ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
4KatilSalyangoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2012 15:31
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2012 18:05
Toplam Mesaj:
86 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Son
Doğum Tarihi:
15 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Son / Ankara

SON 10 MESAJI

500 Lt. Bitkili Discus - Yeni Akvaryumla Devam :)
Merhabalar , öncelikle yeni balıklarınız hayırlı olsun.
Sizin de farkında olduğunuz gibi nüfusunuz biraz fazla. Belli ki balıkları çok seviyorsunuz ve onları kötü ortamlara bırakmak yerine kendi akvaryumunuza almışsınız fakat bu durum tüm balıklar için daha az rahat bir ortam sağlıyor.
Akvaryum.com ailesinde balıklara özenle bakacak bir çok insan var. Tam balık sayınızı yazmamanıza rağmen kalabalık olduğunu varsayarak bazı balıklarınızı buradaki üyelerle paylaşmanızı yada ufak miktarlara satmanızı öneririm.
Akvayumunuz çok güzel gözüküyor fakat sağ taraftaki bitki yığılmasını canlı doğuran yavruları için yapmadıysanız eğer biraz dağıtmanız iyi olacak gibi.
Discuslarınız ise yanık kalmış olabilir. Gözleri vücutlarına göre biraz büyük olduğu için bunu söylüyorum. Ama güzel bir yemlemeyle form ve güç kazandırabilirsiniz.
Bunlar sadece benim fikirlerim umarım çok ufak da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Sağlıklı / Zevkli hobiler dilerim.
Su Piresi için Yeşil su yapımı - Bilgilendirme -
Güncelde tutalım lütfen görebilecek herkes görsün.
Tropheus akvaryumum
Tropheus gibi hızlı balıklar için böyle deyince balığın vucüduna zarar verecek kayalar pek sağlıklı değildir
Amatör Karides Hobihanem
Tebrikler gerçekten güzel tanklarınız ve canlılarınız var.
Umarım daha çok yavrunuz olur.
Sağlıklı karidesler 
Su Piresi için Yeşil su yapımı - Bilgilendirme -
[QUOTE=taskin_alim]Gerekli faydalı bilgiler vermişsin
Bu bilgileri Makalelerler bölümüne eklenmesi lazım
Paylaştığın için Teşekkürler  [/QUOTE]

Teşekkürler Alim Bey.
Bir kişi görüp de faydalanırsa ne mutlu bana.
Sadece su piresi Yiyen Discuslara Napmalıyım ?
Balıklarınız kuru yeme alışmamış. Tabii ki canlı yem çok daha lezzetli ve cazip geliyor. Bana  göre discuslarınızı ayırıp kuru yemle günde 3-4 defa besleyin ve sadece akşam dip çekimi yapın. Yani sabah verdiğiniz yem akşama kadar akvaryumda kalsın. Aç kaldıklarında yiyeceklerdir. Bu şekilde kuru yeme tabiri caiz ise eşek gibi alışacaklar 
Sanıyorum ki bir yemin 10 saat akvaryumda kalması discuslara zarar vermeyecektir. suyu nasıl olsa akşam tazeleyeceksiniz. ama tabii ki bu konu ne olursa olsun üstadları dinlemelisiniz
Discus şaka kaldırmıyor.
Kararma
Karantina akvaryumuna alın balığınızı , suya her 10 litreye 2 damla olmak üzere metilen mavisi damlatın ve hava taşıyla bol bol hava verin. Sıcaklık 30 derece olsun. 2. gün %30 su değişimi yapın. Dinlenmiş suya 10 litreye 1 damla olmak üzere metilen damlatın. daha sonraki gün yine %30 su değiştirin ve her 20 litreye 1 damla metilen damlatın bol bol oksijen vermeye devam edin. 
3. Güne balığınız yüksek ihtimal iyileşecektir.
Allah acil şifalar versin.
Su Piresi için Yeşil su yapımı - Bilgilendirme -
Arkadaşlar ben bu tabiri caizse su piresi macerama 2 ay önce başladım. Bir kardeşimden aldığım pirelerle üretim yapmak istedim ama tabi ki ilk deneyim ve bilgisizlikten dolayı neredeyse 500-600 piremin hepsini kaybettim.
Sadece 4 adet pirem kalmıştı.
Evet abartmıyorum sadece 4 adet su piresi ve şuan 10binlercesiyle 4 kova da üretim yapıyorum.
Herkesin kendine göre bir yolu vardır. Bende kardeşimden aldığım bilgilerle kendi yolumu oluşturdum ve gayet başarılı bir üretim yaptım kendime göre
Şimdi bunu size anlatacağım.
1-) Öncelikle 5 litrelik bir su şişesine akvaryumdan dip çekimi yaparken ( yada su değişimi hiç farketmez ) aldığınız suyu dolduruyorsunuz. 
2-) Daha sonra 500ml'lik bir su şişesine elinizde bulunan 3-4 çeşit yemlerden yarım çay kaşığı olmak üzere ( eğer bitkisel yem çeşidiniz bolsa kesinlikle bitkisel yem ) atıyoruz ve şişenin yarısını suyla ( çeşme suyu yada beklemiş su hiç farketmez ) dolduruyorsunuz. Bu suyu 5 dakika elinizde çalkalıyor daha sonra 5 dakika da kalan yemlerin dibe çökmesi için bekletiyorsunuz.
3-) Bekledikten sonra akvaryumdan çıkan suyu doldurdugumuz 5 litrelik şişeye bunu ekliyoruz.(Dibindeki yem artıklarınızı dökmenizi tavisye etmem.) 
4-) Sonrasında bu 5 litrelik şişeye evinizde bulunan saksıdan yada bahçeden aldığınız 1 tatlı kaşığı TOPRAĞI ekliyorsunuz.
5-) 1 hafta-10 gün en az 10 saat direk güneş alan bir yerde bunu bekletip yeşil su elde etmeyi bekliyorsunuz.
6-) Yeşil suyu elde ettikten sonra bu suyu dibindeki toprak parçaları gelmeden başka bir 5 litrelik şişeye döküyorsunuz.
7-) Şimdi su piresi üretimi için yetecek kadar su piresi temin ediyorsunuz - ki bu miktar bir 500ml pet şişe yani 200-300 adet pire demek oluyor. -
8-)Bakın burası benim yanlış yaptığım en önemli kısım. Bu canlılar ne kadar az oksijenli sularda yaşasalar bile sıcak suya dayanamıyorlar. Maximum suyunuzun sıcaklığı oda sıcaklığı yani yaz aylarında 25-26 dereceyi geçmemeli.
9-) Bir diğer önemli kısım ise pireleri suya alıştırmalısınız. Yani direk aldığınız içinde pire olan pet şişeyi 5 litrelik şişeye dökerseniz çok yüksek ihtimal bütün pirelerinizi kaybedersiniz.

Ben pire üretmeye böyle başladım. Daha sonra İLK OLARAK YEŞİL SU ELDE ETMEK İÇİN KULLANDIĞIM 5 LİTRELİK SU ŞİŞESİNE yeniden akvaryum suyu yemli su ve çok az miktar - belki bir çay kaşığı - kadar toprak ekliyorsunuz.
Bu şişe zaten yavaş yavaş yosunlanmaya başladığı için bu sefer yeşil su üretiminiz çok daha hızlı olacaktır. 
Ben daha sonra 5 litrelik şişeler yetmeyince kovaya geçtim , şimdi kovada üretiyorum pirelerimi.
O yeşil su üretimi için kullandığım su şişesinden her hafta şişenin yarısını kovaya döküyorum ( hem buharlaşmış suyu tamamlamak için hemde pirelere besin katkısı yapması için. ) 
O şişenin yarısını döktükten sonra yarısı kalıyor. O yarısının üzerine akvaryumdan çıkardığınız suyla tamamlarsanız ( zaten içinde bol bol alg ve yosun olduğu için ) 2 güne o suyun tamamı tekrar yemyeşil bir su oluyor.
VE EN ÖNEMLİ NOKTA KOVALARI ( YADA PİRELERİN OLDUĞU HERHANGİ BİR KABI ) DİREK GÜNEŞ GÖRMEYEN BİR YER DE TUTUN YOKSA KAYBEDEBİLİRSİNİZ.Siz zaten üzerine yeşil su ekleyerek onlara besin sağlıyorsunuz. Karanlıkta kalmasa bile direk güneş görmesine gerek yok. Ki direk güneş görmesi aşırı sıcaklık ve ölüm demektir unutmayalım.
Bana ilk bilgilerimi veren WALLBORG - RASİM kardeşime çok teşekkür ederim.
Sağlıklı ve bir o kadar da zevkli hobiler. 4KatilSalyangoz2012-08-07 22:02:34
200*70*60h(Resimler Eklendi 3,4,6,8de)
Hayırlı uğurlu olsun Doğan bey Allah yüzünüzü kara çıkarmasın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.