ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tontich
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2006 11:59
Son Ziyaret:
15 Kasım 2008 18:13
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Birhan
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1961
Yaş:
62
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz BİRHAN
İSTANBUL
Gerçek Paylaşım, Gerçek Mutluluktur...

SON 10 MESAJI

Bitkilerde çok sayıda sürgün (Filiz)
Arkadaşlar, ilginize teşekkür ederim ancak sürgün ifadesi ile sanırım yanlış anlamalara sebep oldum. Sürgün diye ifade ettiklerim yeni filizlerdir. Bitkinin gövdeden kök salması değil.
 
Bitkilerde çok sayıda sürgün (Filiz)

Uğur bey, sanırım yanlış anlama oldu. Bahsettiğim sürgünler kök şeklinde olanlardan değil yeni dal şeklinde. Su değerlerimi ölçmedim, önümüzdeki günlerde test kiti edinebilirsem ölçebilirim, teşekkürler.

 

Bitkilerde çok sayıda sürgün (Filiz)
İyi akşamlar,
Yeni bir bitkili tank kurmaktayım. yaklaşık 20 gün önce diktiğim bitkilerde normalden fazla, neredeyse her yaprak dibinden bir sürgün verme gibi bir durum söz konusu. Tabiki yeni dikilmiş bitkiler henüz kök oluşumlarını da tam olarak geliştirmemiş oldukları için vede sürgün çok fazla olduğu için, sürgünler çok cılız olmaktadırlar. Bitkilerimde fotosentezi de gözlemliyorum, ancak fotosentezde de  bir tuhaflık var sanki, yapraklardan çok bitkilerin kök kısımlarından daha çok oksijen çıkıyor. Kurulumdan kumun altında hava kalmış olma ihtimalini düşündüm ama bu incelikte kumun altında bu denli hava kalması mümkün değil. zira sürekli çıkıyor, bitkilerin  fotosentez sonucu açığa çıkan oksijeni kökleri vasıtasıyla dışarı atması mümkünmüdür.
 
Bu denli çok sürgün oluşmasının sebepleri neler olabilir. Sürgünlerin bir kısmı veya budana bilenleri budanmalımıdır? Gerçi Rotindifolaların  sürgünlerini budamakla başa çıkmakta pek mümkün görünmüyor.
 
Çok fazla sürgün olayı hemen hemen tüm bitkilerimde mevcut. Rotala Rotindifola, bacopa, L. Aromatica, Hidrofila Polysperma gibi.
 
Akvaryumum 240 lt, 180 w aydınlatma (yarısı grolüks, yarısı day light), dıy CO2, dıy sıvı gübre, tabanda dıy misket gübre, yaklaşık 8-10 cm siyah ve beyaz suya salınım yapmayan 2-3 mm kum.
 
NOT: Sanırım sürgün ifadesi yanlış anlamalara sebep oluyor, benim sürgün diye bahsettiğim yeni filizlerdir. Bitkinin gövdeden kök salması değil.Tebessüm
 
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.
tontich2008-10-30 12:59:34
Dış Filitre'yle CO 2
Aşağıda ki bağlantıda dış filtreye bağlı Co2 çözücü var. Yapan arkadaşa sordum çalışmasından memnun olduğunu belirtiyor.
 
Bu sistemi bende yapmak istiyorum. Sizce sakıncaları neler olabilir.
Harici CO2 Çözümleyici
Mehmet bey hazırlamış olduğunuz sistemi hala kullanıyormusunuz. Sonuçlarından memnunmusunuz. Bilgi verirseniz sevinirim.
8-9 Saatte Nasıl Olabilir

Merhabalar;

Çok ilginç hiç kimsenin cevap vermemiş olması, hiç mi kimsenin başına gelmedi böyle bir durum nedir anlamadım. Yaklaşık 10 gün geçti diğer balıklarımda şükür hiç bir olumsuzluk yaşamadım.

Ama halen büyük merektayım bu kadar kısa sürede sağlıklı görünen bir balık naıl bembeyaz olur??

İyi dileklerimle.

8-9 Saatte Nasıl Olabilir

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Maalesef artık canlı değil

Akvaryum Kapasitesi (litre):240 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Karma Malavi 3 de küçük boy G. Teror ( G. Terorleri yakında ayıracağım) ve tek kalan 15 cm civarı vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece

Filitrasyon: Tetratec 700 dış, atman iç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir %10 su değişimi  son olarak 4 gün önce.

Dün gece 23:30 24:00 civarı akvaryumun ışığını kapatmadan önce yaklaşık 1 saat kadar akvaryum başında idim ve herhangi birşey yoktu. Sabahleyin saat 08:30 gibi ışığını yaktığım zaman gözlerime inanamadım. 12-13 cm kadar vatozum resmen bembeyaz olmuştu. Karantina tankına aldım ama öğleye kadar yaşamadı maalesef. Beyaz benek değil, Pamukçuk tabiri bir tür mantar. Anlamadığım bu kadar kısa sürede bu denli nasıl olabilir. Korkum diğer balıklarımdan yana,  diğer balıklarımda  şuana kadar olumsuz bir durum gözlemedim. ama bu gece oldukça tedirgin geçecek benim açımdan.

Sizlerden ricam konu hakkında deneyimi olanların fikir vermesi, su değişimi ve oranı konusunda kararsızım. İlaç olarak tankın tamamına birşey uygulamam gerekir mi?. Bu arada balıklarımın iştahlarında da olumsuz bir durum söz konusu değil. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada vatozların ikiside 3 gün kadar önce gelmişler ve o günden bu yana gayet çalışkan bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Gözle görünür bir belirti mevcut değildi.

İyi dileklerimle.

Türü nedir? (Resimli)
İlginize teşekkür ederim. Şimdi ben terörist mi beslemiş oluyorum?
Türü nedir? (Resimli)

Selamlar;

Arkadaşlar resimdeki balığın türü nedir yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...

http://img83.imageshack.us/my.php?image=balik1ej1.jpg

http://img82.imageshack.us/my.php?image=balik2iw9.jpg

Yavrular neden toplanıyor

Sayyn bay/bayan;

Sizede geçmi? olsun. Ama ?u anda geriye kalan 80 - 100 kadar yavru oldukça sa?lykly görünüyorlar ve dünden bu yana yeni kaybym yok.

Herkese sa?lyk dolu akvaryumlar...

tontich2006-5-2 20:58:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.