ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sharkmania
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2010 22:14
Son Ziyaret:
08 Eylül 2011 13:55
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Demirdağlı
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan Demirdağlı
10 Pangasus-10 Challenger
1 adet Hm betta
100x50x40 Tropik

SON 6 MESAJI

Ceviz yaprağı ile mantar tedavisi
Geçen gün 2 adet goldseverium mum beyaz benek hastalığına yakalandı. İlaç ve tuz kullanmama rağmen hastalık ice ilerledi. Bulaştırır diye akvaryumdan alıp karantina ya aldım. Giderek yüzgeçleri eriyordu ve beyaz benek o kadar ilerlediki mantar gibi oldu. Bu mükkemel sitedeki bilgiler sahesinde balıklarıma bitki banyosuyla ve bu banyoyuda hangi bitkilerle hazırlayacağımı öğrendim. 5 litrelik bir peti üstten kestim sanırım 4 litreye düştü kesince. İçine dinlenmiş su doldurdum,2 adet kaya tuzu koydum, sonra çay deminin içine aramama rağmen çevremde olmadığı için ceviz yaprağı ekleyemedim. Onun yerine adaçayı ekledim çayla karışık adaçayı 5-6 dakika demledikten sonra yarım su bardağından biraz daha fazla olan karışımı süzerek o suya boşalttım karantina tankımında sicaklığını 30 a yükselttim. Balıkları bu yaptğım banyoya koydum 1 dakika beklettim sonra bolca dezenfektan ve tuz koyduğum karantina tankına koydum. Bunu 1 saat boyunca 3 kere yaptım ve gece dinlenmeye bıraktım balıklarımı ve sabah geldiğimde muhteşem bir sonuç 1 gecede yüzgeçteki benekler kaybolmuş gövdedekilerde büyük oranda kaybolmuş bu gece bi kere daha banyo yaptıracağım inşallah bu banyodan sonra tamemen iyleşirler.
NOt : İlaçlar hiçbir işe yaramadı. Kimyasal kullanmama kararı aldım bundan sonra.
Tarçının Afrodizyak Etkisi
Deneyi pangasius larım üzerinde denedim. Zaten çiftleşicek cinsler deildiler amacım yem yedirmekti gayet olumlu sonuçlar alıyorum. Pangasius lar sizinde bildiğiniz gibi ışıkta pek yem yemeyen balıklardır. Lakin Işık açık şekilde büyük iştahla yemlerini yediler. Amacıma ulaşmış bulunuyorum. Tebrik ederim çalışmalarınızdan dolayı
Betta çifleşme sonrası hırpalanma
Evet kuyruk çok güzel uzuyor düşündüğümden daha hızlı hemde. Uzarken yeni çıkan yerler kırmızı oluyor sonra rengi oturuyor. Erkek betta yı büyük asıl tankıma koydum. 2 melek 5 çöpçü, 1 vatoz,3 pangasus olan bir akvaryum inanın çok rahat yeri çok büyük kuyrukğuda bu ortamda daha iyi iyleşiyor. Yemide daha çok yiyor en güzelide yemi elimden yemesi.
Köpekbalığım
Bende 3 tane Pangasus var mükkemel balıklar her ortama uyum sağlıyorlar. YAnında yavru melekler var onlara dahi dokunmuyor. Boyları 10 ila 20 cm arası inanın yanında lepistes bile bakabilirsiniz. 2 Melek 1 Betta 5 çöpçü ve 1 Vatozla yaşıyorlar. Yem konusunda ise bende çok sıkıntı çektim en büyük olan nerdeyse sanki 10 gündür bir şey yemiyor ama sürekli zinde ve mideside şiş gece yiyorsa. Diğerleri çok araştırdığım ve sonunda bulduğum adı sanı belli olmayan ama diğer yemler gibi kötü kokmayan bir yemle besliyorum. Mükemmel besleniyorlar. Ama boyları pek büyümüyor fakat açta kalmıyorlar. Geçen gün farklılık olsun diye bir balıkcıdan aldığım bir avuç büyüklüğünde canlı kan kurdu attım inanın bayılıyorlar o yemede. Biraz geç seziyorlar ama tadına bir baktılarmı durmadan yiyebiliyorlar.
Betta çifleşme sonrası hırpalanma

2 gün oldu aldım yanlarından kuyruğu yarısı yok ama şu anda canlı kan kurdu ile besliyorum. Havada kapıyor ama görselik açısından çok yıpranmış durumda özel akvaryumuna çekip vitamin döktüm kan kurdu veriyorum havada kapıyor kaya tuzu ve dezenfektan attım sanki bilircesine gidio arada bir kaya tuzunun üstüne oturuyor kaya tuzu bitince suyun yarısını değiştireceğim yavrular hala yumurta ama kıpırdanma var bugün yarın çıkıcak inş. Benim merakım yavrular tül kuyrukmu yoksa hm mu olucak aceyip merak içerisindeyim:) cevaplar için saolun bu arada o güzel kuyruk yüzgeçlerinin çıkmasını iple çekiyorum.

Betta çifleşme sonrası hırpalanma
Saygılı ustalar hm bettam erkek ile tül kuyruk dişi bettamı çifleştirdim. Tabi kolay olmadı sinir sistemim alt üst oldu yaparken. Dişim baya bir iri ve hareketli buna nazaran erkek olan bettam daha ufak ve pek canlı değil gibiydi. İnternetteki araştırmalar sonucu yaptığım bu çifleşmede başarılı sonuç aldım fakat bu çiftleşme önce akvaryumumu 2 ye bölen camı kaldırır kaldırmaz önce dişim erkeğe saldırdı. O an gerildim sonra erkek ona vrudu derken birbirleriyle epey dövüştüler ama dişim daha çok hasar verdi bettama rahat 20 dakika gibi bir süre dövüştüler sonra çiftleşme oldu. Oldu oldu ama beni değerli çok sevdiğim HM bettam da kuyruk namına bir şey kalmadı. Sorum şu bu kuyruk acaba yeniden çıkarmı ? Çıkarsa ne kadar zaman sonra çıkar? Uzaması için ben ne yapmalıyım ilaç vitamin ortam ve yem konusunda ? Şimdiden saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.