ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ethem
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Haziran 2018 22:54
Toplam Mesaj:
464 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ethem hocaoğlu
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1968
İl:
Istanbul
Meslek:
gıda toptancısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ethem HOCAOĞLU 0533 726 29 49
SON 10 MESAJI
GUPPY KOLLEKSİYONUMDAN GÖRÜNTÜLER
Herkese teşekkür ederim.Kapımız herkeze açıktır.
Sadece lepistes deği malavisinden -tanganikasından -kılıcından-vatozuna-melekten-çöpçüsüne birçok türle uğraşıyorum.
Geleneksel Pazar Kahvaltısı
Yaşadığım vakadan dolayı aranıza katılamıcam. Listeden ismim çıkarılabilir.
Yaşadığım vakadan dolayı aranıza katılamıcam. Listeden ismim çıkarılabilir.
Herkese iyi eğlenceler.
Özel Akvaryum : Özel Balık Türleri
İbrahim bey hayırlı uğurlu olsun. Kazancın bol bereketli olmasını dilerim.
İbrahim bey hayırlı uğurlu olsun. Kazancın bol bereketli olmasını dilerim.
En yakın zaman içinde ziyaretine gelmek istiyorum.
Geleneksel Pazar Kahvaltısı
Kısmet olursa aranızda bulunmak isterim.
[QUOTE=OSMANLI]Tarih : 14 Nisan 2013 Pazar
Saat : 10:00 - Gittiği yere kadar
Yer : Eminönü Saray Muhallebicisi (Yeni Cami Meydanında)
Fiyat : 18.5 Lira (Açık Büfe + Sınırsız Çay)
Ekstra : Muhtemelen devamında Eminönü turu
1. Ümit TUNÇ (reis)
2. Refet Ali Yalçın (bjkalley)
3. Muammer Yolgiden (aquatopya)
4. Meltem Yolgiden (missyolgiden)
5. Köksal Gürkan (Köksal Gürkan)
6. Mert ÇİMŞİR (ColorTR)
7. Ersin Tutar (sempathyc)
8. Selami Muran (SELAMİ)
9. İbrahim Hakkı ÖZEL (GuneyAmerikanEvi)
10. Fatih Domurcuk (Tosyalı)
11. Ebubekir Atar (ebubekiratar)
12. Hayrettin Koyuncu (tinimini)
13. Enes Uçar (coldglave)
14. Hasan Karakuş (Hasan KARAKUŞ)
15. Yunus Emre Karakuş ()
16. Tarık Gürses (PRİSONBREAK)
17. Adem Sezginer (Sezginer)
18. Murat Tanrıkolu (cafein)
19. Emrah Kurt (emrah29)
20. Ercan Uçar ( nikoncu_85) +1!!!
21. Hakan TOPLU
22. Ethem HOCAOĞLU (Ethem)
23. Muhammed Uçar (_rammstein_)
Saat : 10:00 - Gittiği yere kadar
Yer : Eminönü Saray Muhallebicisi (Yeni Cami Meydanında)
Fiyat : 18.5 Lira (Açık Büfe + Sınırsız Çay)
Ekstra : Muhtemelen devamında Eminönü turu
1. Ümit TUNÇ (reis)
2. Refet Ali Yalçın (bjkalley)
3. Muammer Yolgiden (aquatopya)
4. Meltem Yolgiden (missyolgiden)
5. Köksal Gürkan (Köksal Gürkan)
6. Mert ÇİMŞİR (ColorTR)
7. Ersin Tutar (sempathyc)
8. Selami Muran (SELAMİ)
9. İbrahim Hakkı ÖZEL (GuneyAmerikanEvi)
10. Fatih Domurcuk (Tosyalı)
11. Ebubekir Atar (ebubekiratar)
12. Hayrettin Koyuncu (tinimini)
13. Enes Uçar (coldglave)
14. Hasan Karakuş (Hasan KARAKUŞ)
15. Yunus Emre Karakuş ()
16. Tarık Gürses (PRİSONBREAK)
17. Adem Sezginer (Sezginer)
18. Murat Tanrıkolu (cafein)
19. Emrah Kurt (emrah29)
20. Ercan Uçar ( nikoncu_85) +1!!!
21. Hakan TOPLU
22. Ethem HOCAOĞLU (Ethem)
24. Niyazi Topçu ( izayin )
25.Ibrahim Seyhanlioglu (OSMANLI)
26.
[/QUOTE] Kond İsimli Üyenin İlanlarına Aldanmayın
Arkadaşlar dikkatimi çeken konu açılışından bu yana yaprak yada sap diye konuşuluyor.
Kök üzerinde onlarca sap yada diger terimle yaprak bulunuyor.
Yeni sürgün kök tek yaprak olarak daha sonradan yaprak sayısını arttırarak gelişimine devam eder.
Alış veriş yaparken aslında detayı ile konuşmak gerekir diye düşünüyorum.
Egerki sürdürülebilir dostluk ve alış veriş olması için özveri gerekiyor.
Murat bey sizinle degişik zamanlarda birkaç telefon görüşmesi yaptıgımızı hatırlıyorum,alışveriş yapmamız nasip olmadı.Kişiliğiniz hakkında sizi tanımadıgımdan alış verişte bulunmadıgımdan dolayı yorum yapamam. Konuşma karakteriniz öz güvenilirdi, bu konuşmalar samimiyetinden dolayı bu kadar kişinin gönlünü alıp tatlılıkla halletmek sizin elinizdedir diyebilir.
Albino Full Red
[QUOTE=zerkus]Merhaba, Ethem kardeşim yazdıklarını anlayabilmiş değilim. Bunu daha öncede yazdım ve söyledim ama nedendirki hep aynı konu üzerinde çakıldınız kaldınız. Birincisi, benim yeni bir ırk yaratmak gibi bir düşüncem yok. İkincisi, elimde bulunan ki bu paylaşımı yaptığımda sadece bunlar vardı ama şu an elimde 5 farklı kan var, bu kanı korumak hatta seçicilikle ve özel yemlerle daha da ileri götürmek amacım. Ama görüyorumki, Raif kardeşimde sizde beni birçok sorunuzla sorgulamaya, sıkıştırmaya ve detaylı vermediğim cevaplarla , tatmin olmadımlara getirdiniz. Tekrar yazıyorum, ben sadece elimdeki varyeteyi paylaştım ve daha sonrada diğer kanlarımı paylaşmak istemedim. Çünkü, bu tür tartışmalara girmek istemiyorum. Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. Kusura bakma. İnşallah çalışmalarınız sonucu "x" adında bir varyete yaratırsınız ve ben de , işte bu, Türkiyenin ve Ethem Beyin varyetesi diyerek, bu çalışmanızı ayakta alkışlarım. Uzun uğraşlarınız umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır ve emeğinizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve saygılarımla.[/QUOTE]
[QUOTE=zerkus]Merhaba, Ethem kardeşim yazdıklarını anlayabilmiş değilim. Bunu daha öncede yazdım ve söyledim ama nedendirki hep aynı konu üzerinde çakıldınız kaldınız. Birincisi, benim yeni bir ırk yaratmak gibi bir düşüncem yok. İkincisi, elimde bulunan ki bu paylaşımı yaptığımda sadece bunlar vardı ama şu an elimde 5 farklı kan var, bu kanı korumak hatta seçicilikle ve özel yemlerle daha da ileri götürmek amacım. Ama görüyorumki, Raif kardeşimde sizde beni birçok sorunuzla sorgulamaya, sıkıştırmaya ve detaylı vermediğim cevaplarla , tatmin olmadımlara getirdiniz. Tekrar yazıyorum, ben sadece elimdeki varyeteyi paylaştım ve daha sonrada diğer kanlarımı paylaşmak istemedim. Çünkü, bu tür tartışmalara girmek istemiyorum. Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. Kusura bakma. İnşallah çalışmalarınız sonucu "x" adında bir varyete yaratırsınız ve ben de , işte bu, Türkiyenin ve Ethem Beyin varyetesi diyerek, bu çalışmanızı ayakta alkışlarım. Uzun uğraşlarınız umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır ve emeğinizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve saygılarımla.[/QUOTE]
Aşagıdaki yazılar hatırlatma mahiyetinde önceki mesajlardan alıntıdır.
Raif kardeşim belki Ziya bey balıklarının paylaşımını yaptıgı konu üzerinden belki rahatsızlık duyabilir,müsade ederse devam ederiz.
Merhaba, estağfurullah Ethem kardeşim müsade etmek ne demek, tabiki devam edilebilir.
Merhaba, estağfurullah Ethem kardeşim müsade etmek ne demek, tabiki devam edilebilir.
Anlaşıldıgı üzere siz farklı degerler içindesiniz.
Raif kardeşimin yaklaşık 2 sene kadardır sesini duymadım .1 sene kadardırda msn veya başka formlar üzerinden özel mesajlaşmalarım olmamıştır hatırladıgım kadar ile .
Yukarıdaki ifade sıcaklıgınızla konunuza birşeyler katmak istedim.(Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. )(Yakışık kelimeler degil) Yukarıdaki ifadelerdeki düşüncelerinizden sonra zaten yazıcak birşeyim olamaz .
Albino Full Red
[QUOTE=zerkus] Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz. Bunu yapmamızın nedeni, öncelikle çoğul eşleşmeden doğacak farklılıklar gösterecek yavru almamak ve kardeş eşleşmesini önlemek. Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. Arada istisnalar olabiliyor ama doğrusu ve teorik olarak yazan deneyerek pratikte bulduğumuz da budur. Yeni bir varyete elde etmek tabiki çok istediğim bir konu. Ancak, şu an buna ne zamanım nede ayıracak ilgim var. İnşallah ilerde diyeceğim. Öncelikle bizden çok ilerde olan uzak doğu ve avrupa hatta amerikalı üreticileri yakalamalıyız. Tabiki bunu herkesden bekleyemeyiz. Bunları belirli kişiler yapmalı ve hobicilerde katkı sağlamalıdır. Siz ve ben gibiler bu çalışmaları yaparak hobimizi daha ileri götürmeli ve diğer hobicilerede öncülük etmeliyiz. Bence şu an elimizde olmayan kanları yani var olan kanları elde etmeliyiz. Etmeliyizki, yeni bir varyete yaratabilecek sağlam ve kaliteli kanlar elimizde olsun. Daha sonra çaprazlamalarla yeni bir varyete elde etme çalışmaları yapmalıyız. Naçizane düşüncelerimdir. Sevgi ve saygılarımla. [/QUOTE]
[QUOTE=zerkus] Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz. Bunu yapmamızın nedeni, öncelikle çoğul eşleşmeden doğacak farklılıklar gösterecek yavru almamak ve kardeş eşleşmesini önlemek. Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. Arada istisnalar olabiliyor ama doğrusu ve teorik olarak yazan deneyerek pratikte bulduğumuz da budur. Yeni bir varyete elde etmek tabiki çok istediğim bir konu. Ancak, şu an buna ne zamanım nede ayıracak ilgim var. İnşallah ilerde diyeceğim. Öncelikle bizden çok ilerde olan uzak doğu ve avrupa hatta amerikalı üreticileri yakalamalıyız. Tabiki bunu herkesden bekleyemeyiz. Bunları belirli kişiler yapmalı ve hobicilerde katkı sağlamalıdır. Siz ve ben gibiler bu çalışmaları yaparak hobimizi daha ileri götürmeli ve diğer hobicilerede öncülük etmeliyiz. Bence şu an elimizde olmayan kanları yani var olan kanları elde etmeliyiz. Etmeliyizki, yeni bir varyete yaratabilecek sağlam ve kaliteli kanlar elimizde olsun. Daha sonra çaprazlamalarla yeni bir varyete elde etme çalışmaları yapmalıyız. Naçizane düşüncelerimdir. Sevgi ve saygılarımla. [/QUOTE]
Sayın abim,
aşagıdaki soruma
(Babalara dişi yavrularla ,Anneleride erkek yavrularla eşlersek ( Çogul yada birebir eşlersek) arada ne farklar oluşur?)
Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz.
bu cevabı verirseniz beni tatmin etmemiş olursunuz.Bu eşlemeler gerektiğnde yapılır,iki eşleme arasında uçurum olucak kadar fark vardır.Bunu kısa vade çalışmada görebilirsiniz fakat uzun vade çalışmada bariz derecede fark olur.
Yapıcanız çalışmaya göre anne ve baba yavrularla ,aynı batın yavrular gerek kendi aralarında , ebeveynler gerek batın atlıyarak yavrularıyla ,yavrular batın atlıyarak gene kendi aralarında olabilir.
Fakat bu çalışmalar uzmanlık ,yeteri kadar tank, yeterikadar gerke teori gerek pratik tecrübe yada bilgi ister.
(((Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. ))) Demişsiniz.
Kardeş eşlemelerinde sorun çıkmaz fakat nezaman durulması gerektiğini bilmez isen dediğiniz gibi sonuç üzücü olurki bu sonucu toparlamak ırk için içinden çıkılmaz hal alır.
Ziya abim uzun ugraşlarımdan dolayı katettiğim çok şey var fakat bu lepistesin son türü diye birşey olmasada teorik hep aynıdır, sanmıyorumki teorik olarak yeni birşeyler eklensin belkide eklenebilir.
Albino Full Red
[QUOTE=radenko] [QUOTE=B@MM-B@MM]Emeği geçen herkese teşekkürler. Şu ATFG bağımlılığından bi kurtulabilsek çok sevincem.[/QUOTE]
[QUOTE=zerkus] [QUOTE=radenko] [QUOTE=B@MM-B@MM]Emeği geçen herkese teşekkürler. Şu ATFG bağımlılığından bi kurtulabilsek çok sevincem.[/QUOTE]
Ziya bey merhaba,
[QUOTE=radenko] [QUOTE=B@MM-B@MM]Emeği geçen herkese teşekkürler. Şu ATFG bağımlılığından bi kurtulabilsek çok sevincem.[/QUOTE]
ATFG veya başka bir yerin bağımlığından kurtulabilmek için öncelikle o kalitede balık üretmek gerekli diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Raif merhaba,
dışardan yeni bir tür edinmek çok önemli vede güzel, türü stabil tutabilmek ondanda güzel.
Kalite balık üretmek derken yeni tür çıkartmakmı? yoksa elimizde bulunan türü stabil tutmakmı ?
[QUOTE=zerkus] [QUOTE=radenko] [QUOTE=B@MM-B@MM]Emeği geçen herkese teşekkürler. Şu ATFG bağımlılığından bi kurtulabilsek çok sevincem.[/QUOTE]
ATFG veya başka bir yerin bağımlığından kurtulabilmek için öncelikle o kalitede balık üretmek gerekli diye düşünüyorum.
[/QUOTE] ATFG veya başka bir üretici yada toplayıcı fark etmez, bağımlılık diye birşey söz konusu değil. Ancak, bizlerinde bu kanları üretip stabilleştirmemiz için öncelikle elimizde olması gerekiyordu ve bu yüzden alındılar. Öldürmedik, adaptasyonlarını yaptık ve videodaki balıklardan 3 batın yavru aldım. İlk batınlardan bu ay sonu itibariyle seçmeler başlayacak. Kasım ayında Line 2 oluşturulacak. Babalar kızlarını annelerde oğlanlarını bekliyorlar :) . Bağımlılık diye birşey söz konusu değil. Dediğim gibi gelmeleri gerekiyordu, geldiler ve artık canım ülkemde üretiliyorlar. Sevgi ve saygılarımla.[/QUOTE]
(((Ancak, bizlerinde bu kanları üretip stabilleştirmemiz için öncelikle elimizde olması gerekiyordu ve bu yüzden alındılar)))
Bu varyeteleri birileri üretip piyasaya çıkyor.Biz tabiri ricai armut piş ağzıma düş diyoruz.
Sizce var olan kanlar edinmek zorundamıyız?
((((Babalar kızlarını annelerde oğlanlarını bekliyorlar :) )))
Babalara dişi yavrularla ,Anneleride erkek yavrularla eşlersek ( Çogul yada birebir eşlersek) arada ne farklar oluşur?
Odanın yük taşıma kapasitesi?
Taşınmaz malların bina üzerinde ki agırlık üzerine ne kadar olması gerektiği hakkında çevremdeki mütahit ve mühendislerden aldıgım cevap şöyle idi,
Günümüzüm yapıları m2 ye 350 -400 kg oldugu yönünde oldu.Bunuda örnek olarak şöyle bir açıklama getirdiler: m2 konulan taşınmaz malın her açıdan 1 m2 açıgına basınç uyguladıgı ve buda 1 m2 konan yükün 9 m2 başınç uyguladıgı yönünde idi.
Agır taşınmaz malların genelde kolon veya kirişlerin geçtiği yerlerde kullanılması daha saglıklı olucagı eger ki orta kısımlarda kullanılırsa zaman içinde bel verebilecegi yönünde açıklama yaptılar.
Bu çevapları aldıgımda salonuma sump ,cam ve profil agırlıgı hariç sadece su hacmi 1600 lt olan 2 katlı tanklarımı kurdum bunun haricinde hobi odası olarak 80 akvaryumlu dinlendirme depoları hariç yaklaşık her tank 25-35 lt arasında ırk lepistes üretim akvaryumu kurdum hiç bir sorun yaşamadım.
Biz yaptık siz yapmayın ,tavsiyem binanızı tanıyın ve mesken sakinlerini tedirgin etmeyin.
Ben tüm araştırmalarımı yapmama ramen büyük tankların önünden geçen bireyler tedirgin oluyorlardı.
Taşınmaz malların bina üzerinde ki agırlık üzerine ne kadar olması gerektiği hakkında çevremdeki mütahit ve mühendislerden aldıgım cevap şöyle idi,
Günümüzüm yapıları m2 ye 350 -400 kg oldugu yönünde oldu.Bunuda örnek olarak şöyle bir açıklama getirdiler: m2 konulan taşınmaz malın her açıdan 1 m2 açıgına basınç uyguladıgı ve buda 1 m2 konan yükün 9 m2 başınç uyguladıgı yönünde idi.
Agır taşınmaz malların genelde kolon veya kirişlerin geçtiği yerlerde kullanılması daha saglıklı olucagı eger ki orta kısımlarda kullanılırsa zaman içinde bel verebilecegi yönünde açıklama yaptılar.
Bu çevapları aldıgımda salonuma sump ,cam ve profil agırlıgı hariç sadece su hacmi 1600 lt olan 2 katlı tanklarımı kurdum bunun haricinde hobi odası olarak 80 akvaryumlu dinlendirme depoları hariç yaklaşık her tank 25-35 lt arasında ırk lepistes üretim akvaryumu kurdum hiç bir sorun yaşamadım.
Biz yaptık siz yapmayın ,tavsiyem binanızı tanıyın ve mesken sakinlerini tedirgin etmeyin.
Ben tüm araştırmalarımı yapmama ramen büyük tankların önünden geçen bireyler tedirgin oluyorlardı.
Albino Full Red
Aslında ırk lepistese heveslenen ve gönül vererek beslemek isteyen çok kişi var fakat ırk ile seri üretilen lepistes arasında ki farkı bir çok kişi göremiyor .
Sonuç olarak temel bilgilere göz atmadan edindiğimiz balıkları bir çok paralar vererek beslemeye ve üretmeye çalışıyoruz.
Şahsım adına konuşmak istiyorum .Irk lepistes beslemeye karar aldıgım anda araştırmalar yaptım yaklaşık 1 sene kadar sürdü.Daha sonrasında anlatılanları bellek ederek fakat ben bunu varyete başına 3 akvaryumla yapabilirim mantıgını kullandım fakat dogucak problemlere kendimi hazırlamıştım.1.tank ebveyn ve yavrularla olur yavruları dişi erkek olarak 2.ve 3 cü tanka yerleştiririm oldu malesef kaz ayagı perdeliymiş yanıldıgımı gördüm .
Kafamdaki 2 .çizelge varyeteye ait 5 tanktı,
1 = ebeveyn tankı
2=bebe tankı (yavrular dogdugu gün yada 1 hafta sonrası 1 ay kadara kalacakları tank)
3=gençe bebe tankı (1 aydan 2-2.5 aya kadar kalacakları tank)
4 ve 5 genç erkek ve genç dişi tankı.
Varyeteye 5 tank kesinlikle yetmiyor. Belirtmek isterim benim tankım çok çok fazla oldugundan kontrolüm zorlamıyordu beni.(üretimimdeki balık (1+1)(142)(2+3) gibiydi en fazla.
Minimum olaraktan
1 tank üretim tankı
2 ci tank bebe tankı (lepistes 3 günlükken dişi erkek ayrılabiliyor)
3 cü ve 4 cü tank genç bebeler içindir.
5 ve 6 genç balıklar yani 2 ci ayını geride bırakmış balıklar için
7 ve 8 ci tanklar 3 ve 4 ayını tamamlayan tanklar olmalı ve
son olarak 9ve 10 cu tanklar artık gelişimini bitirmiş yada bitirmek üzere olan genç damızlıklar olmalı
bu 10 tank sınırlı çalışma içindir.
Gelişim süreci 4 ile 5 ay sürecektir.Bu süre zarfında seçili ebeveynlerimizin her ay yavru verdiğini kabul edersek bu tankların ne kadar yetebilecegini hepimiz hesaplaya biliriz.
Bu arada neden 4-5 ay balıgı gelişiminin bitmesini beklemek gerekir?Irkı devam ettirebilmek adına en iyi varyete özelliği taşıyan balıgı kullanabilmek içindir.
Burdan sonrası yeni üretim için farklı batın kardeşleri veya ana veya babayı yavrusuna kullanmak üreticinin kararıdır.
Dış pazarlarda benim bildiğim seri üretilen lepistes 15-20 krş civarı iken 100 usa civarı ederi bulunan balıklar var .
Düşünmek ister lepistesin bu kadar bol üretildiği bir pazarda bu kadar fiyat uçurumu bulmak nedendir?Fakat her ikisininde pazarı çok açık alıcı bulmama gibi şansı yok.
Burda akla ilk gelenlerden biri eve yada kullandıgımız alanlara 10larca akvaryum konurmu?
Evet lepistes tankları 20-30 lt arasında olması kafidir.10 akvaryum 300 lt kadar eder .Bir çogumuzun yaşam alanında tonlarca lt ye tekabul eden akvaryumlar mevcut.
Irk lepistese bakış açımızı degiştirerek sürdürülebilir keyfini çıkartarak fikir alış verişinde bulunmak en iyi sonuçlara bizi taşır.
Aslında ırk lepistese heveslenen ve gönül vererek beslemek isteyen çok kişi var fakat ırk ile seri üretilen lepistes arasında ki farkı bir çok kişi göremiyor .
Sonuç olarak temel bilgilere göz atmadan edindiğimiz balıkları bir çok paralar vererek beslemeye ve üretmeye çalışıyoruz.
Şahsım adına konuşmak istiyorum .Irk lepistes beslemeye karar aldıgım anda araştırmalar yaptım yaklaşık 1 sene kadar sürdü.Daha sonrasında anlatılanları bellek ederek fakat ben bunu varyete başına 3 akvaryumla yapabilirim mantıgını kullandım fakat dogucak problemlere kendimi hazırlamıştım.1.tank ebveyn ve yavrularla olur yavruları dişi erkek olarak 2.ve 3 cü tanka yerleştiririm oldu malesef kaz ayagı perdeliymiş yanıldıgımı gördüm .
Kafamdaki 2 .çizelge varyeteye ait 5 tanktı,
1 = ebeveyn tankı
2=bebe tankı (yavrular dogdugu gün yada 1 hafta sonrası 1 ay kadara kalacakları tank)
3=gençe bebe tankı (1 aydan 2-2.5 aya kadar kalacakları tank)
4 ve 5 genç erkek ve genç dişi tankı.
Varyeteye 5 tank kesinlikle yetmiyor. Belirtmek isterim benim tankım çok çok fazla oldugundan kontrolüm zorlamıyordu beni.(üretimimdeki balık (1+1)(142)(2+3) gibiydi en fazla.
Minimum olaraktan
1 tank üretim tankı
2 ci tank bebe tankı (lepistes 3 günlükken dişi erkek ayrılabiliyor)
3 cü ve 4 cü tank genç bebeler içindir.
5 ve 6 genç balıklar yani 2 ci ayını geride bırakmış balıklar için
7 ve 8 ci tanklar 3 ve 4 ayını tamamlayan tanklar olmalı ve
son olarak 9ve 10 cu tanklar artık gelişimini bitirmiş yada bitirmek üzere olan genç damızlıklar olmalı
bu 10 tank sınırlı çalışma içindir.
Gelişim süreci 4 ile 5 ay sürecektir.Bu süre zarfında seçili ebeveynlerimizin her ay yavru verdiğini kabul edersek bu tankların ne kadar yetebilecegini hepimiz hesaplaya biliriz.
Bu arada neden 4-5 ay balıgı gelişiminin bitmesini beklemek gerekir?Irkı devam ettirebilmek adına en iyi varyete özelliği taşıyan balıgı kullanabilmek içindir.
Burdan sonrası yeni üretim için farklı batın kardeşleri veya ana veya babayı yavrusuna kullanmak üreticinin kararıdır.
Dış pazarlarda benim bildiğim seri üretilen lepistes 15-20 krş civarı iken 100 usa civarı ederi bulunan balıklar var .
Düşünmek ister lepistesin bu kadar bol üretildiği bir pazarda bu kadar fiyat uçurumu bulmak nedendir?Fakat her ikisininde pazarı çok açık alıcı bulmama gibi şansı yok.
Burda akla ilk gelenlerden biri eve yada kullandıgımız alanlara 10larca akvaryum konurmu?
Evet lepistes tankları 20-30 lt arasında olması kafidir.10 akvaryum 300 lt kadar eder .Bir çogumuzun yaşam alanında tonlarca lt ye tekabul eden akvaryumlar mevcut.
Irk lepistese bakış açımızı degiştirerek sürdürülebilir keyfini çıkartarak fikir alış verişinde bulunmak en iyi sonuçlara bizi taşır.
SON MESAJLAR
- Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Göksel D, 17:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Midaslarim Yavrulamiyor Orhan76, 16:10
Yeni Üye Forumu - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Kasımda Aşk Başkadır Orhan76, 15:18
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel - Filitre Önerisi YOTHAN, 13:53
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistesler Hakkında. Aguamentist, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Blody Mary Karides Yanina Baska Hangi Karides Ekle Aguamentist, 13:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 12:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere çakılında çöpçü olur mu? scorpion26, 12:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum Bulanık Mı? MasterChief, 11:43
Yeni Üye Forumu - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 11:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi Aguamentist, 10:38
Fiyat Forumu - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 09:57
Labirentliler - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Muratakdag, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Akvaryumu Orhan76, 09:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Japon Balıklarının Kavgası Muhammedcay, 09:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? darkaura, 09:21
Aydınlatma - Moli Balığım Doğuracakmı? End lapistes, 07:57
Canlı Doğuranlar - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? Laetacara, 06:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 02:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:57
Bitki Akvaryumları Genel - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek MasterChief, 23:53
Canlı Doğuranlar - H100 Mü H200 Mü Taha Yanık, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? Busra1753, 23:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Wish4fish, 22:25
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavrusu Hepsinden Farklı ? AlperKrks, 21:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumumdaki Bu Arkadaşlar Adi Salyangoz Mu ? Gokalpp, 21:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Filtre Yeterli Mi ytugcek, 19:39
Filtreleme Seçenekleri - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz GhostKoi, 19:26
Forum ve Site Hakkında - Japon Balığı Bitkisel Yem Kaannn455, 19:12
Sazansıgiller - Neon Tetra Yem Yemiyor Tulpar99, 17:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Garip Yara Tulpar99, 16:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tetra Tankı Göksel D, 16:24
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Batmıyor yedili, 15:58
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Türü scorpion26, 15:57
Yeni Üye Forumu - Önemli Karidesler Beyaz Beyaz Oldu Vorticella AlperKrks, 15:06
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 18:42
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 18:24
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 18:24
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 18:16
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 18:16
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:47
- Leptosoma Kitumba Firefighter 17:42
- Albino Nigripinnis Firefighter 17:42
- Frontosa Küpü Emirk 17:28
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 17:28
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 16:53
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 16:45
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 16:44
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 16:01
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:27
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:27
- Sıfır Urunlar Eheim 300 Tetra Aps300 harunefe 15:24
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 14:56
- Altın Kafa Melekler Tekin35 14:18
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 13:49
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 13:49
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 13:49
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 13:46
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 13:43
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 13:43
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 13:28
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:58
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 12:58
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 12:58
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 12:55
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 12:55
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 12:55
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 12:54
- Afrika Cichlidleri devito 12:53
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 12:53
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 12:50
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 12:42
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:42
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:42
- Özel Tür Bitkiler sakal34 12:33
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 12:31
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 12:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 12:24
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 12:24
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:17
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 12:15
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 12:15
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 12:15
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:13
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 12:08
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
Heinzen,
ZET,
vagus,
MehmetSerkan,
thegaddarr,
Atesufuk,
yajajay,
Kadir efe çalbay,
Ehtiyar,
Sogan,
Bibliyorlar,
zzet,
games23,
osmandbnl,
grendel1984,
Gastropoda,
Göksel D,
BETTA HELP,
cilbay06,
Trop006,
Hidro Dinamik,
FerhatKaya,
MiSoSiKiaN,
Koksal Gurkan,
artgy,
KaanE,
Azizdurdenn,
Zytrec,
k.bartan,
kopruluonur,
Balik76,
yavuzsezgin,
Akax,
betta.ist,
gyunda,
extuin,
MCY4,
Ardaaa..,
BJK-123,
rebelde,
achiiles_622,
Gwynbleidd,
Öğretmen Ali,
ahmetfiratozkaya,
sefailgaz,
Justbe,
hashüs,
B.GEYİK,
capricorn34,
serdar131977,
sedaterdem,
A2626,
Aplot,
metekaan,
Tulpar99,
Lepistes..,
mitii,
Furcifer,
Lepistesciler,
HACI LOBO,
nikon_,
Firefighter,
Duran01,
Taha Yanık,
scorpion26,
ciways,
YOTHAN,
cyborghuman,
Kemalk41,
xraycan,
aktugsedat,
DTxLorD,
ByTKN,
Tustwis,
Drkklmn,
HOPPALA,
mehmetsah1n,
Flow,
ekmbr,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.