ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
denizserhat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2010 23:06
Son Ziyaret:
28 Eylül 2012 14:01
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat KÜLAH
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Serhat KÜLAH

SON 10 MESAJI

Melekler için yem tavsiyesi
Arkadaşlar tankıma 7 adet melek balığı aldım bu balıkları sağlıklı olarak büyütebilmek için hangi yemleri kullanmalıyım ve yemlemeyi ne sıklıkta yapmalıyım? Ayrıca tankıma tetra türlerinden eklemeyi düşünüyorum, birlikte faydalanabilecekleri yem tavsiye edebilirseniz sevinirim. Tetranın seranın yada kaliteli farklı bir marka önerebilirsiniz.
Eheim 2217 ve Eheim 2010
200 Litrelik Akvaryumumda Eheim 2217 kullanıyorum ve Elimde daha kullanmadığım Eheim 2010 iç filtre var bu filtreyi bakteri oluşumunda iç filtrenin önemli olduğunu öğrendiğimden dolayı aldım. Yakın zamanda Bitkili tanka geçiş yapacağımdan bu filtreyi kullanmamda canlılar ve bitkilerr için ne gibi artı ve eksileri olur. 
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
[QUOTE=hemkelhemfodul] [QUOTE=denizserhat]Pazar Günü Akvaryumumda dip çekimi ve %30 su değişimi yapmak istiyorum, bu işlemlerden sonra Azoo'nun bio bacteri kültürünü eklicem ve henüz akvaryumumda daha devreye sokmadığım Eheim 2010 iç filtreyide çalıştırıcam. Bu işlemler akvaryumun suyunda herhangi bir denge bozukluğu yaratmaz değilmi? Bu arada yarın mango kökünü denizden çıkarmayı düşünüyorum, evdede sıcak suyla tekrar durulayıp akvaryuma yerleştiricem kısmetse.[/QUOTE]
Kökü denizde tutmanızın çok işe yarayacağını sanmıyorum,kökü eve getirip bir süre kaynatın sonra soğuk suda bisüre bekletin salınım yapmazsa durulayıp koyabilirsiniz ama gene renk değişimi yaparsa bir daha kaynatıp aynı işlemi tekrarlayın.
[/QUOTE]
Batuhan Bey kök bayağı bir büyük içine sığdırıp kaynatabileceğim bir kap bulamadığım için böyle denemek istedim ama banyoda sıcak suyu açıp üstüne tutmamda bir fayda olurmu onu bilemiyorum. Zaten ilk salınımını akvaryumda fena bi şekilde iyice yapmıştı.
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
Pazar Günü Akvaryumumda dip çekimi ve %30 su değişimi yapmak istiyorum, bu işlemlerden sonra Azoo'nun bio bacteri kültürünü eklicem ve henüz akvaryumumda daha devreye sokmadığım Eheim 2010 iç filtreyide çalıştırıcam. Bu işlemler akvaryumun suyunda herhangi bir denge bozukluğu yaratmaz değilmi? Bu arada yarın mango kökünü denizden çıkarmayı düşünüyorum, evdede sıcak suyla tekrar durulayıp akvaryuma yerleştiricem kısmetse.
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
[QUOTE=ziiiiz]Akvaryum suyundaki sararma biyolojik dengenin oturmamasından kaynaklanıyor suyu doldur boşaltla berraklığı sağlayamazsınız. Mangrow kökünü arkadaşlarında dediği gibi kaynatın akvaryum suyunuzda başlangıçta sararma yine olabilir telaş yapmayın akvaryumunuzda mangrow kökünden başka salınım yapan bir şey yoksa denge oturdukça su berraklaşacaktır.[/QUOTE]
Mango kökü bayağı bir büyük onu koyabilecek bir kap yok, o yüzden kaynatamıyorum. Suyun berraklığı konusunda bir sıkıntı yok su temiz ve net ama kahverengi oldu ilk başta. daha sonra sarardı bundan sonra inşallah böyle bir problem yaşamayız. teşekkür ederim.


Tecrübeli hobici arkadaşlarımda tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum.Ayrıca  Filtreleme sistemi 7/24 çalışmalımı, ışıklandırma geceleri kapatılmalımı yada günün kaç saati çalışmalıdır?
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
[QUOTE=cros_caos]1. si kullanmadan önce mangrow kökünü kaynatman gerekli kovanın içinde salınımı en aza indergeyene kadar kaynatmak salınımı kesecektir.
Ve mangrow köküne moss sardırırken mossları misina ile mangrow köküne sarınız. Biyolojik denge oturduktan sonra gelişme süreci başlayacaktır.
2. Ben sadece canlı doğuranlarla ilgilendiğim için pek fazla bir bilgim yok dediğiniz balıklar hakkında onun için yanlış yönlendirmek istemem.
3. http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp Bu linkte bitkili akvaryum hakkında herşey mevcuttur.
4. Suyu yenileyin ve bu son olsun. Her su yenileme biyolojik döngüyü baştan başlatmaktadır ve bu sağlıklı değildir. 

Bu arada verdiğim linkteki ilaçlar dışında pek bir ilaç kullanmışlığım yok. Ve kimyasalları akvaryumdan uzak tutmaktan yanayım.

Birçok şeyi yanlış yaptınız dedim. Bu yanlışları linkteki makaleyi okuyunca siz daha çok anlayacaksınız :)
1de balıkları ekleme sürecinizi uzun tutun ki tankınızdaki düzen oturmuş olsun 


[/QUOTE]
 Verdiğiniz önerileri dikkate alıcam, bu arada mango kökünü bende kaynatmak istedim fakat içine sığdıracak birşey bulamadım :(
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
[QUOTE=Jose]Mango kökü sürekli salınım yapmaz.bir müddet sonra salınımı azalacaktır.Akvaryum suyunu 3 te 1 oranında değiştirmenizde fayda var.[/QUOTE]

Şuanda mango kökünü iskeleden halatla denize sallandırdım 1 hafta kadar orda dursun diyorum, yanlışmı yapıyorum acaba?
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
1 hafta durduktan sonra geri alıcam, salınım[QUOTE=cros_caos]Tekrar hobiye başlamanıza sevindim. Ama çok yanlış şeyler yapmışsın be serhat abicim yazık etmişsin balıklara. 

Senin tam ne istediğini anlıyamadım. Sen sorularını 1.sorum . . .
2.si . . . 
3.sü . . .. 

şeklinde sorabilirmisiniz ?
yanlışlarınızı  da açıklayacağım :)


Birde tam karar verememişsiniz sanırım. Bitkili akvaryum kurmak son kararınız  mı. Ben öneririm lepistesler için çok hoş olacaktır.
Saygılar. . 
[/QUOTE]

İlgine ben teşekkür ederim öncelikle.

1. Sorum: Mango kökünü kullanmak istiyorum çünkü çok hoş bir görüntü oluyor, salınımı sürekli yapacakmı? ve kökü java mossla sarmak istiyorum.
2. akvaryumumda melek balığı, neon, tetra tetrazon, makrakanta, frenatus ve bunlara uygun türlerden bakmak istiyorum. Bunların yanında bi kaç adet canlı doğuran olurmu?
3, Bitkili akvaryum düşünüyorum kesinlikle son kararım.
4. Akvaryumun su rengi hala sarı bu yüzden suyunu tekrar yenilemek istiyorum

bayağı bi karışık oldu  sanırım sorular ama olsun bi yerden bşlıcaz artık. 
 Bu arada elimde  bi kaç ilaçta var onlarıda paylaşayım. Sera Aquatan, Tetra Plantamin, Azo Bio Bacteria 11 in 1, contra ıchyo, deep berraklaştırıcı, deep salyangoz giderici.
SIFIRDAN KURULUM YAPMAK İSTİYORUM
Merhabalar öncelikle size 3 ay önce almış olduğum akvaryumumdan, donanımlarından ve hobi ile ilgili bilgilerimden kısaca bahsetmek istiyorum. Uzun yıllardan sonra büyük bi zevkle hobiye döndüğüm için çok mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. Almış olduğum akvaryum 99*37*55 boyutlarında tam enjeksiyon kapaklı ve çift floresan tesisatlıdır. Floresanları biri Sylvania Grolux 30watt diğeri ise Sylvania Aquastar 30watt. Filtreleme Sistemimde dış ünite Eheim 2217 iç filtrelemede bakteri oluşumunu hızlandırmak ve su sirikülasyonunu sağlamak amacı ile EHEİM 2010 kullanmaya karar verdim, Havalandırmam Eheim 3702 2*200 ısıtıcı ise Eheim Jager 200watt. Kum ve dekorasyon olarakta 25kg Hagen siyah kum ve büyük boy Mangrowe kökü terci ettim. 3 ay önce akvarymumu kurup suyu sera aquatan ile hazırlayıp yaklaşık 4-5 gün kadar hava motorunu ve filtreleme sistemini çalıştırıp bekledim daha sonra suyun sıcaklığını 26 dereceye ayarladım. İlk olarak 2 adet albino çöpçü balık alıp akvaryumuma koydum ve sorunsuzca yeni akvaryumlarına adapte oldular, daha sonra bulunduğum yerdeki 1-2 akvaryumcuya gidip balık almak istedim fakat aradığım çeşitliliği söylemelerine göre yaz dönemi olduğu için bulamadım bende lepisteslerle başlamaya karar verdim. 20 adet kadar karışık dişi erkek lepistes aldım akvaryuma koydum ve adını henüz bilmediğim 10 kök kadarda bitki aldım. Bir iki hafta içinde akvaryum suyunun sarılaştığığını hatta daha sonra kahverengi olduğunu fark ettim ve balıklarımda ölümler olmaya başladı teker teker ve suyum berrak fakat iyice kahverengi olmuştu daha sonra tekrar komple akvaryum suyunu değiştirdim tekrar su hazırladım ve tekrar başladım fakat değişen pek bir şey olmadı suyum daha geç olsada yine sarılaştı , geç te olsa bunun mangrowe kökünden olduğunu anladım ve sonunda kökü akvaryumdan çıkarttım ve bu sefer suyu %60'ını değiştirdim, su eskisine göre daha iyi duruma geldi ama bende epey bi üzüldüm bu durumdan, şimdilik herşey yolunda ama akvarymumu bitkili tanka çevirip melek balığı neon, tetrazon türü beslemek istiyorum ve yeniden dizayn etmek istiyorum bunun için fikirlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kusura bakmayın çok uzun bi açılış oldu affedin :))
YENİ BİTKİLİ TANK KURULUMUNU BİRLİKTE YAPALAIM
Merhabalar öncelikle size 3 ay önce almış olduğum akvaryumumdan, donanımlarından ve hobi ile ilgili bilgilerimden kısaca bahsetmek istiyorum. Uzun yıllardan sonra büyük bi zevkle hobiye döndüğüm için çok mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. Almış olduğum akvaryum 99*37*55 boyutlarında tam enjeksiyon kapaklı ve çift floresan tesisatlıdır. Floresanları biri Sylvania Grolux 30watt diğeri ise Sylvania Aquastar 30watt. Filtreleme Sistemimde dış ünite Eheim 2217 iç filtrelemede bakteri oluşumunu hızlandırmak ve su sirikülasyonunu sağlamak amacı ile EHEİM 2010 kullanmaya karar verdim, Havalandırmam Eheim 3702 2*200 ısıtıcı ise Eheim Jager 200watt. Kum ve dekorasyon olarakta 25kg Hagen siyah kum ve büyük boy Mangrowe kökü terci ettim. 3 ay önce akvarymumu kurup suyu sera aquatan ile hazırlayıp yaklaşık 4-5 gün kadar hava motorunu ve filtreleme sistemini çalıştırıp bekledim daha sonra suyun sıcaklığını 26 dereceye ayarladım. İlk olarak 2 adet albino çöpçü balık alıp akvaryumuma koydum ve sorunsuzca yeni akvaryumlarına adapte oldular, daha sonra bulunduğum yerdeki 1-2 akvaryumcuya gidip balık almak istedim fakat aradığım çeşitliliği söylemelerine göre yaz dönemi olduğu için bulamadım bende lepisteslerle başlamaya karar verdim. 20 adet kadar karışık dişi erkek lepistes aldım akvaryuma koydum ve adını henüz bilmediğim 10 kök kadarda bitki aldım. Bir iki hafta içinde akvaryum suyunun sarılaştığığını hatta daha sonra kahverengi olduğunu fark ettim ve balıklarımda ölümler olmaya başladı teker teker ve suyum berrak fakat iyice kahverengi olmuştu. daha sonra tekrar komple akvaryum suyunu değiştirdim tekrar su hazırladım ve tekrar başladım fakat değişen pek bir şey olmadı suyum daha geç olsada yine sarılaştı , geç te olsa bunun mangrowe kökünden olduğunu anladım ve sonunda kökü akvaryumdan çıkarttım ve bu sefer suyu %60'ını değiştirdim. su eskisine göre daha iyi duruma geldi ama bende epey bi üzüldüm bu durumdan, şimdilik herşey yolunda ama akvarymumu bitkili tanka çevirip melek balığı neon, tetrazon türü beslemek istiyorum ve yeniden dizayn etmek istiyorum bunun için fikirlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kusura bakmayın çok uzun bi açılış oldu affedin :))

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.