ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Suryani
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 18:35
Son Ziyaret:
22 Eylül 2012 19:40
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Çelebi
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin Çelebi

SON 10 MESAJI

ilac Durumu
Merhaba arkadaslar kurulu ve calisir haldeki 96 litrelik canli doguran akvaryumuma kac damla maviden, kac tablet tuzdan/vs atmaliyim yardimci olur musunuz. Yada atmamali miyim birsey. Klor kalmadi 2 gundur kurulu halde calisiyor. Isisi ne kadar olsun
Canlı Doğuran Akvaryumuna Bitki
Merhaba,
Yeni akvaryumumun bir tek bitkileri kaldı, çok dikkatli almak istiyorum, aslında ben çimlendirmek istiyordum alt kısımları ama karbondioksit takviyesi vs. uğraş verecekse girmek de istemiyorum şimdiden o işe.. Bitki olarak ne önerirsiniz, karmaşıklık yaratsın veya kötü dursun istemiyorum. Lepistes besleyeceğim, belki 6 tane de neon atarım akvaryumuma :)
Canlı Doğuran Akvaryumu Kuruyorum
Merhaba arkadaşlar, ilk defa canlı doğuran besleyeceğim.
Öncelikle elimdeki malzemelerimi söyleyeyim size,

Akvaryum olarak, kendinden filtreli deniz akvaryumum var, camları bombeli, 60x40x40

Kumum siyah, silis mi hagen mi bilmiyorum, For fresh and salt water olan 10 litrelik poşetlerdekinden. 6 litresini kullanacağım.

Bunun dışında ısıtıcı, motor, karbon ve seramik aldım, elyaf da vardı elimde. Kumumu güzelce yıkadım, bir gün tuzlu suda beklettim. sonra daha da güzelce yıkadım, berraklaşınca temizleyip durulayıp, akvaryumun tabanına serdim. Bitkili olmasını istiyorum akvaryumumun, bunun için ek olarak iki üç poşet toprak almam mı gerekiyor, nasıl bir kurulum süreci geçireyim, yardımcı olmanızı istiyorum :) Şu an su doldurmadım.
frantoza ve malavi cikletleri
Para veya yem karşılığı takas. Büyüklerse akvaryum al yerlerine ne bileyim senin bileceğin iş. 
Vatoz balığı
[QUOTE=berkeakgul]Kardeşim vatozların ne işe yaradığını emin ol senden daha iyi biliyorum ben :) [/QUOTE]

Kardeşin değil mi. Aferin sana. 
boş akvaryum
Al zebra bak abi, ben öyle yapmıştım, büyük ölçüde karşılamıştı temennilerimi, çok eğlenmiştim. Ama bir süre sonra yavrularından dolayı hem onlar hem ben sıkıntıya girdik. Yine de onlarla geçen bir yılım bana müthiş tecrübeler kazandırdı. Al da doy hobiye.
Yine yeni yeniden...
Dediğim gibi, tankınız tam anlamıyla yunus beslemek için ideal bir tank, sarıları dediğiniz akvaryuma koyarsanız tamamen sarılara uyumlu bir akvaryuma koymuş olursunuz, ve frontosalar için şunu söyleyebilirim ki uzunluk olarak bence en az 130 cm ideal 150 cm bir akvaryum gerekli.. Benim kanaatim..
Ne yapmalıyım?
İyi de bir realite var. Yaşamaz denmesindeki kasıt burada japon balıklarına sağlaman gereken su ortamı, sıcaklık değerleri ve dekor türlerinin diğer balıklara sağlaman gereken ile eşdeğer olmaması. Bu konuda ısrarcı olmak yanlış, karantina tankı vs. ile ilgili değil, sonuçta balık uzun süre show tankınızda duruyor ve o değerlere ve çevreye uyum sağlamaya zorlanıyor, e sonuç doğal olarak ölüm olacak, ta ki japonları elinizden çıkartana kadar.
Yunus ve hacim ilişkisi
Bence bundan iyisi Şam'da kayısı. Ancak yunus balıklarının da minimumu 300 diye bir realitesi var, he olmaz mı, bence 200 litrede olur. Uzunluk daha iyi olabilirdi ama..
iceman yavru bıraktı
Hayır gerek yok, zaten açlıktan ölmez anaç balığınız ağzında yavru varken. Ve yavrularınız da yaşar, anaç onları görünce toplar tekrar ağzına diye düşünüyorum.  Suryani2012-04-14 21:50:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.