ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TwoFaced
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]6377,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2011 08:50
Son Ziyaret:
18 Kasım 2019 15:58
Toplam Mesaj:
144 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Kenan Öztanrıöver
Doğum Tarihi:
16 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-430 litre bitkili tetra tankı
-45 litre bitkili karides tankı
Adana / 0 (rh) - (negatif)

SON 10 MESAJI

İlk bitkili High Tech denemem...13. sayfaya yeni fotolar ekledim.
[QUOTE=triggers]Sevgili dostlar kafamı karıştıran bir konu hakkındaki fikirlerinize ihtiyacım var. Konu gübreleme şöyle ki; şu an elimde Tunç beyden aldığım sıvı mic. elem.,demir, potasyum, fosfat ve nitrat gübreleri var. Micro haftada 3, nitrat haftada 2-3, fosfat haftada 2-3, potasyum haftada 1, demir haftada 3 gün üzerinden dozlanacak diyor. Bu durum da aynı gün 2-3 çeşit veya hepsini eklemek gerekiyor. Bunun herhangi bir zararı varmı yoksa başka bir metod mu var ? [/QUOTE]

Atila bey, kurulumunuz hayırlı olsun umarım minumum sorun ile ilk 2 aylık sancılı süreci atlatırsınız.
Tankınız yeni olduğu için bitiler adaptasyon sürecindeler ve bu dönemde vereceğiniz gübrelerin çok azını kullanabilirler, artı olarak gübre üzerinde yazan dozajlar oturmuş ve bitki yoğunluğu yüksek olan tanklar için verilen değerlerdir. Siz o değerlerin 3/1 ini tankınıza dozlasanız yeterli olacaktır şimdilik. Haftalık yapacağınız su değişimleri ile gerekli elementlerin bir kısmı zaten tankınıza girecektir.
İlk 2 ay en çok dikkat etmeniz gereken dönemdir, ilk 2 hafta ışıklandırmayı az (2 flo yeterli)  ve kısa tutun 3-3-3 gibi. 4. hafta 3. floyu 5 yada 6. hafta 4 floyu da ekleyerek ışıklandırma süresini artırabilirsiniz (4-3-4  olarak).
Çoğumuz bir hevesle ilk kurulumda farkında olmadan bir çok hata yaparız ve o heyecanlı dönem bir anda kabusa döner. 2 günde yaptığımız hatayı telafi etmek için bazen haftalarca uğraşırız. Bunları dikkate alarak şu yazıyı incelemenizin çok faydası olacaktır.
http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp
Başarılar dilerim.



TwoFaced2012-05-21 01:30:31
(Resimli) Gübreleme ve ışık konusunda tavsiye
Grolux 8500k aquastar 10000k bildiğim kadarıyla. Grolux uzayan bitkilerin kızarmasında büyük rol oynuyor ve pembe tonda ışık veriyor, aquastar ise bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu kırmızı mavi karışımı yani mora yakın bir tona sahip.

Zemin bitkisine yönelik kullanacaksanız 2 sini de aquastar, fakat farklı (uzayan) bitkilerde ekleyebilirim derseniz 1 grolux 1 aquastar öneririm.
(Resimli) Gübreleme ve ışık konusunda tavsiye
Atilla bey, tankınız 297 litre en kötü ihtimalle litre/0.5 watt değerini yakalamanız lazım ki parvula yetiştirecekseniz bunu biraz daha artırmanız gerekmekte.
Misket ve mikropro gübrelemeside şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum, ileride bitkilerin durumuna göre NPK dozlamasıda yapabilirsiniz. (Tablet ve misket gübre aynı şeylerdir, tableti firmalar misketi hobiciler üretir)
bitki akvaryumu ufak salyangoz
Hayır, salyangozdan başka bir şeye zararı yoktur.
"Plateau" Adist 2012 - 4.Tasarım
İlk bakışta gözüm 1. resime kaysada bende derinlik, uygulanabilirlik, göze hitap etmesi ve renk geçişleri/uyumu olarak 3. resim diyorum.
Ayrıca 1. resimdeki dağ kısmı ile 3. resimdeki dağ kısmı yer değiştirilerek farklı bir tasarıma da gidelebilir.
Aydınlatma konusunda kararsızlık...
54 litre için 72 watt, o yükseklik ve hacim için fazla olacaktır. 36 dan 54 e geçmek gerekli ve gözle farkedilir bir verim sağlayacakken 54 ten 72 ye geçildiğinde ki verim artışı çok düşük olacaktır.
Elektirik ve ısı olayınıda düşünürsek pekte gereği yok gibi, tabi siz bilirsiniz yinede.
Hepsi bitki için uygun aydınlatmalar olsada aslında bu seçimler birazda ne görmek istediğinizle ilgili,
Şöyle ki;
Aquastar pembe-mavi tonda, grolux pembe, daylight gün ışığı (sarı) renk verir. Gün ışığı ağırlıklı bir tankım olsun derseniz daylight i 2 adet eklemek gibi seçimler yapabilirsiniz.

Benim tercihim 4 lü kombinasyonda;
2 aquastar
1 grolux
1 daylight
şeklinde olurdu. 3 lü için sizin yazdığınız uygun.
Tabi olayın birde maddi boyutu var, bu anlamda sylvania daylight star yerine philips tld 865 / 965 serisi ucuz ve verimli bir seçim olacaktır.
Aydınlatma konusunda kararsızlık...
Atilla bey merhaba, tespitleriniz ve hesaplamalarınız gayet güzel. T8 kullanırsanız 1 tane çift çıkışlı 1 tane tek çıkışlı balast kullanmak (yada 3x1) durumunda kalacaksınız yer sorununuz varsa bunuda hesaba katın. T5 kullanırsanız 1 adet çift çılkışlı balast işinizi görecektir. Sanki 40 cm lik kapağı ortalayarak reflektör ve 2 tane t5 taksanız daha az kablo karmaşası ve uğraş olur diye düşünüyorum.
Aydınlatma için hiç maceraya girmeden bitki için üretilen özel adınlatmalar kullanmanız daha doğru olacaktır. Aquastar ve grolux en çok kullanılan kombinasyonlar arasında, isteğinize göre philips 865 serisi, giesseman midday ve sylvania daylight star arasından beğeninize ve bütçenize uygun kombinasyonları kendiniz oluşturabilirsiniz.

Florasan tavsiye..
2 grolux 2 aquastar 1 daylight star sanırım en iyi kombinasyonlardandır. İsterseniz daylight yerine giesemann midday ekleyebilirsiniz.
bitkilerde sararma nedeni nedir (resimli)ma
Sıvı veya tablet/misket gübre kullanırsanız toparlayacaklardır zamanla.
Derede yakalanan balıklar
Evet o karideslerden hatta yakaladığımız mentolardan da satın almışlığım vardır, sonradan denk düşünce anladık olayı.
Yurdum insanı çok zeki ama mentoları hediye etmişti hakkını yemeyelim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.