ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ufuk26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2010 11:59
Son Ziyaret:
27 Haziran 2020 23:26
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk ŞENTÜRK
Doğum Tarihi:
16 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Discuslarımın cinsleri hakkında.
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Hobiye tropheusle başladım neredeyse bütün cinslerini besledim hatta balığın kralı denilen İlangi yellowa kadar çıktım fakat gerçek kral discusmuş bunu yeni anladım :) görsellik açısından çok muhteşem bir balık heleki şu turkuaz yok mu ona ben gibi her gelen misafirim bayılıyor. akvaryumun ışığını yakmasam bile renklerini çok güzel sergiliyorlar... maşallahhh..
Şimdi bu memnuniyetimi açıkladından sonra sizin sorunuza gelelim; bu resimlerdeki akvaryumum oturma odası ile mutfak arasındaki duvarda bulunmaktadır, ölçüleri 75bx35enx60y'dır. Kumun ne olduğunu açıkcası bende bilmiyorum ama midye kırığı değildir. Şimdi bu akvaryumum oturma odasında olduğu için kumunu boşaltmadım böyle daha derli toplu gözüktüğü için 4 adette discusumu burada bıraktım diğer 9 adet discusum başka bir odadaki 100x50x50 ölçülerindeki cama cam akvaryumumda duruyor. Aslında bunun kumunu boşaltmayı bende düşünüyorum çünkü temizlik açısından zor oluyor fakat bu seferde akvaryum çok boş kalacak diye endişe ediyorum...
Discuslarımın cinsleri hakkında.
Ertan bey teşekkürler, artık ne beslediğimi biliyorum :)
Discuslarımın cinsleri hakkında.
Merhaba arkadaşlar, Discusa yeni geçtim bir arkadaşdan aldığım discuslarımın hangi cins olduklarını bilmiyorum. 3 çeşit discusum var aşağıda resimleri mevcut fakat cinsleri nedir bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Cinsiyetlerinide bilmiyorum fakat resimden anlaşılamaz değilmi? eğer iyi resimlerden anlarım diyen varsa detaylı resimde yollayabilirim.. saygılar...
Diskus yem hakkında...

Bilgileriniz için teşekkürler Mehmet bey, iş dolayısıyla malesef az ve sık besleme imkanım yok genelde sabah, akşam ve gece olarak yemliyorum akşamları dana yüreği veriyorum verdiğim yemlerde zaten pek kalmıyor maşallah iştahlılar. cama cam akvaryumda bakıyorum 2-3 günde bir su değişimi yapıyorum hemen hemen hergünde kepçeyle dışkılarını ve kalırsa artık yemleri sudan topluyorum.

ilginiz için teşekkürler, sağlıklı balıklar...
Diskus yem hakkında...
Merhaba arkadaşlar, discusa yeni geçtim, internetten aldığım tarifeler doğrultusunda dana yüreği karışımı yem yaptım, (dana yüreği,karides,spirulina,sarımsak, biraz tetra pro ve sera granulat) ama sanırım spirulinayı biraz fazla kattım yem yemyeşil oldu, balıklarıma verdim afiyetle yiyorlar bir sıkıntı olur mu? birde bu yemden günde kaç öğün vermeliyim?
Tropheus'dan Discusa geçtim evde troplarıma verdiğim bitkisel yemler var onlarıda arada bi versem sıkıntı olur mu? new life spectrum, tetra pro, jbl?
Bugün tetra bits diye bir yem daha aldım, şuan elimde bulunan yemler; hazırladığım dana yüreği, tetra bits, sera granulat. bunları nasıl kullanmamı önerirsiniz? saygılar..
Red Rainbow Kasanga yavrularım
Maşallah, çok güzel gözüküyorlar, sağlıklık balıklar..
Tropheus kum değişimi
Dün bende duboisilerimin bulunduğu akvaryumun kumu değiştirmek için işe koyuldum fakat bende bir akvaryum daha var ondada ilangilerim var, duboisilerimi ilangilerin yanına aktardım ve diğer akvaryumu komple boşalttım suyu, kumu hepsini, akvaryumu iç dış temizledim kum daha almadım yarın alacağım sonra suyu koyup 2 gün suyun dinlenmesini bekledikten sonra duboisilerimi yerlerine aktaracağım.
Ben size tavsiyem sizinde böyle yapmanız olacaktır çünkü kumu çıkartıp diğer kumu eklerseniz suyun bütün dengesi bozulur, çıkaracağınız kumda bulunan herşey suya karışacaktır ve suyun berraklığı tamamen gidecektir.
Çiftleşme
[QUOTE=tekneci]
Yumurta alan dişiyi ayırmanız sadece yumurtaları kurtarır.Dişi balığı ayırdığınız zaman dişi azalacağı için erkek kalan dişileri daha çok hırpalayacaktır.Balıklar strese girip hastalanabilirler.İmkanınız varsa akvaryumu büyütün en azından 100x50x60 ebatlarında bir akvarum kurabilirsiniz.
 
[/QUOTE]
büyük bi akvaryumum var fakat ondada ilangilerim var :) bu akvaryum duvara gömülü inşallah ileride bi akvaryum daha alırım o zaman bu gömülü akvaryumu yavruluk olarak kullanabilirim :)
Neon Severlere (Bitkili)
Maşallah çok güzel, sağlıklı balıklar...
Çiftleşme
[QUOTE=tekneci]Akvaryumda dişi sayısı azsa baskın erkek devamlı dişileri sıkıştırır.Akvaryumun büyüklüğü ve dekorunda önemi vardır.Sıkıştırılan dişi bir yerler bularak kendini güvende hissedebilir.Benim red rainbowum yumurta aldı;tam 22 gündür tutuyor.Yavruları kendisinin bırakmasını bekliyorum.[/QUOTE]
 
duboisilerimin bulunduğu akvaryum malesef küçük 75x35x65 ebatlarında 3d 1e olarak duruyorlar sürekli çiftleşiyorlar fakat yumurtaları atıyorlar 2-3 gün içerisinde, birdahakine dişiyi ayıracağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.