ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tunalper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2012 13:23
Son Ziyaret:
18 Aralık 2015 09:34
Toplam Mesaj:
460 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Sezgin
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/126407.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
Bilen Abi merhaba,

Firmanın açık adresi var mı acaba? Ben bu ay içinde bir aksilik olmazsa Endonezya' ya (Jakarta) gideceğim. Eğer uğrayabilecek gibi olursam (ufak bir ihtimal) belki daha ufak ebatta neler var diye bakabilirim.
Cüce Amerikan Dünyası
Valla ben foruma yazmayalı gelen balıklarla birlikte herkes şov yapıyor, bu gidişle başlıkta yazanlar olarak ufak çaplı bir fuar açılsa yeridir 

Nazar boncuğumuzu da takalım 

Ben evlilik hazırlıkları yüzünden akvaryumdaki tüm balıkları dağıtıp, sadece birkaç katil salyangoz, cryptolar ve 10-15 litreye indirdiğim su hacmiyle aylardır böyle öyküne öyküne foruma bakıyorum.

İyi haber, müstakbel eşimi ikna etmem de hiç zor olmadı. Evi ayarlayıp yerleşir yerleşmez bir çift apisto için en güzel yerden bir köşe ayarlayacağız.

Yellow-head borelli sevdam dışında bir yandan da gözüm Bilen Abi' nin muhtemel fire red yavrularında 

Temmuz-ağustos gelsin diye günleri iple çekiyor, herkese sağlıklı balıklar diliyorum.
Cüce Amerikan Dünyası
Ben apisto da puntius denisonii de beslemedim ama  iki türü de akvaryumda çokça gözlemleme fırsatım oldu. Bence ikisi bir arada tutulmamalı.

Ben bir apisto olsam tepemde vızır vızır sorti yapan koca jetler beni fazlasıyla rahatsız ederdi 
tunalper2014-03-06 22:31:28
Kiraz barbus titteya üretimi
Abdulcelil Bey bir ayı aşkın süredir İstanbul şebeke sularında büyük sıkıntı varmış. Bunu hem forumdan hem de farklı akvaryumculardan duydum. Ülkedeki su sıkıntısını düşünürsek aynı şeyler (düşük su kalitesi, yüksek nitrit/nitrat ve zararlı madde seviyeleri..) yurt geneline sirayet etmiş olabilir. 

Mantarlaşmanın önüne geçmek için Amazon türlerinde uygulanan tortu yöntemini (çay, yaprak uygulamaları vs) deneyebilirsiniz belki?
tunalper2014-03-05 11:03:44
Cüce Amerikan Dünyası
İthalata göz atmak için ben de bugün bir uğradım.

Son söyleyeceğimi hiç uzatmadan en başta söyleyeyim. Bence bu ithalattan alınabilecek, fayda/maliyet oranı en iyi tür Köksal Bey' in de söylediği gibi Pandurini. Boy, renk, dişi-erkek ayrımı, sağlık derken zaten pahalı olan aynı fiyattaki bütün akrabalarının bariz önüne geçmiş. F0 olması da hem avantaj hem dezavantaj olarak değerlendirilebilir.

İzzet Bey' in yazısını okuduktan sonra İnka' ya ayrı bir hevesle baktım. Fakat bilmiyorum, özellikle diğerlerine göre aşırı çekingen olmaları benim hoşuma gitmedi. Galaxy rasbora (danio margaritatus) beslemiş biri olarak tanka baktıktan 5 dakika sonra balıkları görmek beni artık yordu çünkü :)

Kendi hedefim olan Borelli içinse araya bir umut yellow-head karışmıştır diye umarak gittim fakat opal gelmiş. Köksal Bey' e bir kez daha katılıyorum, opal borelli grubu içinde steel-blue' yu birebir andıran balıklar da vardı. Bilen Abi gittiğinde bize daha net bilgi verebilir :)

Diğer türleri ise bana pek hitap etmedikleri için çok fazla incelemedim.

Ben kendi adıma bekleme kararı aldım. Zaten taşınma arefesindeyken istediğim gibi bir yellow-head borelli ya da Bilen abiden özendiğim fire-red gelene kadar şimdilik kenarda duracağım.
tunalper2014-03-03 19:56:09
Cüce Amerikan Dünyası
Mustafa Bey, bugün bir arkadaşıma canlı doğuran almak için Avrupa yakasında bilindik güvenilir bir akvaryumcuya gittik. Orada bu konu açıldı ve kendisi İstanbul' da şebeke suyunun yaklaşık bir aydır berbat bir durumda olduğunu söyledi. Şimdi de tesadüfen siz sonuçları göstermişsiniz, durum gerçekten kötüymüş. Bir de bahsedilen bir kuraklık sorunu var.. Bakalım yaza doğru durumumuz ne olacak.

[QUOTE=esref03] Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz Köksal Bey, balıklar damızlık boy ve cinsiyetler net mi acaba ? Herkese yetecek kadar balık var mı ? 
[/QUOTE]

Damızlık ve damızlık altı boydalar diye biliyorum. Cinsiyetleri de bellidir. Fiyatlar el yakan cinsten olduğu için balıklar hemen bitmeyecektir.

Köksal Bey' in fotoğraflarını bekliyoruz.
tunalper2014-03-02 14:33:52
Biff - F0 Yabani Lepistesler
Son fotoğraflar muazzam.

Hem canlılar hem de karelerin güzelliği için ayrıca tebrik ederim!
Brachydanio Rerio (Zebra) Üretimi
Evet Birol Bey, danio türlerinin yavruları ilk 1-2 gün vatoz gibi cama yapışıyor.

Tahmin ettiğinizden çok daha ufaklar, çok dikkatli aramanız lazım :)
Cüce Amerikan Dünyası
Bugün şirketin Çek Cumhuriyeti ofisinden misafirlerimiz var. 

"Ya şimdi bırakın işi gücü de iki poşet balık gönderin" desem şaşırırlar mı 
80*42*35 Bitkili Galaxy Rasbora
[QUOTE=lion.hunter]Arkadaslar benim akvaryumda rasboralarim baya cogaldilar artik onlari daha guzel bi akvaryuma tasimak istiyorum[/QUOTE]

Hocam siz de bir konu açıp akvaryumu ve şu yavruları bizimle paylaşsanız?

Yiğit Bey' de de üreme oluyor ama anladığım kadarıyla galaxy'leri düzenli olarak üretip yetiştirebilen bir tek siz varsınız :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.