ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yozgatlı66
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2011 12:07
Son Ziyaret:
22 Eylül 2013 13:15
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
NECDET COŞKUN
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Konya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NECDET COŞKUN

SON 10 MESAJI

TROPHEUS VE MALAWİ
Evet işte onalrda biraz otçul beslensin arada çok az etçil yem atarım. Benim akvaryumda duran bir tropheus var o sürekli etçil besleniyor.
TROPHEUS VE MALAWİ
[QUOTE=Ege Sezer]Necdat kardeşim yem konusunu nasıl halledebiliyorsun, bitkisel ağırlıklı beslenen bir balık etçil yem yedimi blout olma imkanı var etçil yemi akvaryuma bile sokmaman lazım. Blout Hastalığıyla ilgili bilgi var link:http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_baliklari_hastaliklari_ve_tedavi_yontemleri_k587010.asp[/QUOTE] yani tropheusa yemelrini vereceğim etçil yem vermeyeceğim yem sıksıntısı öyle gidecek..
TROPHEUS VE MALAWİ
Arkadaşlar anladım yem konusunda sıkıntı yok. gerekli yemleri temin ettim zaten sadece sıkıntıyı soruyorum. birde blout derken o ne oluyor nasıl bir şey.
TROPHEUS VE MALAWİ
Arkadaşalr bende tankımda sarı prenses ve yunus var yanalrına önceden takriben 2 ay oldu beraber yaşadıkları bir yavru tropheus vardı sıkıntı yoktu ama yarın 9 duboisi damzılık altı ve 4 adet kasakalawe getireceğim acaba bir arada yaşasalar sıkıntı olurmu yaz tatilinde ayıracağım aam en az 1.5 ay berabe rolacaklar sorun olurmu..
MALAWİ COŞKUSU
[QUOTE=Cem35]Merhabalar.  Öncelikle yer problemini belirtmek istedim 150 lt tankında 17d 3e sp besliyorsun bence zaten bu 20 balığınıza anca bakabilirsiniz. Bencede yunusları  çıkartın ama tropheus ve ikola a girmenizi tavsiye etmem zira yeni türlerdede en az 3d 1 e yapıcaksınız akvaryum nüfusunuz çok çok fazla olacak. Bence tek tür besleyin. eğer imkanınız varsa tropheus ve ikola için ayrı bir tank yapmanızı öneririm. Yem konusunda farklı tür ve kaliteli yemlerden verdiğinizde faydasını görüceksiniz . İyi akvaryumlar[/QUOTE] Ewt anladım ama zaten yunuslar gidecek sarı prenseslerde temmuzun başına doğru gidecek ben şimdiden ikola alıp koymak istedim akvaryuma o yüzden sıkınıt olurmu diye düşündüm benim tek korkum bu akvaryumda ikola beslenmesi olursa diğerleri zaten gidiyor birde yem çeşitleirni bu hafta sonu almaya gideceğim en az 4 çeşit düşnüüyorum..
MALAWİ COŞKUSU
FotoğraF:

Boyut (cm):90*40*40
Kapasite (litre):150
Canlılar:3e 17 d sarı koloni ile 1e 4d yunus ama artık tropheus düşnüyorum ikola alacağım bunalrla taaksa girecem.

Malzemeler:ekol15 dışfiltre hava motoru ısıtıcı felan

Akvaryum Bakımı:yüzde 30 dip çekimi su değişimi

Kullanılan Yemler:3 çeşit yem pul yem seranın bitkisel ağırlık bir eymia dını unuttum birde seranın karışık yemi.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:tuz mikofish beyaz benek ilacı ile mantar ilacı

Arkaadşalr öneceden 30 litrede besliyordum balıkalrı ama şimdi 150 litrede yavru alıyorum birsürü ayvrum oldu haalda dişilerin ağzı dolu ama yunusları veriyorum takasa giriyorum onların yerine tropheus ikola gelecek ve sarıalrla birlikte bir müüddet yaşayacaklar benim korkum 150 litre olması ve bunu büyütemem sizce olurmu ben besleyenelr esordum yavrudan alıp biraz büüytüp cinsiyet belli olunca az sayı bırak deidler bende takasa gireceğim balık damzılık altı f0 ikola en küçüğü5 cm 18 tane yani sıntı olurmu sizden burdan da yardım bekliyorum...
SORUN ÇÖZÜLÜYORMU?

Arkadaşlar bir kaç gün önce akvaryuma eklediğim yunuslarımda 3 gün önce farkettiğim beyaz benek hastalığı vardı ben cuma günü gidip contra ıchyto (metilen mavisi) aldım ve cuma günü 16 damla bugünse 12 damla kullandım beyaz benek hastalığı yok oluyor gibi ancak balıklarım suyun dibinde olduğu gibi duruyor hareket yok nefes alıyolar tamam acaba hastalık geçince yüzmeye başlarlarmı ayrında 10 damla atmayı düşünüyorum akvaryuma ertesi günd ekoruma amaçlı 7 damla sonra malzemeelri iç filtre gibi temizlemekisityorum               1) doğru yoldamıyım 2) balıkalr hastalık geçince normal gibi yüzerlermi herhangi yem takviyesi felan bişeyler yapayımmı 3) sizin önerielrniz nedir..                                                                     

ÖNERİLER ÜZERİNE YENİ AKVARYUM
[QUOTE=deathghost]Necdet sarı prenseslerin çok güzel maşallah bence yanına iceman koyabilirdin ama sen yunusu seçmişsin sarı prenses için o da uyumlu bir türdür.Akvaryumu çok kalabalık yapmazsan fazla bi sıkıntı olmaz.Yunus fotolarını bekliyoruz. [/QUOTE] Tşk ederim ewt güzeller fakat renkleri burda biraz kötü çıkmış flashtan olsa egrek yunusalrın fotosunu bgün büyük olasılıkla ekliyeceğim bakarsınız hoşuma giden bir tür toplam 13 balık var şuan akvaryumda bu kadar yeter diye düşnüüyorum..
ÖNERİLER ÜZERİNE YENİ AKVARYUM
[QUOTE=dr.arrican]Ben de akvaryumdaki plastik bitkileri çıkarıp uygun kayalardan bir dekor yapmanı tavsiye ederim. Balıkların saklanabilecekleri yerler olursa onlar için daha uygun olur. :) [/QUOTE] Tamam hüseyin abi deiğim gibi yapacağım en kısa sürede az kaldı bu arada yakında yunusalrın fotusnu korum bak nasıllar...
ÖNERİLER ÜZERİNE YENİ AKVARYUM
[QUOTE=MertTurkmen] [QUOTE=MertTurkmen] [QUOTE=yozgatlı66][QUOTE=MertTurkmen]Yunus olur tabi kide ama litren az olduğundan önermem İceman önerebilirim hem uyumlu hemde sahibine düşkün bir balıktır. İceman önerebilirim. [/QUOTE] ewt ama benim nedense yunus hoşuma gitmeye başaldı ama litre konusu olduğu için icemanı düşüneceğim beyaz kuyruk olur büyük ihitmal bakalım bişeyler yapacağız saolsın mert kardeşş sadece konuyu sen takip edip yardımcı oluyorsun..[/QUOTE]

Forumda çoğu abilerimizin ilgilenmesi gereken ailesi çalışıyo olması sorun oluyor ilgilenemiyorlar her zaman bende her gün giremiyorum zaten yardım edebildiysem ne mutlu bana. =)
[/QUOTE]

Elimden geldiğince =)
[/QUOTE] saolsın gerekli yardımı yapıyorsun..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.