlisi sağlığınız çok önemli. Böyle şeylerin sizi etkilemesine izin vermeyin. Sizin gibi bilgilerini çekinmeden paylaşan insanlara çok ihtiyaç var bu forumda. Sakın ola ki bir iki nasıl konuşulacağını bilmez yüzünden forumu bırakayım demeyin. Umarım bir gün tanışma imkanımız olur. Görüşmek üzere,

Saygılar.
75*25*25 X 3 Akvaryum ve teknik soru
Akvaryumlar için 6 mm cam yeterli olur. Silikon olarak Alper Bey'in dediği gibi anti-bakteriyel silikon kullanın. Akvaryumlar arası geçişleri yapamazsınız çünkü akvaryumun üstü açık olacağından üstteki akvaryumların suları en alttaki akvaryuma boşalacaktır. Üstü de camla kapalı yaptırdığınız zaman da en alttaki akvaryumda bir basınç oluşacaktır. Akvaryumun dayanaklı olması için cam kalınlığını arttırmanız gerekecektir o zaman. Herşeye dikkat edip yapsanız bile temizleme konusunda sıkıntı yaşayacağınızdan dolayı akvaryumlar arası geçiş olayı olmaz. En son olarakta şu konuda uyarmak isterim sizi; akvaryumlar 46'şar litre olacak. Buna dekor ve kumun ağırlığının da ekleneceğini düşünürsek yaklaşık 50 kg olacak. Rafların bu ağırlığı taşıyıp taşıyamayacağını da düşünün.
2 Çift Melek Yumurtladı....
Tebrik ederim Adem Bey. Balıklarınız çok sağlıklı görünüyor. Umarım bir sürü sağlıklı melek yavrunuz olur.Smile

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.