ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertYılmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]14327,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1431
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2017 16:41
Son Ziyaret:
07 Kasım 2023 17:04
Toplam Mesaj:
332 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Yılmaz
Doğum Tarihi:
11 Kasım 2000
Yaş:
23
İl:
Izmir
Meslek:
-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Yılmaz Ülkemiz içerisindeki türler ve habitatları hakkında araştırmalar yapıyorum.

SON 10 MESAJI

Beyaz Bulut Dağı Balığı
Akvaryumu genel olarak beğendim, elinize sağlık. Tasarım da çok hoş gözüküyor. Siyanobakteri yerini yemyeşil filamentli alge bırakırsa daha da iyi olur düşüncesindeyim. Fotoğraflar arasında canlıları daha çok, daha yakından görmeyi isterdim. Lütfen mahrum bırakmayın bizi [:)]
Hangi Tur Axolotl Bu ?
Lissotriton sp. olduğunu düşünüyorum. Şuan gördüğünüz şey semenderin ilk evrelerinden bir tanesi. Axolotl değil. Bildiğim kadarıyla axolotllar dahil bir çok semender türünde gelişim evresindeyken yanaklardaki bu yele benzeri uzuvlardan oluyor zaten. Axolotl lar diğer semender türlerinden ziyade tamamen sucu bir yaşam sürdükleri için onların yeleleri kaybolmuyor. Bu yüzden ne yazık ki bizler yeleli görünce hemen axolotl sanıyoruz. Bir bir buçuk hafta gibi bir sürede diğer bacaklarının da çıkıp gelişimini tamamlayacağını düşünüyorum. Benim beslediğim en azından hatırladığım kadarıyla o kadar bi sürede gelişmişti.
Parana Nehri Sığ Nehir Kolu Habitat Akvaryumu
Akvaryum gittikçe oturup karakter sahibi oluyor, elinize sağlık. Şahsi tavsiyem ilerde dalların arasında da bir kaç parça saz ekleyebilirsiniz. Hafif de olsa genele yayılmış bir görüntü daha tatmin edici olacaktır.
Leopar Vatoz ' Um Deri Değişti
Geçtiğimiz günlerde forumda cereyan eden tartışmada Pleco ile Stingray türlerine verilen ortak vatoz ismini savunan bazı üyeler vardı. Rica ediyorum gelsinler burada da savunsunlar bakalım. Mümkünse bu kafa karışıklığını çözecek bir çözüm önerisi ile de gelsinler ama. En çok L144 tül kuyruğun derisi değerlidir. Sakın ha heba etmeyiniz.
Biyotop Akvaryumlarında İstilacı Türler
Ben en azından kendim istilacı bitki türlerinin biyotoplarda kullanılmasında sorun göremiyorum. Çünkü Saz ve Tilki kuyruğu dediğimiz otlar heryerde bulunur çünkü kozmopolit türlerdir. Bu bitkileri kendi ülkemizdeki dere ve göllerden tutun dünyanın öteki ucundaki yerlerde de bulabiliriz. Her habitatın parçası haline gelmiş türler bunlar. Geniş su değeri skalasında hayatta kalabildikleri için yaz aylarında daha iyi gelişip diğer bitkilerin ışığını kesebiliyorlar, bu noktada istilacı denilebilirler, bu doğru bir tanım olur. Ancak yine de başta dediğim gibi ben bitkilerin kullanılmasında bir sorun görmüyorum.
Kırkgöz Kaynaklarının Yoğun Bitki Örtülü Bölgesi
[QUOTE=zafer3490]Gerçekten tek kelimeyle harika. Umarım ileride çok daha iyi yerlere gelme şansın olur ve bizde seninle gururlanırız. [:)] Şahsen ben şimdi bile gurur duydum açıkçası. Ellerine, emeğine, akıttığın her damla tere, bize bu güzel doğayı en iyi şekilde sunduğun için teşekkür ederim. Etkilenmemek elde değil. Forumda bir sürü biotop çalışmaları yapılıyor, Amazon, Tanganyikan vb. ama ülkemizden bir manzara görmek çok daha etkileyici. Ülkemizdeki tatlı suların, su altı belgesellerine ben hiç rastlamadım. (Bilmiyorum belki de benim cahilliğim) Akdeniz'i, Ege'yi tatilde yarım yamalak dalmak bile sayılmayacak şekilde görmüşlüğümüz var ama tatlı sular bence bizim ülkemizde büyük bir sır. Senin bu sırrın üstüne gitmen ise müthiş! Favori üyelerim arasına ekledim seni, sanırım senden öğreneceğimiz çok güzel şey var. Ayağın taşa değmesin, attığın her adım sana başarı getirsin kardeşim. [:nazar:][/QUOTE]
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. [:)))] [3)]
Kırkgöz Kaynaklarının Yoğun Bitki Örtülü Bölgesi
[QUOTE=Espramour]Şimdi bu yaşta ([;)]) sen tut çıtayı everest kadar yüksek bir yere koy, sonra al geç bunu de. Haksız rekabet, içten içe hell yeah show değil de ne?

Ha bir de bunları öğrenci imkanlarınla yapıyorsun. Yarın öbür gün kendi paranı kazanıp hayata tamamıyla atıldığında olacak olanlara profesyonel bir hayalperest olarak benim hayal gücüm yetmiyor.

Daha başarılı işlere imza atacağına tüm forum üyeleri olarak inanıyoruz \m/[/QUOTE]
Estağfurullah abim çok teşekkür ederim güzel sözlerin için [:)]\m/
Işıklı Gölünün Sığ Ve Bataklık Bölgeleri
[QUOTE=Berkant]Tebrik ederim Mert. Bir hemşerin olarak seni uzaktan takip ediyorum . Bence akvaryum sayını çoğaltmalısın [;)].[/QUOTE]
Odamda yer kalmadı. Aile bireylerine karşı da hep bir savaş halindeyim, bir akvaryum daha eklenirse mağlup olacağım [:D] Şu üniversiteler açılırsa ev tutma durumu var, belki o zaman bir şeyler düşünebilirim.
Kırkgöz Kaynaklarının Yoğun Bitki Örtülü Bölgesi
[QUOTE=lemur]Yer bildirimi konusundaki kaygılarınızı anlıyor ve katılıyorum. Elbette ki noktasal konum vermek son derece sakıncalı. Fakat bir biyotopun coğrafyası yeterince anlaşılır olmalıdır kanaatimce. Örneğin Tanganika biyotopundan bahsediyorsak, bunun Afrika'da haritada belli bir yer olduğu bilinir. Kaygılarınız biraz da yersiz, çünkü Kırkgöz tabir edilen sulak alanın Burdur'dan başlayıp çeşitli bağlantılarla Düden Şelalesi olarak denize dökülen geniş bir ağın parçası olduğunu düşünüyorum.[/QUOTE]
Doğrudur eleştirinize bir şey diyemeyeceğim. Kırkgöz, Düden bulunduğu yer belli dediğiniz gibi de geniş bir alana uzanmış durumdalar lakin bu balıkların da bulunduğu sınırlar üç aşağı beş yukarı belli. O yüzden böyle bir sansür uygulamak istemiştim. En nihayetinde burada bir Amazon veya Tanganyika'dan bahsetmiyoruz, ülkemiz içinde bulunan gitmesi mümkün bir bölge. [EDIT]MertYılmaz,2021-01-13 23:18:27[/EDIT]
Ulan Aquascaping Nerede?
Merhaba Ulan akua hazretleri inşallah maşallah. Bambularla alakalı bir eleştiri yapacaktım ancak ne yazık ki 20 yaşında olduğum için şuan yapamayacağım, hala çoluk çocuğum ne de olsa. Bi' 4 seneye geliyorum ama, o zaman dikkate alınırım herhalde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.