ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kesanli26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2010 16:54
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2014 15:28
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALİ HARUN KAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ALİ HARUN KAYA

SON 10 MESAJI

Erkek Yunusumun Ölümü ?
Yorumlarınız için çok teşekkur ederim. Dayanamadım dişilerimden daha büyük bir erkek  yunus aldım dün akşam dişilerle gayet iyiydiler oynaşıyorlardı ama bu sabah baktığımda dişilerin biraz büyük olanına yeni aldığım erkek yunus vuruyordu. Yeni aldığım erkek yunus daha büyük baskınlık kurmaya mı çalışıyor yoksa problem mi var? 
Erkek Yunusumun Ölümü ?
Merhabalar
Düzenli olarak yavru aldığım kolonimin erkek yunusu ve en sevdiğim balığım öldü.Sanırım intihar etti.Herhangi bir hastalığı yoktu gayet  sağlıklı idi, sanırım nazarımız değdi. :( Erkek yunusum neden ölmüş olabilir? 3 yaşında 15 cm boyundaydı.  Ölmeden bir gün önce de dişi yunusumla çiftleşti ve şu an ağzı dolu dişi yunusumun. Benim merak ettiğim konu şu: 4 tane dişi balığım var tek erkeğim öldü şu an için erkek yunus almayı düşünmüyorum dişilerin erkeksiz kalması formdan düşmelerine bir daha yumurtlamamalarına sebep olurmu? Ne kadar süre içerisinde erkek alsam iyi olur. Akvaryum 250 lt 1e 4d yunus 1e 3d sarı prenses
Yunus Yumurta Atma Sorunu?
Yumurtalarda beyazlaşma yoktu fakat bunları akvaryumdan kuluçka makinasına nasıl almalıyız.Bir kaç tanesine elim değdi sorun olurmu ama diğerlerini hava motoru hortumuyla çektim problem olurmu birde kuluçka makinasının içinde yumurtaların yanında yem ve pislik kum olursa zararı olurmu? Kuluçka makinası hava ayarı nasıl olmalı fazla olursa yumurtalar zarar görür mü?
Yunus Yumurta Atma Sorunu?
Merhabalar
Dişi yumusumuz yumurtalarını yere attığı andan itibaren kaç saatte veya ne kadar zamanda yumurtaları toplayıp kuluçka makinasına amalıyız? ilk etapta yumurtaların bozulup bozulmadığını nasıl anlarız? Teşekkur ederim. Yumurtaların rengi koyu turuncu bi renkteydi.
Ağzı Dolu Yunuslar ?
Merhabalar
3 gün arayla ağzına yumurta alan yunuslarımı akvaryum içerisindeki sineklik ile ayırdığım ayrı bölmeye aldım yumurtaları duruyor ağızlarında ve herhangi bi problem yok gibi gözüküyor.Fakat diğer taraftaki erkek yunusum sürekli bölmenin kenarında ve kafasıyla bölmeye vuruyor arada bir, bu problem olurmu. Ayrıca erkeğin yanında damızlık altı genç bir yunusum daha var erkek yunusum bu yunusa zarar verebilirmi? Ağzı  dolu yunuslarımı kusturmayacağım kendileri bırakmasını bekleyecem 3 gün fark var aralarında nasıl bir yöntem izlemeliyim biri daha önce bırakacak yavruları,ağzı boşalan anne diğer anneye zarar verirmi veya birbirlerinin yavrularını yerlermi?
Sarı Prenses Sorun?
Tankım yetersiz olabilir keşke imkan olsada daha büyük bi tankda bakabilsem ama tankın yetersiz olduğu kanısına katılmıyorum aynı tankda daha geniş yer isteyen yunuslarımdan düzenli yavru alıyorum.mutlaka başka bi problem olmalı diye düşünüyorum
Sarı Prenses Sorun?
Balıklarımı ayırmadığım zaman  erkek balık tarafından çok kötü yaralanıyor yani ayırmazsam balığım ölür mecburen ayırmak zorundayım.Tarçını da hiç denemedim ama bunun tarçınla bir ilgisi olacağını zannetmiyorum çünkü balıklar hazır duruma geliyorlar zaten yeni çiftleşcek konumları mevcut oluyor.titremeler tüpcükler vb.
Sarı Prenses Sorun?
 Merhabalar. 1 e 4d sarı prensesim var ama yavru alamıyorum.Dişi sarı prenseslerin karnı şişiyor tüpcük çıkarıyolar erkeğimde bunları sürekli kovalıyor ve titremeler yapıyor yuva kazıyor fakat bir türlü çiftleşmiyolar erkek s.p. dişi balıkları kovalaya kovalaya her yerini hırpalıyor ve bende ayırmak zorunda kalıyorum tabi daha sonrada karnındaki şişlik ve tüpcük kayboluyor sizce problem ne olabilir.erkek sp dişilerden daha büyük ve gayet sağlıklı görünüyor. akvaryumum 250 lt 5 yunus 5 sarı prenses 1 vatoz . Yunuslarımdan düzenli yavru alıyorum. Tşk
Bölmede ki yunus yavruları azalıyor?

Yavruların olduğu yerde dekor yok bölmeninde  her tarafını kontrol ettim kaçabilecekleri en ufak bir delik yok vatozum var arada sineklikte görüyorum ama küçük bir vatoz, çekeceğini sanmıyorum.dış motorun tanziğide öyle çok fazla değil bölmem akvaryumun üstündeki camına kadar yani üstten karşıya geçebilmeleri söz konusu değil. küçük bir akvaryumum var ama büyük akvaryumda daha çabuk ve sağlıklı gelişebileceklerini düşündüğüm için buraya koydum. teşekkurler

Bölmede ki yunus yavruları azalıyor?
Merhabalar. Dişi yunusumu 14. gününde kusturdum ve 65 tane hafif keseli yavrular aldım.akvaryumum 110 55 45 boyutlarında forumdan okuduğum şekilde akvaryumumu böldüm ve yeni alınmış hafif keseli yavruları bölmeye koydum. Koyalı 2 gün oldu ve yavrular sürakli azalıyor bir kaç tanesi ölmüştü bunu gözlemledim ama diğer azalan balıklar ne oldu bilemiyorum.Balıkların bölmenin diğer tarafına geçme şansları yok çünkü arada hiç boşluk yok bölmede sineklik kullandım arasından geçme şansları da yok ve diğer yetişkin balıklarımda sineklikten balıkları çekmiyolar fazla bi ilgide göstermiyolar zaten ama balıklarım gittikçe azalıyor bunun sebebi ne olabilir. Bölmenin olduğu tarafta lifetech 828 motor şeleleli hortumu var tanzikli balıkları hereketli tutsun diye yukarıdan hareketlendiriyor suyu bunun bir zararı olabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.