ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ersanalgir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2011 16:48
Son Ziyaret:
14 Mart 2018 14:09
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ersan algır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ersan algır

SON 10 MESAJI

Balığımın türü ve durumu
Merhaba arkadaşlar. Aşağıda resimleri ve videosu bulunan balığımın bulunduğu akvaryum; işyerimdeki akvaryumdur. Malum dekor niyetiyle yapıldğı için içinde her türden bulmak mümkün. Benim merak ettiğim resimleri ve videosu bulunan turuncu balığın türü nedir? Birde balığın alındığı akvaryumcu bu balığın hamile olduğunu ve yaklaşık olarak 30 yavru yapacağını söylemiş. Eğer resim ve videolarla sizde bu balığın hamile olduğunu onaylıyorsanız bu kadar karışık akvaryumun içinde bu balığı nasıl koruyacağımızı ve nasıl bir yavrulama yapacağını söyleyebilir misiniz? Saygılar.



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=0LJme2nhcTE[/VID]
Balıklarımın türü nedir
Hobiyi bırakan bir arkadaşımdan aldığım bu 2 balığın türünü bana söyleyebilirmisiz. Bu balıkların sp. lerle aynı akvaryumda yaşamalarında bir sıkıntı olabilir mi? Saygılar.











ersanalgir2011-07-08 14:07:34
F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
Gerçekten tek kelime ile mühtiş bir çalışma. Sağlıklı balıklar dilerim. Tebrik ederim.
Malawi akvaryumuna floresan önerisi
Merhaba. Bahsettiğiniz floresandan bir tane takmam yeterli olur mu? Birde t5 veya t8 den hangisini tercih etmeliyim? Saygılar.
Malawi akvaryumuna floresan önerisi
Belirttiğim ölçüdeki kapağa kaç, adet floresan olur? Bu floreanların boyları kaç cm olmalıdır? Gün ışığı floresanın yosunlanma yaptığını okumuştum forumda. Floresanların çalışma zamanlamasını nasıl yapmalıyım? Saygılar.
Malawi akvaryumuna floresan önerisi
Merhaba arkadaşlar. 100 cm boyunda 40 cm yüksekliğinde sadece kum ve kaya dekoru olan akvaryumumda sp. ve yunus beslemekteyim. Akvaryumu ilk kurduğumda arkadaşımın tavsiyesiyle 3 sıra led taktık. Fakat zamanla forumda incelemiş olduğum diğer malawi tanklarının  hemen hemen hepsininde floresan kullanıldığını ve çok daha güzel bir görüntüye sahip olduklarını gördüm. Sonuç olarak bende ledleri çıkarıp floresan takmak istiyorum. Belirtmiş olduğum ölçülere uygun olarak hangi floresanları önerebilirsiniz? Akvaryumum mobilyalı ve floresan kapağı mevcut. Kapağın ölçüleride 95 cm boy 12 cm en civarında. Bu kapağa kaç adet floresan takabilirim? ( marka ve model belirtilirse çok yardımı dokunur) Yosunlanma sıkıntısı olmaması açısından zamanlayıcı takmak istiyorum. Zamanlayıcıyının açılıp kapanma aralıkları kaç saat olmalıdır? Saygılar. 
Dış filtre iç malzeme dizilimi
Merhaba. Altına derken önce süngeri koyup sonra seramik mi koyuyorum. Ben daha önce hep tersi şeklinde yaptım. Sepete önce seramiği yerleştiriyordum sonra üstüne sünger veya elyaf koyuyordum. Diğer sepetlerdede aynı işlemi yapıyordum. Saygılar.
Dış filtre iç malzeme dizilimi
Merhaba arkadaşlar. Jebo 825 marka 3 sepetli bir dış filtre kullanıyorum. İç malzeme olarak da suyun ilk temas ettiği sıralamaya göre 1. sırada seramik ve elyaf, 2. sırada sünger ve elyaf, 3. sırada karbon ve elyaf mevcud. Karbonun zamanının dolduğunu düşündüğümden yerine Eheim substrat pro aldım. Fakat petshop daki satıcı biraz aklımı karıştırdı. Bana dizilimin yanlış olduğunu ve suyun ilk temas sırasına göre ilk sepete sünger ve elyaf, ikinci sepete substrat ve elyaf ve son sepetede  seramik ve elyaf koymalıymışım. Ben hep sermiğin suya ilk temas eden malzeme olması gerektiğini  biliyordum. Sonuç olarak elimde bulunan malzemelere göre ( seramik, elyaf, substrat,sünger ) en iyi dizilimim nasıl olmalıdır? Saygılar.   
Hava motoru performans düşüklüğü
Merhaba Emre bey. Toz konusunda sanırım haklısınız. Hiç temizleme yapmadım. Bu dediklerinizi hemen uygulayacağım.
Hava motoru performans düşüklüğü
Merhaba arkadaşlar. Hava motorumla ilgili bir sıkıntım hakkında sizlerden yardım ve fikir istiyorum. 200 litrelik akvaryumumda 60 cm civarı bir hava taşı ve champion marka çift çıkışlı hava motoru kullanıyorum. Akvaryumum mobilyalı ve hava motorumu alt dolapta dış motorun yanında, yaklaşık akvaryumun 1 metre altında kullanmaktayım. Ayrıca hava motorundan çıkıp hava taşına giden hortumlarında boyu 1,5 metreyi bulmakta. Tahmin edileceği gibi hal böyleyken hava motorumdan iyi performans almam mümkün olmuyor. Yaptığım araştırmalar sonucunda neredeyse herkes aynı şeyi söylemekte. Hava motoru akvaryumdan daha yüksekte olmalı. Bende bu konuda hemfikirim fakat görüntü açısından şüphelerim var. Akvaryumun arkasında duvarda asılı bir hava moturu nasıl görünebilir? Ayrıca dışarıda olan bir hava moturununda sesi çok rahatsız etmezmi? Akvaryumun üstüne koysam titreşim balıkları rahatsız etmez mi? Ayrıca düşme tehlikeside var. Bu tip sıkıntı yaşamayan arkadaşlar hava moturunu nasıl ne nerde kullandıklarını benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Eğer duvarda asılı kullanmaya mecbur kalırsam son çare olarak, biraz paraya kıyıp 4 çıkışlı iyi bir marka hava motoru alıp, 4 çıkışı birleştirip 2 çıkış olarak hava taşına aktarsam daha sağlıklı bir performans alırmıyım? Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.