Ağzı Dolu Yunuslar ?


kesanli26Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 23
kesanli26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 11:11
Merhabalar
3 gün arayla ağzına yumurta alan yunuslarımı akvaryum içerisindeki sineklik ile ayırdığım ayrı bölmeye aldım yumurtaları duruyor ağızlarında ve herhangi bi problem yok gibi gözüküyor.Fakat diğer taraftaki erkek yunusum sürekli bölmenin kenarında ve kafasıyla bölmeye vuruyor arada bir, bu problem olurmu. Ayrıca erkeğin yanında damızlık altı genç bir yunusum daha var erkek yunusum bu yunusa zarar verebilirmi? Ağzı  dolu yunuslarımı kusturmayacağım kendileri bırakmasını bekleyecem 3 gün fark var aralarında nasıl bir yöntem izlemeliyim biri daha önce bırakacak yavruları,ağzı boşalan anne diğer anneye zarar verirmi veya birbirlerinin yavrularını yerlermi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 13:47
Üç balıkta aynı bölmede olunca sorun olabilir, ayrı bir bölmeye koyabilirseniz daha iyi olur. ayrıca yavrular çıktıktan sonra tül şeklinde olan yavruluklarda yavruların zarar gördüğünü paylaşan arkadaşlar vardı. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_erdem_BÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 321
F_erdem_BÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 16:24
 Şöyle bi örnek vereyim açıklama bakımından. Birkaç yıl önce 2 yunusum 1 gün ara ile yumurta aldılar. Tüpçük çıkardıklarında ben onları ayrı bir akvaryuma almıştım. Yavruları da orda aldılar. 20. gün balıklar ikisi birden yavruları ağızlarından bıraktılar yaklaşık 2 yunustan 160 civarı yavru almıştım. Tey%20Tey Fakat ağzı dolu alan balıklar birbirlerini gördükçe sineklik arasında olmasına rağmen devamlı birbirine vurmaya çalışıyorlardı. Bu yüzden sizin bir arada duran anne yunuslarınız muhakkak birbirlerine zarar vermeye çalışacaklardır. Buda tamamen yavrularını koruma içgüdüsü olarak oluşacaktır.
 Bu yüzden size nacizane tavsiyem dişileri birbirinden ayırmanız olacaktır. Ayırmayıda mümkün olduğunca geceleyin balıklar tamamen karınlığa alışınca yapmanızı öneririm. Birde ayırma sırasında yanınızda kuluçka makinanızı bulundurmanızı öneririm. Zira anneler korkuya kapıldığı anda yumurtaları atacaktır. Bu yüzden çok dikkat !!! Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 17:26
Ayrı yerelere bırakmanızı öneririm.Yavruları koruma içgüdüsüyle birbirlerine zarar vereceklerdir.Erkek yunusunuz genç yunusa eğer saklanma yerleri varsa fazla zarar veremez diye düşünüyorum.İki anne birbirini gördükçe yavruları ağızlarından salmayacaklardır ve budurumda anneleri çok zayıf düşürecektir.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir