ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gallus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2010 20:06
Son Ziyaret:
13 Mart 2016 18:52
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mahmut aldırmaz
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahmut Aldırmaz

SON 10 MESAJI

High Tech 400 Litrelik Bitki Tankı! ( Acemiden!)
Merhabalar
Tüple çalışan katalitik bir soba edinebilirseniz akvaryum karşısında yakarak 1 veya 2 büyük tüple 1 haftayı atlatabilirsiniz. Hem odayı da ısıtmış olursunuz. Tabi karanlık olduğu için havalandırma gerekecektir. Pilli hava motoruyla da bu halledilebilir. Akvaryumun üstünü streç filmle kapatır. buharlaşmayı en aza indirerek ısı kaybını engellersiniz. Bir de ön kenar hariç straforla kapatmanızı tavsiye ederim. Ön tarafı kapatmayın ki soba ısısından yararlanabilsin. Benim aklıma elektrik olmadan gelenler bunlar.
Gallus'tan Betta üretimi (periyodik resimli)
Arkadaşlar yine aynı şekilde 7.günün sonunda tüm yavrularımı kaybettim. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Anlam veremiyorum, yavruların hepsini bir günde kaybediyorum. Temmuz ayında izinde olacağım için artık izin dönüşü tekrar deneyeceğiz.
Gallus'tan Betta üretimi (periyodik resimli)
Şu an halfmoon çiftimden tekrar yavru aldım. En son denemede 400 kadar yavru almıştım bir talihsizlik hepsini kaybettim. aradan tam 30 gün geçtikten sonra çiftleri tekrar attım. Ben kondisyon kazandırma adına pek bişey yapmıyorum sadece kaliteli kuru yemlerle günde 2-3 kez azar azar besleme yapıyorum. Bu çiftleşmede sanırım sadece tam emin olamamamkla beraber 70-80 kadar yavru alabildim. Sebebinin çiftlerin henüz bir ay önce çiftleşmiş olması ve bu arada canlı yemle kondisyon kazandırmamış olmamdı diye düşünüyorum. bu sefer yumurtaların 20-30 kadarında mantarlaşma da olduğunu varsayarsak 100 kadar yumurta olmuş. Şimdilik yavrular 5 günlük  ve iyiler günde bir kere çok az sera mikron veriyorum. Su içinde dğişik mikroorganizmlar ürüyorlar zaten. Sanırım daha çok yavrular bunlarla besleniyorlar. Karınları hep şiş oluyor çünkü. Busefer yavru akvaaryumuna emniyet olarak bir pipo filtre ve bol miktarda pistia koydum. Nitrat artışını en azda tutmak için. Yavrular kendini kurtarırda bir aksilik olmazsa buradan paylaşımlaara devam edeceğim
Bir Kerevit Ekosistemi Hikayesi (Fotoğraflar Son Sayfada)
[QUOTE=Furkanarslan]Öncelikle hayırlı olsun sorun olmazsa birşey soracağım Kereviti kaç tl'ye aldınız? Ben 2 aydır arıyorum hiçbir yerde bulamadım :([/QUOTE]
üsküdarda  cumhuriyet caddesi üzerinde sea-side aqua akvaryumda 2 adet kerevit mevcut. ilgilenirseniz.
Gallus'tan Betta üretimi (periyodik resimli)

Kılıçarslan Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önceki çiftimin yavrularında, yavrular bir aylık olana kadar ne dip çekimi ne de su değişimi ya da eklemesi yapmadım Yavrularda bir problem olmadı yanlız sayıları çok azdı .Taminim baba yavruların çoğunu yedi. Burada benim ilginç gördüğüm yavruların çok hızlı ölmesi oldu ben de su ısısı 8 derece birden düştüğü için buna bağladım. ve yavrular öldüğü için su bozuldu. Dip çekimi de kısmi su değişimide yaptım lakin geri kalan 15 20 yavruda eretesi giün öldüler. Nitratı ölçtüm 0 çıktı. Ölümlere anlam veremedim.  Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Tecrübelerinizden faydalanmak adına bu seferde bu şekillde yaparım. Şu an aynı çifti tekrar çiftleştirdimç baba şu an yumurtaların başında muhtemelen yarın yavrular çıkmaya başlar. bu sefer farklı olarak üretim tankında bir adet ufak sünger filtre var. ve bol miktarda pistia koydum. ısı 28 derecede sabit. Bakalım bu sefer ne olacak hep beraber  göreceğiz

 
Teşekkürler
Gallus'tan Betta üretimi (periyodik resimli)
Arkadaşlar evvelki gün üsküdarda olan elektrik kesintisinden dolayı 400 kadar halfmoon yavrumu maalesef kaybettim.28 derecede sabit olan su sıcaklığı bir iki saat içerisinde 20 derecelere kadar düşmüş. Çalıştığım için müdahele etme şansım olmadı. 7. gün fotoğraflarını çekiyim diye eve geldiğimde bir de baktım ki akvaryumda balıkların yarısı gitmiş. geri kalanlarda bir iki saat içinde gözümün önüde teker teker öldüler. Bir günde  hepsi telef oldular. Moralim baya bi bozuldu. Sağlık olsun bu da bir ders olsun diyerek yeni crowntail çiftimle bir üretiim çalışmasına daha gireceğim. Halfmoon çiftimin biraz kondisyon kazanmasını bekliyorum. 15-20 güne kadar tekrar yavru almaya çalışacağım. Tecrübelerimden ders almaya devam ediyorum. Har defasına farklı problemlerle karşılaşıyorum. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak. gallus2011-05-11 13:14:52
Dişi Betaların Türleri Hakkında
Aslında problem şuradan kaynaklanıyor. Ülkemizde çok iyi forma sahip ,halfmoon bettaların bulunması çok zor. Kuyruk formları tam anlamıyla halfmoon karakteristiğini gösteren balık sayısı pek fazla değil. Bu sebeple veil tail ile halfmoon dişilerini birbirinden ayırtetmek pek mümkün değil. Fakat balıklarınız kesinlikle karakteristik halfmoon dişileri değiller. Veil Tail olmaları yüksek ihtimal. Tabi balığı tek bir fotoğraftan değerlendirmek pek sağlıklı değil.
Betalarım Üremek İçin Hazırmı (resimli)

Balıklarınız birbirlerine ilgli gözüküyorlar. yanlız dişinin tarafında hiç saklanacak yer yok .Ufak tefek dekorlarla dişiye saklanacak bir kaç yer yapın. Köpük yuva yeterli seviyeye ulaşmış gözüküyor. dişiyi salabilirsiniz. Ondan sonrası gözlemle çiftleşme olup olmadığına bakacaksınız. gerçekleşmi,şse dişiyi ayırın . Bu işlemleri yaparken yuvayı bozmamaya gayret edin.Bir de aradaki cam renkli ve desenli görünüyor. Normal bir cam daha iyi olurdu. 2. olarak tabana kum koymamalıydınız. Düşen yumurtaları toplarken erkek zorlanacaktır. Bazı yumurtaları gözden kaçırabilir veya kumun arasına girerek heba olabilirler.Kum erkeğe 2-3 kat fazla efor sarfettirecek.

 
Hadi Bakalım hayırlı yavrular
gallus2011-05-05 22:56:07
Dişi Betaların Türleri Hakkında
Sanırım bir yanlış anlaşılma var en üstteki balık veiltail erkek yani bir halfmoon dişisi değil. Tarık bey alltaki iki dişide vücut ve kuyruk yapısı olarak veiltail dişisine benziyor.Veil tail dişilerde kuyruk fazla açılmıyor ve ağızdan sırt yüzgecine kadar olan sırt bölümü daha uzun görünüyor. Alt yüzgeç kuyruk ve sırt yüzgeci küçük ve vücudun arka bölümünde toplandığı için  böyle bir görünüm oluşuyor. halfmoonlarda yüzgeçler daha iri ve vücutta daha orantılı bir görünüm var. Erkekler kadar belirgin bir açı olmasada 180 dereceye yakın kuyruk açıklığı oluyor. Yanlız bu bilgiler kural değil kendi gözlemlerimdir. Aşağıya kendi balıklarımdan bir kaçının resmini koyuyorum. Üç dişinin bulunduğu resim üstten alta doğru veiltail, crown tail ve halfmoondur. Üstteki resimde halfmoon dişilerimden birine ait.
 
Dikkat ederseniz En üstteki veil tail dişi ile en alttaki halfmoon dişi arasındaki vücut oranları ve yüzgeç kuyruk yapıları belli oluyor. Veil tailde  sırt daha düz daha uzun deniz altı gibi bir görünüm var ( ben ona benzetiyorum) Halfmoonun sırt hattı daha yuvarlak. Tabi asıl fark kuyruklar açıldığında dişiler restleştiğinde ortaya çıkıyor.
gallus2011-05-05 00:35:37
Gallus'tan Betta üretimi (periyodik resimli)
Berkan Bey  Turgay beyinde dediği gibi bazen erkek agresifleşebiliyor önemli olan dişiye saklanacak kendini gizleyecek yer olması. Hazır olan dişi  erkekten kaçıp saklansa bile( hatta ufak darbeler alıp yüzgeçlerinde yırtılmalar olabiliyor) saklandığı yerden ara ara çıkıp erekğe kendini gösteriyor yanına yuvaya doğru gidiyor. İlk çiftimde erkek çok yumuşaktı dişiyi hiç kovalamadı dişi ilgisiz gibi görünmesine rağmen  2. gün bir baktım yuva yumurta dolu. Hatta erkek okadar yumuşaktı ki erkek düşen yumurtaları yuvaya taşırken dişi de bir güzel düşenleri afiyetle mideye indiriyordu çiftleri ayırdım. İkinci çiftimde erkek baştan beri çok agresifti dişiyi yuvaya çekiyor kur yapıyor fakat karşılık alamayınca kovalıyordu. Ertesi gün işten geldiğimde dişi baya hırpalanmıştı. Ama sonuçta saklanacak yeri olduğu için çok zor durumlarda saklanabiliyordu. Bu sebeple çifte şans verdim neredeyse 5 gün bekledim erkek daha da agresiflleşmişti. Dişiyi artık yuvanın yanına hiç sokmuyordu. Hadi bigün daha kalsın derken bi baktım yavrular oraya buraya uçuşuyorlar. Dün serbest yüzüşe geçtiklerini düşünürsek muhtemelen onlarda 2. gün çiftleşmişler. Erkeğin biraz agresif olması, yuvayı koruması daha fazla yavru kurtatmama sebep oldu. Hatta öyle sanıyorum ki bir tek yavru bile yenmemişti. Çünkü dişi köşesinden dışarı sadece hava almak için çıkabiliyordu. Şu an sanırım200-300 arası yavru var baba yavrularla başa çıkamadığı için ayırdım artık. Benim çiftleştime tankım 40 cmlik uzunlukta 15cm su doludur. bu geniş alanda 3-5 mağara bitki koyarsanız dişi çok hasar göremez Çünkü baba yuvayı kolay kolay bırakmıyor. bir iki küçük ısırıktan sonra derhal yuvanın başına dönüyor.
 
Belki çiftleriniz çoktan çiftleşmiş bile olabilirler Dikkatlice Erkeğin hareketlerini izleyin. Belki düşen yumurtaları, hatta yavruları taşırken görebilirsiniz.
 
Turgay Bey güzel yorumlarınız için teşekkürler.Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.