ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmiirKaan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
61 [0.60 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emirhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emirhan

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Başlangıcı
[QUOTE=Danato]İlk başlangıç olacağı için low tech daha mantıklı geliyor bide fiyatlardan pek haberim yok o yüzden ortalama bi fiyatta söyleyebilir misin?
[/QUOTE]

Low tech için bitki gelişmesine uygun led bir armatürle sıvı gübre seti yeterli olur. Benim akvaryumum küçük ve armatür falan alalı oluyor şuan fiyatları bilmiyorum.
Bitkili Akvaryum Başlangıcı
[QUOTE=Danato]Merhaba 100 litre akvaryumum var ilk defa bitkili akvaryum kurcam ihtiyacım olan şeyleri bilmiyorum söylerseniz sevinirim

100 litre için onerebileceginiz balık türü var mıdır?[/QUOTE]

Low tech mi düşünüyorsun high tech mi
Beta Balığı Akvaryuma Geçiş
[QUOTE=Edrow]Hocam dediğim gibi fazla maddi durumum yok. Hayvancağız elimden geldiğince iyi yaşasın istiyorum sadece. Peki bitki olmazsa süs konusunda yetersiz kalmaz mi akvaryum?[/QUOTE]

Yapay bitkilerde zamanla suda salınım yaptığı için suyu zehirliyor o yüzden yapay bitki olmamalı. Kiremit yuvalık, hindistan cevizi kabuğu gibi suya salınım yapmayacak şeylerle dekorasyon yapabilirsin.
Beta Balığı Akvaryuma Geçiş
[QUOTE=Edrow]Şelale motorun yanıa hava motoru lazım mi hocam? ayrıca boyut olarak seçenekleri var mıdır? Bir de bitki olarak plastik bitki iyi olmuyor biliyorum ama yapay ışık olmadan büyüyebilen bitki bulmakta da zorlaniyorum.[/QUOTE]

Şelale filtre için hava motoru gerekmiyor. Boyut seçenekleride var senin akvaryumun için en küçük boyutlar yeterli olur. Işık olarakta 6500k led ampullu bir masa lambası ile kolay bitkileri yetiştirmeyi deneyebilirsiniz eğer olmazsa yinede yapay bitki koymayın. Hiç bir şey olmaması yapay bitki olmasından iyidir.
Betta Balığım Çok Nadir Yüzüyor
[QUOTE=utkku]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273015/110120261819521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273015/110120261819541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273015/110120261819591.jpg[/IMG]

balığın üstünde 2-3tane beyaz nokta gibi gözükenler kendi renginden kaynaklıdır.

suyu o kadar sıcaklaştırman ısıtıcısız mümkün değil ısıtıcı almam lazım sanırım ama bu sefer dr akvaryumda yer kalkmıycak zaten küçük iyice küçülücek[/QUOTE]

Sana 25 watt ısıtıcı yeterli olur onlarda yer bırakmayacak kadar büyük değil hatta küçükler baya bir sorun olmaz
Bakteri Kültürü Düzenli Kullanılır Mı?
[QUOTE=İnci Kefali]Oturmuş tanka kullanmayı gerek görmüyorum. Ancak ürün bozulmadı ise tüm şişeyi de dökseniz öldürmez balıklarınızı. Sıcak bir yerde falan kaldıysa çürümüştür bakteri.[/QUOTE]

Akvaryumun altındaki gübrelerin yemlerin falan olduğu dolapta duruyor açalı 6 ay falan oldu ama bu olay olalı 3 ay falan oluyo yani açalı 3 ay olmuşken kullanmıştım. Son kullanma tarihi 10.2026 diyor ama açıldığı için bozulmuş mudur? Açıldıktan sonra bozulması ne kadar sürüyor aşağı yukarı
[QUOTE=utkku]

ısıtıcı yok su sıcaklığı şuan 22.7 derece deniz kabuğu o kadar etkiler mi ki ya ne koyabilirim ki başka [/QUOTE]

Deniz kabuğunun o kadar etkileyeceğini sanmam sadece olmasa daha iyi olur diye ama su sıcaklığın çok düşük normalde 25-26 falan olması lazım diye biliyorum bettakarın. Forumun betta sayfasında da 24-30 derece arası diyor senin alt sınırında altında
[QUOTE=utkku]Merhaba, yeni bir betta balığım var alalı yaklaşık 12-13 gün oldu. sanırım son 2-3 gündür çok nadir yüzmeye başladı genelde yüzeye yakın olan filtrenin üstünde duruyor orda öylece bekliyor sadece beni görünce yemek vericem sandığı için bir süre yüzüyor sonra tekrar oraya gidiyor ordan hiç ayrılmıyor akvaryum ortalama 8L ve cama yönelttiğim akıntı yapmayan şelale filtre var. yerde de saklanabilsin diye taş ve deniz kabuğu var. başka bir şey yok balığın yüzgeçleri gayet iyi durumda herhangi bir hastalığı yok gibi duruyor zaten ilk bettam değil ama yemeye bu kadar istekli olup neden çok az yüzüyor anlamış değilim akvaryumun kenarına baloncuk bile yapmış.[/QUOTE]

Isıtıcı var mı acaba? Su soğuksa metabolizması yavaşladığı için hareket etmiyor olabilir gibi geldi bana. Birda yanlış bilmiyorsam deniz kabuğuda suyu sertleştiriyor bettalarda asidik ve yumuşak su sever.
Karidesler İle İlgili Sorun
[QUOTE=HydroLeaf]
3-4. hafta'da balık eklemek erken değil. Ki çoğu insan 3.-4. Haftada eklemeyi öneriyor. Düzenli filtre + ısıtıcı + ışık çalışırsa, 2-3 günde bir çok az yem atılırsa ve su düzenleyici kullanılırsa (opsiyonel) 4 haftada akvaryum suyu oturur, canlı eklenilecek hâle gelir. Eğer daha garanti olsun derseniz 3. Haftada 1-2 salyangoz veya dayanıklı bir canlı eklerseniz ve bir sorun çıkmazsa büyük ihtimal bir sorun yoktur. Kesin sonuç için test kiti şart tabii ki. [/QUOTE]

Arkadaşım normal kurulmuş bir akvaryum için 3-4 hafta normal ama walstad metoduyla kurulmuş bu akvaryum yani bakteri kültürü gübre filtre hava motoru hiçbir şey yok. O yüzden walstad metodunda 8 hafta bile önerilmez en en erken 8. haftada canlı girmeli.
Karidesler İle İlgili Sorun
[QUOTE=FerhatDumann]Evet hepsini bende araştırdım fakat karidesler ayrı bir tankdaydi .
Ve tank bir gecede birşeyler oldu ve bulanık kokulu bir su oldu . Sabahında 15 kadar karides öldü ve mecburen ayırdım ... Daha sonra ortam oluşturamadigim için kurulum aşamasında olan walstad tankina aktarmak zorunda kaldım .[/QUOTE]

Geçmiş olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.