ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vendetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2010 17:16
Son Ziyaret:
11 Nisan 2011 14:36
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
görkem özaydın
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

görkem özaydın

SON 10 MESAJI

iceman yavru ölümleri
Pipo filitreyi ilk defa dün temizledim ozaman bu yüzden diyebilirmiyiz,çünkü gayet canlı görünürlerken bi günde hemen ölüyorlar.2 sorum daha olacak pipo filitreden iç filitreye geçebilirmiyim artık ve şuanda dibe çökmüş durumu pek iyi görünmeyen yavrum için bişeyler yapabilirmiyim kurtarmanın bir yolu varmıdır?
iceman yavru ölümleri
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):70litre yavru tankı

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
17adet iceman yavrusu 3 haftalık
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
28 derece su sıcaklığı
Filitrasyon:
pipo filitre,hava taşı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
3 günde arka arkaya birer yavru kaybettim.Dipteki yem artıklarını hergün çekiyorum,haftada sadece 2 öğün proteinle besliyorum,diğer günler otçul besleme yapıyorum,yavrular gayet sağlıklı görünürken sabahları ölü yavrularla karşılaşıyorum.ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?
mapanga yavruları 2cmve3cm ) düzenli olarak ölüyor

Bende 3haftalık iceman yavrularımdan birini bu sabah ölüdüğünü gördüm 70 litre yavru akvaryumunda pipo filitre ve hava taşı var ısı 28 derece 2 günde bir dip çekimi yapıyordum sizin gibi şimdi kuşkulanmaya başladım yavruların gelişimi için dipteki yem artıklarının çekilmesi taze suyun eklenmesi gerekiyor diye biliyordum,dip çekimini haftada bire mi indirmem gerek yoksa sizin gibi parazit ilacımı kullansam?

Paslı-hongi-polit-flavus ?

renk açısından flavus ve polit daha çok hoşuma gitmeye başladı ancak izmirde bu balıkları bulmakta zorluk yaşıyacakmışım gibi geliyor,çünkü birkaç yerde sordum isimleri hakkında bile bir fikri olmayan akvaryumcular var.Bir endişemde elimde ki iceman erkeği 12cm civarında ve gerçekten çok baskın, bütün akvaryumun sahibi, polit ve flavus daha küçük boylarda balıklar bu konuda bir sıkıntı olur mu acaba?

Paslı-hongi-polit-flavus ?

Bu türlerin hepsi aslında baya ilgimi çekti ama sadece erkeklerinin renkleri çok canlı dişiler soluk gibi geldi bana,benim asıl merak ettiğim akvaryumun hacmi ve icemanle uyumu açısından bu türlerden hangisi daha iyi olur ? fikirleriniz için teşekkurler.

Vendetta2010-03-30 17:49:40
Paslı-hongi-polit-flavus ?

100 cm lik 155 litre akvaryumumda şuanda sp ve iceman besliyorum ancak sarı prensesleri çıkarmayı düşünüyorum onun yerine de paslı cichlid - hongi - polit - flavus'dan birisini almayı düşünüyorum hangisi icemanla daha uyumlu olur?Yardımcı olursanız sevinirim.

sarı prenses dik durma
Tavsiyeleriniz için teşekkurederim sürtünmeyi şimdilik atlatmış gibiyim umarım tekrar başlamaz, 2 aydır birarada dururken birden bu strese girme olayını anlayamadım.Gerçekten çok sinir bozucu bi durum bir kaç balığın köşede dik durması beni çok rahatsız ediyor.
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
Erdal hocam yazılarınızdan öğrendiklerimle şuan çok sağlıklı çok hızlı bir şekilde büyüyen 20 İceman yavrusuna sahibim tekrar çok teşekkurler. Vendetta2010-03-28 00:59:50
sarı prenses dik durma
Bugun rutin dip çekimimi yapıp %20 su değişimi ve kaya tuzu ekledim ancak kuma sürtünme geçmedi ve hala sarı prensesler dik duruyor.Dik durma stresten onu anlıyorum belki ama şu sürtünme ne yapsam geçmiyor.
sarı prenses dik durma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:sarı prenseslerde akvaryumun köşelerinde dik durma ve kuma sürtünme

Akvaryum Kapasitesi (litre):155 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1e 3d iceai 1e 8d sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27-28 derece sus sıcaklığı 200watt tetra ısıtıcı

Filitrasyon:iç ve dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:su değişimlerinde kaya tuzu ilavesi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir dip çekimi ve %20 su değişimi

forumda araştırdım ancak yeterli bilgi bulamadım,daha önce sürtünme problemi vardı ancak 3 gün üst üste dip çekimi ve dış filitrenin temziliği ile bu problemi aşmıştım ama 2-3 gündür yine başladı ve aynı zamanda sp'lerde ara ara ısıtıcının iç filitrenin arkasına saklanıp hareketsiz dik durmaktalar.yardımcı olursanız cok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.