ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ternapi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24085
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
6059 [2.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
210 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasmin
Doğum Tarihi:
25 Aralık 1978
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Y.Ilıkn *Küçük bir su birikintisi *Medaka havuzu *Walstad method betta akvaryumu -Betta splendens -Oryzias latipes (Medaka/Japon pirinç balığı) -Poropanchax normani (Norman's lampeye killifish)

SON 10 MESAJI

Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi
[QUOTE=Sfenks111]Çok teşekkür ederim. Başarabilirsem paylaşacağım. İyi forumlar.[/QUOTE]

Başarırsınız, niye başaramayasınız[:)]
Kolay gelsin.
Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum
[QUOTE=oguzsel]Bu artemiaya özel gidip hava motoru aldım belki havasız olmuyodur diye. Daha önce motorsuz çıkartabilmiştim dediğim gibi. Kutuda söylenilen oranda suyu ve artemia karışımını karıştırdım. 24 saattir hava motoru çalışıyor ve bir tane bile artemia yok hala. Kafayı yicem nerede yanlış yapıyorum? Kutunun tarihine baktım 11/2026 yani bozuk da değil gibi. [/QUOTE]

[QUOTE=Cyber_Scout]Su tuzlu değil iken nasıl sera paketi çıkıyordu bende onu anlamadım.
500ml suya 16gr iyotsuz kaya tuzu eritip deneyin.
Sonucuda paylaşın lütfen.[/QUOTE]

Hava motoru almak yerine önce arkadaşın önerisini dikkate alıp tuzlu su ile deneseydiniz keşke.
Muhtemelen sorun buradadır diye düşünüyorum.

Ha öyle de çıkmazsa yumurtalar saklama koşulları gibi nedenlerle bozulmuş olabilirler ki bu biraz düşük bir olasılık.
[QUOTE=Sfenks111]Merhaba, elimde artemia yumurtalarım ve saf spirulina tozum var. Hobide 7. ayım. Lepisteslerim için hem su piresi besliyorum hemde artemia çıkartıyorum. Havasız artemia çıkartma seti ile düzenli olarak artemia üretiyorum fakat ilk günden sonra çıkan artemialar o kadar fazla oluyor ki hepsini balıklara veremiyorum. Yumurta gramajını azaltsamda yinede artemia artıyor ve onları dökmek zorunda kalıyorum.
Size sorum 10 lt bir saklama kabında çıkartma yaptığım tuz oranı ile su hazırlasam artan artemiaları oraya koysam spirulina tozu ile besleyebilir miyim? Tipleri hem çok güzel hem de çok komik. Kızım yaşayan her varlığı sevse de böcek ve salyangozlara bayılır. Böyle bir canlı karşısında şaşkına döner.
Son olarak hava taşına gerek var mı? [/QUOTE]

Merhaba

Ben ekstra besleme yapmıyorum, suyumda fitoplanktonlar mevcut olduğu ve üremeye devam ettikleri için ihtiyacım olmuyor.

Artemia çıkarmak için hazırladığınız şekilde tuzlu su hazırlamanız uygundur fakat spirulina ile besleme yapacaksanız mümkün olduğunca az miktarda kullanmanızı ve normalde hava taşına gerek olmasa da spirulina verdiğiniz zamanlarda düşük ayarda hava vermenizi tavsiye edebilirim.

Kolay gelsin.
Tuzlu suyun perileri: Artemialarım[:3]

Video: [URL]https://www.instagram.com/reel/DbegE8PoJUy/?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==[/URL]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213398/010820260316511.jpg[/IMG]

Görüntü kalitesi malum sebeplerden (külüstür telefon) kötü olsa da onlar çok güzel[:nazar:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213398/010820260317331.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]

Bu üründe mix. İçinde tuz var .
Su seviyesi ve konulan yumurta miktarı ve tuzun orantılı miktarı nasıl oluyorda çıkım için gerekli değerlere ulaşıyor gerçekten anlamadım.
Bir çıkım işleminde 1 tam paket (sera mix) kullanılmıyor sanırım.
Konulan su uygun tuzlulukta değilse artemia canlanmıyor normal havalandırmalı kuluçkada dahi...

Süngerin üzerindeki tuz miktarı sera paketten kaşıkla alındığında fazla (uygun) miktarda oluyor olmalı.
Bu pakette tuz kutu dibinde kalıyor süngerin ıslattığı tuz miktarı az geliyordur.[/QUOTE]

Ben hiç mix yumurta kullanmadım, haliyle bu durumu deneyimlemedim ama bu şekilde kullanıp başarıyla artemia çıkaran çok kişi var.

Muhtemelen yumurtalarla birlikte kaşığa/ölçeğe gelen tuz, suda çözündürülmediği için yumurtaların serildiği yüzeyde yoğun bulunuyor ve bu da yeterli geliyor olmalı...
[QUOTE=Cyber_Scout]

Sünger üzerine yumurta bırakıyor. Havalandırmalı tuzun-yumurtanın suya karıştığı-eridiği yöntem değil.
Eksik bilgi verildiğini düşünüyor ve merakla takip ediyorum. [/QUOTE]

Mix artemia yumurtaları sünger üzerinde, konu sahibinin anlattığı şekilde de başarıyla çıkarılıyor.
[QUOTE=Cyber_Scout]Su tuzlu değil iken nasıl sera paketi çıkıyordu bende onu anlamadım.
500ml suya 16gr iyotsuz kaya tuzu eritip deneyin.
Sonucuda paylaşın lütfen.[/QUOTE]

Muhtemelen seranın artemia mix olan tuzlu versiyonunu kullanıyordu. Şimdi normal, tuz eklenmemiş artemia yumurtasını da sade suda çıkarmaya çalışıyor, haliyle olmuyor.
Ceyhun's
[QUOTE=ceyh]
Merhaba cafe [:)][/QUOTE]

Merhaba, nasılsın?
Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu
[QUOTE=SaviaSora]Sizden almak için nereden ulaşabilirim ?[/QUOTE]

Mesaj kutunuza bakın lütfen[:iyi:]
Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu
[QUOTE=SaviaSora]72 litrelik güzel bir saksı buldum. Dekorasyon için topladığım taşları temizledim bazılarını denizden toplamıştım tuzu gitsin diye suda bekletiyorum. Tek sorunum var. Bulunduğum bölgedeki tüm petshoplara baktım fakat medaka bulamadım. Bu sıcakta kargoda dayanabilirler mi bilmiyorum. Konunuzu inceledim çok güzel gözüküyorlar elinize sağlık [:)]. Kargo konusundaki görüşleriniz neler ? Dayanırlar mı sizce ? Teşekkürler.[/QUOTE]

Medaka petshoplarda pek bulabileceğiniz bir tür değil. Ben ülkenin her yerine kargoyla gönderiyorum, şükür ki bu konuda sorun yaşamadım ama kargoda her zaman risk mevcuttur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.