ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bammbamm
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2010 13:53
Son Ziyaret:
09 Nisan 2022 17:13
Toplam Mesaj:
136 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay BENGİ
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Metalurji ve Malzeme Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay BENGİ

SON 10 MESAJI

1125L Bitki Akvaryumum
[QUOTE=Kemal KİREZCİ]Videoda görünen hava kabarcıkları CO2 kabarcıkları mı?

[/QUOTE]
Videoda görünenler bitkilerden çıkan O2 kabarcıkları
1125L Bitki Akvaryumum
[QUOTE=622ali]Berkay Bey tank hakkinda bisey soyleyemiyorum. Heleki video yu izledikten sonra... Alkisliyorum sizi.

Bir sorum olacakti size akvaryumunuzdaki siyah neonlar sayi olarak kac tane ve grup halinde yuzmeleri icin ozellikle yaptiginiz bir sey var mi?


[/QUOTE]
Ali Bey,
Yanlış hatırlamıyorsam akvaryumda 120 civarı siyah neon vardı. Balıklar genelde korktuklarında sürü halinde yüzüyorlar akvaryumda. Örneğin ışıklar ilk yandığı zaman ve ya akvaryuma kepçe girdiği zaman vs. Eğer kendilerini güvende hissederlerse sürüden ayrılma eğilimi gösteriyorlar.

Taha Arif Bey,
Akvaryum son durumunu sormuşsunuz tank halen low tech ekipmanlarla çalışır halde. Yeni bir kurulum yapmadım. Geçen sene bir iki tadilat yapmıştım akvaryuma. Halen yapılması gerekenler var fakat aralık ayında askere gideceğim bu tadilat biraz beklemek durumunda :)

Asker dönüşü yeni kurulum yapacağım.
1125L Bitki Akvaryumum
Ertuğrul Abi,

Asıl tadilatta olan ev zaten şu anda, biraz o tadilattan cesaret alarak akvaryumun işlerini de aradan çıkartmaya çalışıyorum :D 
Evin su tesisatı PVC borularla değiştiriliyor, hazır her yer kırılıp dökülmüşken odaya da hat çektim :) Yoksa sırf akvaryum için yapılacak iş değil.
1125L Bitki Akvaryumum
Merhabalar,

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm değişiklikler vardı. O yüzden akvaryum şu an tadilat aşamasında.
Akvaryumun bulunduğu odaya doğrudan şebeke suyu hattı döşendi, daha önce banyodaki borulardan su alıyordum, su akvaryuma ulaşana kadar debi çok düştüğü için su değişimleri çok vakit alıyordu. Bu sorun ortadan kalkacaktır diye umuyorum. Bir de su gideri borusu döşendi, daha önce böyle bir hat yoktu, bir yerden sonra seyyar hortum ile boşlatıyordum suyu. Bu değişiklik, su değişimlerinde büyük kolaylık sağlayacak. (Seleoid vana, şamandıra ve timer ilavesi yaparsam tam otomatik su değişimi sistemi de kurulabilir :D).
Bunun yanı sıra akvaryumun sağ tarafına, sol tarafında olduğu gibi bir yan bölme yapılacak . Bu bölmede su tahliye boruları, pH probu ve eğer alırsam su değişim şamandırası gizlenecek. Geçen seneki tasarımda tank içindeki boruların emiş kutusu yüzünden sorun yaşamıştım. (O bölge ışık almadığı için kutunun altında bitki yetişmedi).
Aydınlatma sistemi düzenlenip, akvaryumun sağ tarafında bulunan bacayla bağlantı kurulacak. Bu şekilde aydınlatma sistemi ve su yüzeyi arasındaki ısınan havayı uzaklaştırmayı hedefliyorum. Ayrıca asma kapağa bir de elektrik motoru bağlanarak alçalıp yükselir hale gelecek. (Mevcut asma kapak sabit duruyor ve çok ağır olduğundan tanka müdahele ederken zorluk çıkartıyor).
Tadilat sırasında akvaryumun arkasındaki siyah filmden de kurtulmayı düşünüyorum artık :D

Tüm bu değişiklikler tamamlandıktan sonra yeni kuruluma başlayacağım :)

Saygılar.


IAPLC 2011 Katılımları (Fotoğraflar)
[QUOTE=EFENDİ] [QUOTE=batuhanbayram]     İlk 500 de 4 tane balık olmayan tank var , bilin bakalım hangileri.. Hepsi bizim tanklar. Ya biz yanlış yapıyoruz, yada onlar. Bence biz de sürü balıkları koymalıyız kurulumlarımıza. 90. tank kimin bilemiyorum ama siyah neon sürüsü tanka ayrı bir hava katmış ;);) [/QUOTE]

Abi bu konuda benim önerim '' paracheirodon simulans '' maksimum 2-2,5 cm boyları var ve inanılmaz sürü yapıyorlar. Bu hareketleri ve boyları sayesinde benim 50*50*50 125 litrelik tankımı bile pozladığım zaman balıklar küçük ve sürü diye sanki tankın 2-2,5 misli hacmi varmış gibi görüntü oluşuyor. Biraz zor bulunuyor ama piyasada mavi yeşil tetra diye geçiyor .
[/QUOTE]

Hyphessobrycon amandae - Ember Tetra
Daha küçüğü var mı bilemiyorum:) Sürü oluşturma konusunda da iyiler diyebilirim.

Boyut olarak biraz iri olsalarda Rummy-Nose'lar sürü oluşturma konusunda en iyisi diyebilirim.

Puntius denisonii bu ara favorim fakat nedense fiyatı çok yüksek.
"IAPLC 2011" Sonuçları Ardından...
Merhabalar,

Yarışmaya katılan herkesi tebrik ederim. İlk 100'e giren arkadaşla bir Türk olarak gerçekten gurur duydum. Fakat özellikle ilk 27'de iki tank olması muazzam, benim gözümde ilk 27'nin tamamı birinci olmuştur. Tüm içtenliğimle kutlarım

Kendi adıma açıkcası beklediğim bir derece aldım, gönlümden geçen 232.'lik ten daha iyi bir derece yapmaktı. Bu bağlamda hedefe ulaştım ve hoş bir budama makası kazandım Tunç'tan Önümüzdeki sene  ilk 100 hedeflerim diyordum fakat bu sene çıta öyle bir yükseldi ki , şimdi mecburen daha çok kafa yoracağız

Tekrar tebrikler.
Saygılar.
Bammbamm2011-07-28 20:06:36
AGA 2010 yarışmada dereceye giren akvaryumlar
Merhabalar,

Serkan ve Mustafa Bey açıklamışlar zaten fakat bende yazmadan edemeyeceğim. Bu akvaryumları kurabilmekteki başarının arkasında "para" en küçük pay sahibi etkendir diyebilirim. Önemli olan akvaryumu kuran kişinin ufkunun genişliği, görsel yeteneği ve bitki akvaryumu bilgisidir. Asıl harcama ilk tank kurulumda yapılır ve o da bilinçli alışverişle minimuma indirilebilir. Örnek vermek gerekirse, kimisi gider akvaryumcudan giesemann, hagen vs ampullerin 2 tanesine 100TL verir, kimisi gider Karaköy'den aynı paraya 10 tane ampul alır. Örnekleri arttırabilirim, büyük bir akvaryuma sahibim ve göreceli olarak uygun fiyata kurduğumu düşünüyorum. Yeterince araştırılıp doğru alışveriş yapılırsa para faktörü başarıda bir unsur değildir.
IBAC 2011 de ilk üçteyiz
Başlığı ben de takip ediyorum, bence üye olup söylemek istediklerinizi söyleyin.

Benim tank hakkında hep yüzeysel yorumlar yapılmış, yarışmaya giremedik diye ciddiye almadılar sanırım.:)
Bu arada bu yarışma içime kurt düşürdü, IAPLC'ye e-posta gönderdim, başvurunun eksiksiz olduğunu söylediler içim rahatladı. Bir de güzel bir cümle eklemişler cevabın sonuna: "Sonuçlar Ağustos ayının başında açıklanacak, beklemeye devam edin." diye. Pek bir şey kalmadı yani :)
IBAC 2011 de ilk üçteyiz
Bir yorum daha gelmiş; komşularımız özellikle Türkler iddialı tanklar hazırlamış demişler :)

Ben IAPLC için bir mail atsam iyi olacak fotoğrafın onlara ulaştığından emin olayım :D
IBAC 2011 de ilk üçteyiz
Mesaja yorum gelecek mi diye bekliyorum :)

Çıkan sonuç gerçekten umut verici Mustafa Bey, fakat bu konuda iddialı olan özellikle uzakdoğu ülkeleri, Rusya ve bazı diğer ülkeler IBAC'ta yoklardı. Ben hala IAPLC'den gelecek herhangi bir sonuca hazırlıklı olmalıyız diye düşünüyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.