ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MorbidVoid
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2011 00:51
Son Ziyaret:
23 Haziran 2012 21:25
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Akgül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Akgül

SON 8 MESAJI

Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Sorun halloldu arkadaşlar RGB led ışık ve Tetra AlguMin kullandım. öncesinde fiziksel temizleme yaptım. Şu anda akvaryum eski haline döndü.
Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın, mangrow kökünü de uzun süre kullanmıştım sonradan çıkartmak zorunda kaldım. Ufak bir parça kullanmama rağmen suyu çok kirletiyordu. PH kontrollerini denemeliyim dediğiniz gibi.
Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Baran Bey, Ph değerini nasıl dengeleyebilirim ? Ne kadar sıklıkta ve hangi ürünle test yapmalıyım ?
Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Bitkiler yapay değil, gerçek bitkilerdi, onları da çıkartalı 3 ay oldu
Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Kumu tamamen çekip çıkarıp, daha sonra aquaclay koymayı düşünüyorum. Fakat yine de akvaryumun içindeki alg sorunu ve varsa hastalık devam etmez mi ?
Lepistesler ve Yeşil Tabaka
Merhaba. Uzun süredir akvaryumumla başım belada. Biraz uzun olacak ama yaptığım, denediğim herşeyi buraya yazacağım, çünkü sorunu bulamıyorum.

Yaklaşık 1 sene evvel 20 Litrelik, Lepistes akvaryumu kurdum. İçinde siyah taşlı iri kum (adını bilmiyorum) vardı. Tecrübesizliğimden olsa gerek, su daha oturmadan birçok lepistes aldım ve bunlar 1 ay sonra yavaş yavaş ölmeye başladılar. Bu sırada balık sayısını azalttım, birkaç bitki aldım ve haftada bir suyun üçte birini değiştirdim. Su değişiminde musluk suyu kullandım fakat bunu akvaryuma koymadan en az 2 gün beklettim. 2 su değişiminde bir, yani 2 haftada bir 3 damla Contra Ichtho kullandım. Suyun oturmaya başladığını düşündüğümde Contra Ichytho yu kestim ve düzenli su çekimlerine devam ettim. İlk başta suyu dipten değil, ortadan sifonladım, suyun oturduğunu düşündükten sonra ise dip çekimi yaptım.
Daha sonra kalın siyah kumu değiştirip yerine ince (sıfır) sarı kum yerleştirdim ve akvaryumu aşırıya kaçmaksızın bitkilendirdim. Işık olarak 5 Wattlık ampul kullandım ve bu ampul günde 10 saate yakın yanıyordu.

Akvaryum güzelce dengelenmişti, yaklaşık 5 ay sonra zemini ve camları yavaş yavaş yeşil fakat ince bir tabaka kaplamaya başladı. Birkaç yerde bunun yeşil alg olduğunu öğrendim ve ışıklandırmayı azalttım. Günde 6 saatten fazla ışıklandırma yapmadım.

Düzenli su değişimlerine devam ettim, dipten su çekerken bu algleri de çektim, fakat alglerden mi yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum, aldığım her lepistes 1 ay içinde ölüyordu, bazıları da felç kalıyordu. Bunun üzerine sera baktopur kullandım (direct değil normal, prospektüse uygun olarak su değişimlerini yaptım, hava taşı ile ekstra oksijen verdim vs.) fakat değişen hiçbir şey olmadı.

İnce kumun sorun yaratıp dip kısımların hava almadığını düşünerek kumun üst kısımlarını çektim, geriye ince bir tabaka kaldı.

Filtremin içindeki süngeri bazen akvaryumdan çektiğim su ile, bazen de deneme amaçlı musluk suyu ile temizledim ve değişimlerini 2 haftada bir yaptım.

Artık akvaryum resimlerden de görüldüğü gibi camları bu yeşil tabaka ile kaplı ve durduramıyorum, bu yüzden görüntüsü de garip bir hal aldı.

Eritromisin kullanmalı mıyım ? Alglerin yok olması ile balıklarım rahatlar mı ? PH kontrolleri yapıp dengeyi mi tutturamıyorum, PH kontrolü yapacaksam nasıl bir yol izlemeli ve hangi ürünleri kullanmalıyım ?

Balıklarım ölmeye devam ediyor, bir yerde yanlış yapıyorum ama bulamıyorum. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:
Lepisteslerde 1 aydan sonra iştahsızlık, bazılarında solungaçların kızararak ölmesi, ani can veren balıklar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 lepistes(2d 1e) 1 cüce vatoz, 1 salyangoz, 3 katil salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık : 24 - 25 'C

Filitrasyon: Fiziksel


MorbidVoid2012-04-16 18:00:59
Lepisteslerimle ilgili bir sorunum var.
6 dişi 2 erkek. aslında gezip gezmemeleri de pek önemli değil. benim sormak istediğim tek şey niçin garip davrandıkları.
Lepisteslerimle ilgili bir sorunum var.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

lepisteslerimin bir iki tanesi akvaryumun altında duruyor, diğerleri de suyun üzerindeler, fakat hepsi birbirinin yanında hareketsiz duruyorlar. yani bi canlılık yok, uyuşuk gibiler. balıklarımın eski haline dönmesi için ne yapmalıyım ?

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece lepistes (8tane)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25'C

Filitrasyon: var, iç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Ichthyo, 20 litre suya 4 damla.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : akvaryumumda 2 balığımın ölmesinden sonra henüz bugün su değişimi yaptım. bu değişimden sonra da üstte yazdığım ilaçtan birkaç damla damlattım. daha sonra bu belirtiler olmaya başladı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.