ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatihto
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2012 16:59
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2023 08:09
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih T.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih T.

SON 10 MESAJI

İlk Akvaryumumda Sunsun Hj-211b, Sera Bio Nitrivec
Merhaba, uzun zaman önce aldığım ve kenarda boş duran akvaryumumu yeniden kurmaya karar verdim. 60 Lt civarı kapasitesi var, temiz içme suyu ile doldurdum.

1) İçinde Sunsun HJ-311B filtre var, 60 litre için yeterli mi ve bunun içinde değiştirmem gereken bir filtre malzemesi var mıdır?

2) Sera Bio Nitrivec'in tarihi oldukça geçmiş gibi ama yine bu forumda okuduğum kadarıyla bu bio ürünlerde etki azalır, ama zarar vermez diye düşündüm birkaç damla damlattım akvaryuma. aldığımdan beri dolapta oda sıcaklığında duruyor, bir sakıncası var mı ?

3) son ve en önemlisi, bu ebatta bir akvaryum için çocuklarım ile bakabileceğim, uzun ömürlü, bakımı kolay balık öneriniz nedir? Otomatik yemleme makinem de var, inşallah uzun süreli şekilde bakmak istiyoruz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/210320230018561.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/210320230018571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/210320230018581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/210320230021051.jpg[/IMG]
Cam Nerede Kestirebilirim?
Rodajli hali 100*48 olacak iki tane biraz koyu renk (ya da direk füme) iki tane cama ihtiyacim var.

Bu işi yapan ve fiyat verecek, ya da yolunu yordamini nereye gidip fabrikasyon rodajli kestirebilecegimi soylebilecek var mi?
Akvaryuma İlk Kez Balik Koydun Ama Korkuyorum Hare
[QUOTE=AKVARİST reis]bir sıkıntı ok az bwçenim japonlarım inadına 6 tanesi inadına arka arkaya filitre nin dalgasına gidip oynuyorlar[/QUOTE][QUOTE=AKVARİST reis]bir sıkıntı ok az bwçenim japonlarım inadına 6 tanesi inadına arka arkaya filitre nin dalgasına gidip oynuyorlar[/QUOTE]

Tesekkur ederim cevabiniz icin.. akvaryuma ilk koydugumda katil balina gibi kovaladi vatoz once digerlerini sonra yer seviyeinde kendi kendine takikiyor ona gezinecek saklanacak aksesuarlar alacagim yere :)

Akvaryumun dengesi oturunca da bi 5 tane daha zebra alirim akvaryum kaldirir sanirim..
Akvaryuma İlk Kez Balik Koydun Ama Korkuyorum Hare
Akvaryum 50-55 lt. İlk kez balık koydum birkac gundur ic filtre ile kendi dongusunu bekledim.. 5 zebra ve bir cuce vatoz var..

Zebralar cok dalga olusturmasin diye yandan verdigim hava motorunun dalgasina gidip duruyorlar.. gucleri yetmiyor savruluyorlar sanki.. oyun mu yapıyorlar motor mu guclu geldi acaba..

Motor ve filtreyi aldigim arkadas da akvaryumcu da bu dalganin normal oldugunu soyledi (videosunu cekip gosterdim balik almadan once bi hata yapmayayim diye ikisine de)

https://youtu.be/XQMHeUYqhrU

19 saniyelik bir video

Yorumlariniz benim icin cok onemli bu aksam kafam rahat yatabilmem icin.. (video icin isigi actim sadece, ilk gun cok aydinlik olmasin dedi akvaryumcudaki arkadas)[EDIT]fatihto,2019-04-01 21:05:15[/EDIT]
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
Su akisi ile ilgili sorun yok, debisi iyi, hava boslugunu da alabildim sanirim ama buradan sabit sekilde su damliyor.. birkac saatte bir kova dolduracak gobi nedendir? Tam takabildigimi dusunuyorum kapagi..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/240320191457061.jpg[/IMG]
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=rizasirman]Filtre içinde gelen süngerlerden bir tanesini tutun, diğerlerinin yerine ince gözenekli sünger, elyaf ve bakteri yatağı olabilecek bir malzeme ekleyin (eheim ehfi substrat, porselen halka vs)
Ben akvaryumun 60-70cmcm altında kullanıyorum. Ne kadar tanka yakın olursa debisi o kadar kuvvetli olur.
Filtre zar zor su basacak kadar tanktan uzak değilse kesintilerde sıkıntı yaşamazsınız. Elektrik kesintisinin ardından yeniden çalışır.
Japonlar hızlı büyür, haftalık %30-%50 su değişimi öneririm. 5-6 haftada bir de filtre temizliği. Tabi siz bu belirttiğim süreleri gözlemlerinize göre kendiniz belirlemeniz daha doğru olur.

Bu arada Çağrı bey, bana ÖM'den filtrenin gürültü yaptığı ile ilgili mesaj yazmış. Diğer üyeler de faydalansın diye burdan cevaplamak istedim. Filtrenizin neden gürültü yaptığını net olarak bilemem ama ben şöyle kullanıyorum.
Filtre temizliğinin ardından filtre malzemelerini yerleştirip, içine %80-%90 oranında su dolduruyorum. Sonra dolabın köşesine yakın bir yere koyuyorum filtreyi ancak köşelere temas ettirmiyorum. Temas ederse gürültü yapıyor. Ayrıca filtrenin altına bir tane sarı cam bezi koyuyorum, zemine temas ederek oluşturduğu uğultuyu azaltması için. Ardından filtreyi fişe takıp 10-15 saniye sonra fişten çıkartıyorum. İçindeki hava emiş borusundan çıkıyor. Bu işlemi 2-3 defa tekrar edip havayı mümkün mertebe boşaltıyorum.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Filtrenin içinden gelen mavi, sarı ve siyah tan herhangi birini mi tutatım sadece elimde? Bunların bir farkı yok mu kendi içlerinde ?

Suyun filtreye girişi - Boşluk1 - X - Y - Z - Boşluk2 - Suyun Filtreden Çıkıp akvaryuma gidişi

sıralamasında Boşluk 1 ve 2, X,Y ve Z yerlerine doğru sıra ile neler koymalıyım bahsettiğiniz bakış açısında,

dophin'in seramik halkaların ve Sera'nın Elyaf'ını sipariş edeceğim ama substrat konusunda yönlendirilmeye ihtiyacım var fiyatı yüksekmiş, kısmi alabileceğim ya da daha uyguna alabileceğim bir örnek var mı bildiğiniz?

[EDIT]fatihto,2019-03-12 12:10:30[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhabalar.. 60 lt japon akvaryumu için filtresidir, yemidir, bakımıdır olayı anlamaya çalışıyorum :) akvaryum imalatta, filtre, ısıtıcı hazır, yemleme makinesi kargoda, balıklar daha alınmadı herşeyi hazır edip sistemi kurmayı bekliyorum :)
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
Filtrem bugün geldi kargodan, Akvaryumum imalat aşamasında ve ilk akvaryumum olacak.. üstadlara birkaç sorum var

Tüm sorularım 60 Lt akvaryumda 3-4 yavru Japon besleme niyetimle ilgili;

1) filltreye içindeki standartların dışında bir şey eklemem gerekir mi ?
2) akvaryuma göre altta mı, aynı seviyede mi nerede durması makbuldür?
3) Elektrik kesilmelerinde bir sorun yaşanır mı ? Tekrar kendi devreye girer mi elektrik geldiğinde, yine filtrenin konumunun bununla bir ilgisi var mı ?
4) Bu filtre ile haftada bir %15*20 su değişimi ile ne kadarda bir filtre temizliği yapmam gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]fatihto,2019-03-11 18:04:51[/EDIT]
Akvaryum Şaşkınlığım Ve Sorularım
[QUOTE=suleymana]

Filtre çalışırken 3-5 adet yem atabilirsiniz balıkları koyana kadar.
Balıkları aldığınız yerin suyunda hastalık olmadığını(beyaz benek,mantar) düşüyorsanız kesinlikle o suyu da akvaryumunuza boşaltın.
3-4 cm balık için 10 lt. yeterlidir.
Japonlar 23-25 arasını severler.Bazen 25 derecede su yüzeyine yakın yüzebilirler.
Evet Japon için anubias en idaeli onun gibi başka kalın yapraklı kalın gövdeli bitki bulabilirsiniz.İlginçtir ki bazı bitkiler ince olduğu halde japonlar yemiyor.Adını unuttum ama öyle.
İlanlar kısmından bitkiler için büyük ilanlar açılabiliyor.
Strafor 200-300 gr dan fazla taş koyacaksanız gerekli.Ama taş koymayacaksanız kumun altına gereksiz.Zaten silis kum bir süre sonra taş gibi dibe oturuyor.
Havalandırmayı göremedim.Japonlar en çok bol havalandırılmış suyu severler.İyi bir havalandırma onları mutlu edecektir.


[/QUOTE]

Cevaplariniz icin tesekkurler.. bircok yerde oksijen icin filtrenin olusturdugu dalga ile olusanin yeterli olacagi, ayrica oksijen icin baloncuk olusturmak gerekmedigi yazilmis.. bunun disinda havalandirmanin bir onemi yanda cihazi var ise bildiginiz yonlendirebilirseniz beni arastirayim..
Akvaryum Şaşkınlığım Ve Sorularım
İşin içine girdikçe sorular soruları doğuruyor.. Daha Akvaryumun kendisi gelmedi ama, gelse bile sanırım birkaç haftadan önce içine balık koymak için hazır olamayacağım.. Her sorumun cevabı, başka sorular doğuruyor.. müsadenizle yine sorularımı sıralıyorum.. Ama pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :) En ideal ortamı kurabilecek seviyeye gelmeden de balıkları almayacağım.. Akvaryum gelene ve sorularım bitene kadar okumaya, sormaya devam :)

1- Bakteri konusunda Yeni Tank Sendromu ve Azot Döngüsü başlığında gördüğüm en kestirme yol;
4561 FB1 Substrate Start (120 L için) Toz Formda Zemin Bakterileri almak diyor. Bu üründen ne kadar dökmeli, sonrasında ne kadar beklemeliyim ?

2-Bu ürünün dışında temiz su koyup birkaç gün filtreyi de aktif ederek akvaryumu çalıştırmanın dışında suyu hazır etmek için yapmam gereken birşey var mı ?
(balıkları koyarken uygulanması gereken yöntemi okudum, önce poşedi ile koy, sonra poşeti del sular karışsın....)

3- 60x33x30 bir akvaryum ve 3-4 Japon balığı için Sunsun hw-603b dış filtre, Eheim 100 watt ayarlı ısıtıcı, derece dışında bir ekipmana ihtiyacım var mı ? (Pipo filtre, ek iç filtresi vb). Yoksa Sunsun'ın içindeki filtre elyaf vb. şeylere eklenmesi gereken birşey var mı ?

4- Akvaryumun içerisine Silis kumu koymayı düşünüyorum, yıkanmış temizlenmiş alacağım bu kumun altına stafor vs birşey sermek gerekli mi akvaryumun içerisinde, direk birkaç cm (kaç cm? :) kum koymam yeterli mi ?

5-Otomatik yemleme makinesi içerisinde (dophin af012 düşünüyorum) sorun yaşamayacağım ve yavru japonlar için uygun yem öneriniz var mı?

6-Forumda akvaryum bitkisini makul rakamlara temin edebileceğim arkadaşlarım var ise yönlendirebilir misiniz? Sadece kum değil de biraz bitki de olmasını istiyorum görsel açıdan ama Japon için Anubias'den başka çok çok bir seçenek yok sanırım ?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler..
[EDIT]fatihto,2019-03-11 15:02:37[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.