ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
busthi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2010 12:01
Son Ziyaret:
17 Mart 2013 21:16
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa kanatcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Topraktan geldik,toprağa gideceğiz amaç çamurlaşmamak ;)
Mustafa Kanatcı

SON 10 MESAJI

Ciklet balılarımın gözlerinde buğulanma :(
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Gözleri buğulanmış gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 240 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 3'lü Dıi filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 Hafta Önce akvaryum değişikliği yaptım yaklaşık 20 balığım var ve enteresan şekilde gözlerinde buğulanma var gibi 5-6 balığımda ne tür bi ilaç kullanabilirim yada nasıl bi tedavi yöntemi seçmeliyim?

Sp 25. gün oldu kusturayımmı ?
[QUOTE=totanka]Mustafa Bey sanırım esas anne balık için endişeleniyorsunuz.  Daha önceki tecrübenizde olanlar olmasın derseniz ayırmadan ana tankta bekletin. Saklanacak yerleri varsa yavrular kaçacak bi yer bulurlar  . [/QUOTE]

Kesinlikle tek endişem dişi aman yavru alıyım diye bir derdim yok saklanıcak yer olduğunu düşünüyorum tabi o deliklere ulaşabilir ve yem yiyebilirlerse :))
Sp 25. gün oldu kusturayımmı ?
Sıcaklık olarak sabit 26 derecede tutuyorum gün sayısıda doğru endişem dişimin zarar görmesi zaten kendisi baya ufak 4 cm civarı ayrı bir akvaryuma alamıyorum dekordan dolayı daha önceki yumurta tutuşunda yaırmıştım ve çok strese girmişti rengi solmuştu bu defa daha iyi durumda stres belirtisi yok akvaryumda dişi sayısı 4 olduğu için ona karışanda yok ama yavruların akıbeti ne olur bilmiyorum.
Sp 25. gün oldu kusturayımmı ?
İkinci yavru alışı ilkinde 23. günde kusturmuştum bu defa kendisi yapsın dedim ama 25. günde hala bırakmadı ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar..
Yeni gelen yunus yem yemiyor.
[QUOTE=zeLzeLe]

Mehmet bey o kadarını biliyorum, Ben uyumlumu değil mi diye konu açmadım dikkat etmediniz sanırım. Konu ile yorum yaparsanız sevinirim. Ayrıca geyette uyumlular. Rahatsızlık görmüş olsam direk çıkarırım zaten. Ayrıca yaşaması mucuze demişsiniz; Ben bu tanka değil yunus, Japon bile atsam hiç birşey olmaz. Malawi ve tanganyika bir arada yaşar amerikan cichlid de aynı şekilde. Cichlid türlerinin hepsi aynı tankta yaşar, ama nasıl yaşar:) orasına bir şey diyemem ama gayet uyumlular. Bu balıkların bir arada yaşaması hakkında yorum yapmışsınız ama ne kadar tecrübeniz var orasını bilmem.

[/QUOTE]

Balıklar aynı ortamda yaşar demişsiniz doğrudur uygun su koşullarında yaşayabilirler fakat kendinizi bir hapishanede piskopatların,asi adamların,farklı ırkların içinde olarak hayal edin ve birlikte kalıp kalamayacağınıza tekrar karar verin balıkların ölmeden yaşıyor olmaları onların stresten uzak oldukları anlamına gelmez. Sağlıklı balıklar....
aynı annenin yavruları
[QUOTE=ONuR]

Ahmet bey genelde aynı batın yavrularda bahsettiğiniz olay doğrudur ama bu kesin bir ölçü değildir Mesela kuşlardada aynı olay vardır. Güvercin yavrularıda iki yumurta yaparlar ve yumurtadan çıkınca bir tanesi daha çabuk gelişim gösteriri ve %90 erkek çıkmaktadırlar...

[/QUOTE]

Bu olayın güvercinler ile kesinlikle alakası yoktur güvercin yavrularından birisinin daha büyük olması erkek olduğu anlamına gelmez %90 gibi bir oranda olamaz. Güvercinlerde boyut farkının sebebi dişinin yumurtaları 2-3 gün arayla bırakmasıdır. Tahmin edersinizki kuşlarda 3 gün demek ciddi boy farkı oluşturuyor önce yumurtadan çıkan yavru dişiden daha fazla yem yer cinsiyet ile pek bir alakası yok keşke sizin dediğiniz gibi olsada yumurtanın önce yumurtalnmasına göre % 90 oranla dişi erkek ayrımı yapabilsek =)) çünki genelde damızlık güvercinlere tek yumurta büyüttürülür öle olsa ihtiyaca göre dişi yada erkek seçimi yapardık =)))
Akvayumda sis var gibi!
[QUOTE=f.torres]Filtre asla uzun saatler boyunca kapatılmamalı yemleme sırasında 10-15 dakikalığına kapatılabilir bunun haricinde sürekli çalışması gerekir. [/QUOTE]

Balıklar 4 cm civarı filtrenin debisi fazla olduğundan balıkların yorulduğunu düşünüyorum gece dinlenebilmeleri için kapatıyorum ama yanlış bir uygulamaysa bundan sonra kapatmam.

Bakterilerin o kadar yoğun bir sis oluşturabileceğini sanmıorum ama yinede bu nedenle oluyorsa ne yapmalıyım.
Akvayumda sis var gibi!
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):240

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: malawi karma

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: gelişimleri için vitamin yeme damlatarak

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir 3/1 dip çekimi yapıyorum. Son su değişikliğinde bu durumla karşılaştım ve filtre bi süre çalıştıktan sonra düzeldi. Gece filtreyi kapattım sabah su yine sisli gibiydi. Filtre tekrar çalıştırdım bi kaç saate normale döndü şimdi uzun süreli filtreyi kapattığımda tekrarlar diye tedirginim sebebi ne olabilir acaba şu anki durum normal olduğundan foto koyamıyorum.

balıklarım hangi cins ?
Bence tür olarak baktığımızda uyumsuz olan tek balık papağan diğerleri uyum içersinde yaşarlar bide cobalt'ın sertliğinden dolayı diğerleri rahatsız olabilir ama boyutları aynı olduğundan sorun yaşamazsın diye tahmin ediyorum. Tabi akvaryumunuzun boyutları biraz ufak yaşamasına yaşarlar ama kendinizi ufak bir odaya hapsettiğinizde nasıl yaşarsanız onlarda öyle yaşarlar amaç hobide canlıları mutlu görmek gerisi sizin takdirinize kalmış. busthi2010-09-29 11:02:07
sarı p ve aysmen tankı 200 lire cam kalınlığı
Tahminimce bi sıkıntı yaşamazsın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.