ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melisw_7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2010 14:08
Son Ziyaret:
12 Şubat 2010 16:17
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melis Karakadıoğlu
Doğum Tarihi:
13 Aralık 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Melis...

SON 2 MESAJI

kaplumbağam konusunda öneri
Berkay bey çok çok teşekkür ederim.zaten düşündükçe kendimi çok suçlu hissediyorum bu yüzden baharda bırakırım belki... Ama belki de bırakmam. Kolay değil :)

Kara kaplumbağası besleyen arkadaşlar da yardımcı olabilirse çook sevinirim !
kaplumbağam konusunda öneri
Herkese merhaba. Bir yıldır forumunuzu takip ediyorum ve bana gerçekten büyük yararı dokundu. Öncelikle herkese paylaştığı değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Kafama takılan konularda yazılanları araştırıp cevaplar buluyordum fakat artık birebir soru sormam gerekiyor.

yaklaşık bir yıl önce erkek arkadasım yolda bir arabanın altında ezilmek üzereyken bir kaplumbağa buldu. ben çok çok sevdiğim için de bana hediye etti. o zamandan beri de bende. kendisine teraryumumsu bir kutu hazırladım. 2 bölmeli. büyük bölmesinin üzerinde uv ışığı ve üstüne çıkıp çıkıp aşağı atladığı bir taşı var. küçük bölümün ise üstü kapalı daha derin toprakla dolu. orayı da bol bol kazıyor ve orada uyuyor. toplamda 55x45 cm büyüklüğünde.

eğer bazı konular kafamda netleşirse ona gerçek bir teraryum hazırlamak istiyorum. ama halen daha bırakmayı da düşünüyorum, odtü ormanına falan...

geldiği ilk günlerde veterinere götürdüm timuçini. veteriner, gayet sağlıklı olduğunu söyledi. ancak kesinlikle bırakmamı önerdi. vahşi hayvanlar dolayısıyla evde besleyerek ona yazık edersiniz falan dedi... ama gerçek oğlumuz gibi olduğu için bi türlü ayrılamadım. (cinsiyeti konusunda hiç bir fikrim yok)

Genellikle marul yiyor. bunun dışında brokoliyi çok seviyor. karahindiba yemiyor ne yazık ki. bazen de kıvırcık ve karnıbahar yaprağı yiyor.. kabak, roka da yediremedim bi türlü. hazır yemlerden almadım almak gerekir mi bilmiyorum. bir de petshoptan kalsiyum taşları aldım. onları toz haline getirip haftada bir marulunun vs. üzerine serpiyorum.

arada kendi odama koyuyorum ve bol bol yürüyor. ondan sonra koca bi marul yaprağını bitirip uyumaya gidiyor.

bi de su koymuştum derin olmayan bir kapta. (çünkü çabuk boğulduklarını duydum) ama kesinlikle içtiğine şahit olmadım daha çok içine girip kendini ıslatıyo ve suyu döküyo. bu yüzden artık su vermiyorum. marulu falan hafif ıslak koyuyorum zaten.

yaklaşık 20 günde bir banyo yaptırdım hafif ılık suyla. kabuğunu fırçaladım tekrar duruladım sonra havlusuna sarıp kaloriferin yanında kurutuyorum. en son da azıcık vazalin sürüyorum kabuğuna.

bu günlerde kabuğunun açık renkli kısımlarında garip garip desenler görünmeye başladı. çok korkuyorum bişey oluyor diye!!! bi de kabuğunun yuvarlak yuvarlak halkalarının en uçları hafif çatlak gibi. büyüdüğü için mi bilmiyorum. şu an kabuğu yaklaşık 11cm uzunluğunda. ve yumuşama yok. kafası falan yumuşak ama doğal mı böyle olması bilmiyorum. bi de tırnaklarını törpülemek gerekiyor mu? başlarda törpülüyordum ama hiç sevmediği için yapmıyorum artık.

bir de  ben dışkı ve idrarlarını pek önemsemiyordum önceden. gördüğüm zaman temizliyorum ve yeni toprak koyuyorum. ancak bugün okuduğum başlıklarda kendilerine çok zararlı olduğunu öğrendim. devamlı toprak mı değiştirmem gerekiyor? bir de eğer gerçek bir teraryum yaparsam içinde marul yetiştirmeyi planlıyorum. şu tohumlardan aldım. uygun olur mu?

son olarak, eskiden ısırmazdı ama geçen gün ısırmaya kalktı beni. yeni mi öğrendi ısırmayı?

evet timuçinle ilgili herşey bu kadar sanırım... yaptığım şeylerden ve fotoğraflardan yola çıkarak bana yardımcı olabilirseniz hatalarımı söylerseniz ve önerilerde bulunursanız çok sevinirim.ayrıca yaşını ve cinsiyetini de çok merak ediyorum.

kafanızı çok ağrıttım. şimdiden teşekkürler.  







SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.