ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merttercn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 15 Dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [1.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
merttercn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

merttercn

SON 7 MESAJI

Beta Balığı Akvaryumu
Merhabalar geçen hafta bir beta balığı aldım. Beta balığımı 16 litre suya koydum filtre olarak SunSun Hj11b filtresini ısıtıcı olaraksa pr tech fish markasını kullanıyorum. Petshoptan balığı alırken yanında siyah akvaryum kumu ve canlı bitki almıştım. Canlı bitkim saksı gibi bir şeyin içindeydi yani hazırdı gömme falan yapmam gerekmiyordu fakat yaprakları delinmeye ve dökülmeye başladı neredeyse çok az yaprak kaldı birazda yosun yapmış canlı bitkinin cinsini bilmiyorum bu hobiye yeni başladım fakat bu siyah akvaryum kumuna gömülebilen bir bitki düşünüyorum çünkü saksısı çok fazla alan kaplıyor. Bana bir kaç bitki önerisinde bulunur musunuz siyah akvaryum kumuna gömebileceğim bir bitki dökülme yapmayacak ve beta balığıma iyi gelecek. Fark ettiğim bir diğer konu ise beta balığım yemi yemiyor daha doğrusu 1 haftadır günde 1 tane olucak şekilde HAS markalı beta yemini kullanıyorum yemi gördüğü gibi direkt yutuyor ve çiğneme hareketi yapar gibi ağzını hareket ettirdikten sonra tükürüyor bunun sebebi ne olabilir su sıcaklığı 24 derecede sabit oda sıcaklığıda 24 derece aynı zamanda zaten ısıtıcının çalışmasına bile gerek kalmıyor diyebilirim ve sürekli kontrol ediyorum. Aynı zamanda filtre ve ısıtıcı su içinde çok yer kaplıyormuş gibi hissediyorum betam genelde canlı bitkinin yaprakları arasında ya da altında duruyor bazen yukarı çıkıyor bu normal mi ve akvaryumdaki ürünlerin yer kaplamasına bulabileceğim bir çözüm var mıdır ? Son olarakta betamın yanına bir elma salyangozu alsam nasıl olur veya daha iyi olur dediğiniz öneriler nelerdir ? İyi günler dilerim.
Beta Balığımın Cinsiyetini Nasıl Öğrenebilirim
Çok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.
Çok teşekkür ederim nerden anladığınızı sorabilir miyim yanlış anlaşılmak istemem bilgilenmek istiyorum sadece bu hobide yeniyim
Yazdım fakat anlayamadım farklı sitelerde farklı bilgiler yer alıyor buranında en doğru kaynak olacağını düşündüm sizlere sormak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274694/170220262055561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274694/170220262055571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274694/170220262055581.jpg[/IMG]

Bu betayı daha yeni aldım 3 gün oluyor sanırım cinsiyetleri nasıl belirleniyor ayrıca kuyruk erimesi gibi bi durum söz konusu mu bilen arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim[:3]
Beta Balığı
Suyu 12 saat kadar dinlerdim baloncukları filtre olmamasına bağlıyorum gelince takıcam siparişini verdim diğer önerileriniz için teşekkür ederim.
Beta Balığı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274694/160220261110261.jpg[/IMG]

Merhabalar iyi günler dilerim. Sevgilim 14 Şubat hediyesi olarak bana bir beta balığı almış yaklaşık 2-3 yıl öncesinde dev bir akvaryum tankım vardı uzun zamandır balık bakmadım beta balığım için şuan kullandığım akvaryumum 16 litre zamanla daha büyük bir akvaryuma geçebilirim akvaryum için canlı bitki saklanması içinde deniz kabuğuna benzeyen önceden balıklar için kullandığım bir saklanma alanı koydum akvaryuma salalı 2 gün oldu ilk saldığım gün yem attım ama çok korkaktı yemek yemedi açılmaya başladı baya hareket ediyor diplerde durmuyor yan yatmıyor fakat bugün yemini az önce attığımda yemi alıp yedi daha sonrasında tükürdü ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi birde askılı filtre aldım gelince takacağım hemen ayrıca ısıtıcı almayı düşünüyorum ama internetten almak istemiyorum kırık gelme ihtimaline karşılık bildiğiniz iyi bir site veya alabileceğim güzel bir marka önerisi yapabilir misiniz ayrıca çöpçü olarak akvaryumu temiz tutabilicek vatoz salyangoz ne alabilirim her şey için teşekkür ederim. [EDIT]merttercn,2026-02-16 11:18:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.