ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neothauma
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14943,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6943
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:28
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
3438 [0.55 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Yücel Şahin
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Armağan Yücel Şahin[/B]

SON 10 MESAJI

Endonezya Bangka Adası Bikang Köyü Güzeli
Bu balıkları artık aramızda olmayan bir hobici rezerve ettirmişti başka bir konuda ama size nasip olmuş. Güle güle besleyin. Tankı nerden temin ettiniz nasıl kurdunuz ? Bir de erkeği yok mu sadece güzeli demişsiniz ?
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
[QUOTE=Thefishmannn]Arkadaş sanarsam bu olayım gereksiz büyüdüğünü anlayıp yeni bir hesap açmış olabilir mi ? Yada sadece soruyorum sanarsam bu üç arkadaşda tek kişi.[/QUOTE]

Bak diyorum, geçen senin konunda da dedim; tamam heves edin , heyecanlanın bir şeyler yapın ama bu heyecanla atar gider yanar döner yapınca böyle saçma sapan şeyler olabiliyor işte. Komik.
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
[QUOTE=River Sand]
Armağan bey,haklısınız.Ben ikisine savunmuyorum ikiside boş yere tartışma yaptılar,benim tek katıldığım ucuza tuzlu su yapılabileceği ve bunun için 15 yıl tecrübeyede gerek olmadığı, hepimiz öğrenciyiz ben yıllardır hobiyle uğraşıyorum hala öğrenciyim kimseye 15 yıl tecrübem varda demedim dememde çünkü gerek yok,hobiye yeni başlayan biri bile uğraşıp makale okuyup kurulumları takip edip bolca okuyup video izleyip analiz yapan bir kişi çok şeyi bulabilir,ulaşılır ve öğrenir hatta size bile bilgi verir.İstanbulda ki çok büyük ithalat yapan tanıdıklarımdan öyle şeyler öğrendim ki ben bile bazı yöntemlerine şaşırmıştım ama onların ağzından hiç bir zaman biz şöyleyiz böyleyiz diye böbürlenme duymadım hala bilgiye açlar.Bence bilgin abimiz arkadaşa biraz sert çıkıstı kendi dünyanda oyna tarzı birşeyler söyledi bence ağır bir laf he diğer arkadaşta rahat durmamış laf söylemiş ben dediğim gibi ikiside tanımam etmem ama bu resif akvaryumu işi sanıldığı kadar zor ve pahalı değil.Bu arkadaşa katılıyorum,ucuz resif yapılabilir.Atom parçalanması yapılmıyor şunuda söyleyim yurtdışında emin olun tunze,red sea,kessil pahalı ürünler buradada millet ucuza kaçmaya çalışıyor çevremde gördüklerim böyle tabiki.Bence kimse bir konu hakkında çok bilgi sahibi değil kimseyide 15 20 yıl tecrübem var diyip sen konuşma sus demek olmaz,karşıdaki insanıda hobiden soğutmamak lazım,tartışmalara açık olunmalı ama bu forumda böyle birşey yok ne yazık ki en fazla 1,2 kişi birşeyler yapıyor o kadar.Neyse iyi hobiler.[/QUOTE]

Doğrudur , tuzlu suyla hiç alakam olmadığı için maliyetleri konusunda fikrim yok. Elbette sıfırdan başlayan biri doğru araştırma ve yönlendirmelerle bütçesine göre her şeyi yapabilir , katılıyorum.

Yalnız gözüme başka bir şey daha takıldı. Konuyu en az üyeliğini sildiren konu sahibi kadar sahiplenmiş görünüyorsunuz. Oldukça hararetli savunuyorsunuz. Mines of Moria isimli arkadaş da her mesajınızı seri beğeniyor. Bir baktım tanıtım konusu açmış aaa o da ne , Betta burdigala tankı. Acaba yabancı forumlar pek kesmedi mi sizi ? Biraz ucuz tuzlu su tankı kadar ucuz olmadı mı bu hareket şimdi ? Kötü kokular bunlar.
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
[QUOTE=River Sand]Yanarlı dönerli geliyordu arkadaş,ama ucuz resif kurulur dedi bu arkadaş (ki katılıyorum kurulur ama nano veya 2.el)çok bilgin ve aydın bir kişi arkadaşla ucuz resif olmaz diye bir tartışma başlattı biraz arkadaşı küçümsedi alaylı konuştu tecrübesini öne sürdü 15 yıl mı ne dedi.Kaliteli malları öne sürdü olayı kişiselleştirdi bu bilgin ve aydın hobicimiz.Bu arkadaşda cevap verdi kisişelleştirdi,Sonra hesabını kapattı ne gerek var ki birinin dediği birşey yüzünden hesap kapatmaya.Bu arkadaşa üzüldüm güzel bir betta akvaryumu yapıyordu.Şuda örnek olsun bu arkadaş 10 bine tuzlu su olur diyordu.Oluyorda aquaforest,caribsea,aquareef,reefroyal,hydor kaliteli markalar.1000 tl de cebinize kalır üstüne para ekleyip red sea tuz alırsınız,çok bilmişliğe gerek yok ucuza kaçın 2 .el basit.Buda belgesi,ben alacaktım yurtdışına çıktım alamadım.Almak isteyenler arkadaşı bulsun.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246298/250620241924151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246298/250620241924171.jpg[/IMG][/QUOTE]

Evet, o tartışmayı gördüm. O tuzlu sucu beyfendiye de hak verdim doğrusu , gayet tecrübeleri doğrultusunda olayı kişiselleştirmeden açıklamıştı. Bu konudaki beta tankının da gidişatını merak ediyordum doğrusu , sonuçta benim de ilgilendiğim üzerine çalıştığım türler. Bu yeni nesil hobici arkadaşlar zannımca biraz fazla heyecanlılar , tez canlılar. Çabuk alevleniyorlar.
Adım Adım Wild Betta Doğal Yaşam Tarzında
Ne oldu bu arkadasa? Yanarli donerli super bir akvaryum geliyordu hani ?
30 Günlük Tatilde Beta Napacak
Yaninizda goturun?

Betalar olumsuz sartlara en dayanikli turlerden. Bir pet sisede bile gunlerce dayanir ki zaten Mardin'den Mugla'ya 1-2 gun surecek bir yolculuk hicbir soruna yol acmaz. Kalacaginiz sure boyunca en az 10-15 litrelik basit bir akvaryum kurarsaniz sorunsuz idare eder.
Colisa Cinsiyet
Mavi olanlar dişi, kırmızılar erkek.
Betalarrrrr İleriiiiii.
Forumda zaman zaman beta üretimine hevesli, geneli genç hobiciler görüyorum. Balıkların erişilebilirliği, envai çeşit renk seçeneği, havalı havalı isimler, piyasası olan türler ve daha pek çok etken olunca tabi gaza gelmek, heves etmek gayet normal, bunda hiçbir sakınca yok. Hatta bu heyecan belki iyi bir yerlere getirecek en önemli şey.

Ancak bu gaza gelişin ardında kalan benim gördüğüm en büyük eksik ve hata, üretim için teknik olarak yeterli olunmaması ve idare edilebilecek sayıdan daha fazla balık ile bu işe kalkışılması. Daha önce de gördüm; hell boylar samuraylar şunlar bunlar , daha balık ortada yokken şekilli logolu sosyal medya tanıtım hesapları vs. ambalaja dair tüm hazırlıklar çok iyi ama ortada ambalajın içini dolduracak , devamlılığı olan bir paylaşıma hiç rastlamadım. Ben bu hazırlıkları da yanlış bulmuyorum , bunlar da bu heyecanın bir parçası bir motivasyon kaynağı olabilir. Ama işin teknik kısmı eksik olunca bu da havada kalıyor maalesef.

Peki nedir bu teknik kısım? GhostKoi nickli arkadaş gayet güzel örneklemiş, açıklamış. Alacağınız yavru sayısını siz belirleyemezsiniz, yavru yetiştirirken yaşadığı zorlukları paylaşmış. Betadan yavru almak gerçekten kolay; elinizde hazır bir çift varsa bir leğene, yoğurt kabına koysanız bile birkaç güne yumurtaları yavruları görürsünüz. Asıl olay bundan sonra başlıyor. Yavruları büyütürken sağlayabileceğiniz yem, alan, su değişimi , rutin bakımı ölçüsünden yavrularınız kaliteli oluyor. Tabi bu kalitede çiftleştirilen balıkların genetiği de önemli ama başlangıç aşamasında önceliğimiz bu değil.

Nedir bu öncelik? Siz bu işi gerçekten hobi olsun bundan keyif almak için mi yapacaksınız yoksa balığın piyasası, ambalajı mı sizi cezbediyor? İkinci seçenek ise geçmiş olsun, zor işler. Pet shopla veya falanca toptancıyla anlaşmanız bir şeyi değiştirmez. Hobi olarak yapacaksanız, bu balığın doğasını kavramak için yapacaksanız bu size daha çok tecrübe ve ilerisi için daha iyi başarı oranı sağlar.

Bu şekilli isimli ithal balıklara ne kadar paralar ödendiğini az çok biliyorum. Yeni başlayan bir hobici olarak ben olsam bu balıklara bu kadar para gömmek yerine gider herhangi bir akvaryumcudan eli yüzü düzgün sağlıklı bir veiltail çifti veya o an orada iyi kondisyonda uygun fiyatlı ne varsa bir çift alırdım. Kalan bütçeyi ve imkanları işin üretimdeki teknik kısımlarına harcardım. Bakın yalnızca bir çift. Önce o çifti idare etmesini, üretmesini , yavruları büyütmesini öğreneyim , başarılı olursam sonra ister akvaryumcu açayım ister beta üretim çiftliği. Nereye doğru gideceğiniz, ne yapmak isteyeceğiniz size kalmış.

Acele etmeyin, hevesinizi büyük gazlarla baltalamayın gençler. İlk aşamada aşağıdaki videodaki gibi bir şey yapsanız bile inanın size daha büyük tecrübe ve keyif getirir:

[VID]https://youtu.be/bBlLhEJeOWo?si=tbtyoyba-263geQz[/VID][EDIT]Neothauma ,2024-06-06 10:53:21[/EDIT]
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Merhaba ahali!


Şunu farkettim; yıpranan, yırtılan kuyrukları-yüzgeçleri iki gün sürmeden iyileşiyor! Sadece su değerlerine bağlamıyorum; yeni nesil kuru yemler (kurutulmuş canlı yemler de dahil) gerçekten besleyici gibi görünüyor. Tekrar etmekte fayda var, hiç canlı yem vermedim.[/QUOTE]

Abi selam,

Konuyu soyle bir taradim ama goremedim, gozumden kactiysa kusura bakma. Kullandigin kuru yemleri burada paylasir misin? Biliyorsun ben de vahsi beta tanklari kuracagim, tum malzemeler neredeyse tamam. Canli yem olarak elimde artemia ve beyaz kurt olacak ama canli yemlere tamamen bagli kalmak istemiyorum. Bu namussuzlar kuru yeme de pek yanasmiyor genelde ama sendeki yemler neyse ben de deneyeyim.
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Konuyu sessiz derinden takip ediyorum.

Ben yavrularin yenmis olabilecegini dusunuyorum. Bildigim kadariyla agizda kulucka yapan turlerin yavrulari salindigi zaman gozle gorulur, artemia yemeye hazir boyda oluyor. O yuzden her sey yolunda olsaydi en azindan birkac yavru gorurdun bence. Belki de iyi saklaniyorlardir , hala umut vardir.

Su an bence yapilacak en iyi sey erkegi disiden ayirmak olur. Disi erkegi tekrar ciftlesmek icin darliyorsa erkek icin sikinti, en azindan 1 hafta kadar dinlendirilmesi iyi olur. Tekrar ciftlestiklerinde ben olsam erkegi baska bir yere ayirir, stresten baskidan uzak bir sekilde yavrulari salmasini beklerim. Malum nadir tur, emegin var, kurtarmak gerek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.