ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nasty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2006 12:57
Son Ziyaret:
11 Ocak 2014 17:44
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk YAKIŞAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selçuk YAKIŞAN
Doğa Birgün Verdiklerini Geri Alacaktır

SON 10 MESAJI

Kum değişimi Hakkında
İsmail Bey selamlar.Aşağıdaki linkte suyu bulandırmadan akvaryuma kum ekleme tekniğinin videosu var. Teknik çok basit.Alttaki kumu hortum yoluyla çekip alırsanız bu sistemle balıklar strese girmeden kumu değiştirebilirsiniz.Yinede elinizdeki argoniti iyice yıkayıp öyle uygulayın.

 http://www.youtube.com/watch?v=r2DG2SG2HxI
nasty2012-06-15 18:57:56
Frontozamın cinsiyeti nedir acaba
Buyuk ihtimal disi. Saglikli ve bol yavrulu gunler
Türkiyedeki Eretmodus Türleri !
Bilgiler icin tesekkurler. Benimde bir sorum olacakti. Akvaryumda red rainbow kolonim var ve baliklarikusturmuyorum. Yavrular tamamen dogal olarak anne tarafindan akvaryuma saliniyor. Acaba eretmodus bu noktada yavrulara zarar verirmi? Benim koloni yavrulara dokunmuyor. Su an damizliklarla beraber 15 tane yavru var. Simdiden tesekkur ederim.
Acaba Yumurta var mı ?
Emre Bey ve Bora Bey çok teşekkür ederim. Bana kalırsa yada en azından umudum balıkların ağızları dolu. Kusturmayacağım ve doğal akışa bırakacağım. Hayırlısı olsun. tekrar teşekkürler
Acaba Yumurta var mı ?
Merhabalar. Yaklaşık 2 aydır 1e 4 d kasakavale beslemekteyim.Akvaryum 210x60x30 ebatlarında.Yavruları kusturma yapmadan almayı planladığım için şu an sadece 2 adet yavru var.Ancak yaklaşık 2 hafta önce en küçük dişi balığım yumurta aldı.5-6 gün sonra diğeri ve yaklaşık 5 gün öncede 3. dişi yumurta aldı. Buraya kadar süper. Yalnız ağızlarının altında şişkimlik yok. Yem yiyorlar ancak eskisi gibi yeme saldırmıyorlar, yemi alırken gayet dikkatli alıyorlar.Ancak ağızlarında çevirme hareketi yok, yada bana göstermiyorlar. Ayrıca yumurta alan 3 dişi de birbirlerini kovalıyorlar. Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var bu konuda. Acaba yumurtalar ağızlarında mı? Fotoğraf çekemiyorum çünkü çok hareketliler.Şimdiden teşekkürler
Tropheus kusturma
Peki kusturmasam digerleri yavrulari yermi?
Tropheus kusturma
Herkese selamlar. 200x60x30 (eni mecburen kucuk olmak zorundaydi) akvaryumum da 3 - 4 ayri tur balik besleme macerasindan sonra tekrar ilk askim tropheuslara donus yaptim. Bunlardan once esledigim ve duzenli yavru aldigim Frontozalari verip yerine Tropheus kasakavale 1e 4 disi koloni aldim. Sayi biraz az ama mali durumum ancak buna yetti. Akvaryumu ve sumpu iyice temizleyip suyu degistirdim. Suyun dinlenmesinin akabinde baliklarimi akvaryuma biraktim. Veeee ertesi gun baligimin agzinin dolu oldugunu gordum. Benim icin inanilmaz bir mutluluktu. Bu kadar cabuk olmasina cok ama cok sasirdim. Biraz kafanizi sisirdim ama kusura bakmayin. Asil sorum simdi geliyor.
Baligimin agzinda 8 gundur yumurta var. Sizce bundan sonra yumurtalari atar mi? Kusturayim mi? Aslinda kusturmak istemiyorum. Dogal surece birakmak istiyorum. Ancak simdiye kadar besledigim hicbir Tropheusumdan yavru alamadim. Onun icin icimde bir ukte var ;)
İkinci sebep ise koloni acaba yavrulara sahip cikar ? Okudugum tum yazilarda tropheuslarin yavrularini yemedigi yaziyor ama ben nedense hala bu konuda tereddut icindeyim. Kafamda hala bir acaba var. Bu noktada yardimlariniza ihtiyacim var. Biraz uzun oldu ama hakkinizi helal edin. Simdiden tesekkurler.

Not: koloni biraz kucuk ama diger iki disinin de tupcukleri hafiften cikmis. Herhalde yakinda koloni buyuyecek ;) acaba akvaryum kac baliga kadar bana yeter?
Tesekkurler
210*60*30 (akvaryuma su,kum ve kayalar kondu)
Hepinize çok teşekkür ederim.
Mert Bey inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz akvaryumunuza.Kızımda ellerinizden öper.
Tayfun Bey içinde mavi prenseslerim var.Benim damızlık balıklarım ve kıyamadım başkasına vermeye.Biraz karışık yaptım malawi ve tang. şimdilik iyi gidiyor bakalım.2 adet frontosa 2 adet calvus 2 adet lelupi ve 5 adet mavi prensesim var.
210*60*30 (akvaryuma su,kum ve kayalar kondu)
Tolga Bey size ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Yeni resimleri ekledim.Birkaç güne farklı resimler de koyarım inşallah.
Profil sehpa ve akvaryum
Selamlar.Bende yeni akvaryum umu yaptım.mobilyasını tamamen ben monte ettim.(ilk işim olduğu için işçilik pek iyi olmadı.)
Benim akvaryum yaklaşık250-300 l su alıyor.3*3 profilden masa yaptırdım 100 tl tuttu (210a 30)
Kapak ve dış döşemesini Mdf den yaptım .Bana kapak ve mobilyanın maliyeti 100 tl ye geldi.Mobilyacı ya sorduğumda 600 tl gibi bir fiyat çıkarmıştı.


http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=300327&PN=1
buda linki
nasty2009-08-10 18:38:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.