ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jan06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2010 11:20
Son Ziyaret:
29 Ocak 2010 15:15
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
can pektaş
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

can pektaş

SON 8 MESAJI

Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
[QUOTE=Dj_ReX]Biraz daha ileri düşünürseniz, 4 tane de çok gelecektir. 4 tane slider için gereken minimum hacmin 1000 L civarı olduğunu göz önüne alırsanız, 3 tane maksimum beslemenin güzel olacağını söyleyebilirim. 2 d 1 e oranında. Yavruyken bunu anlayamazsınız kesinlikle. 10 cm i geçmesi lazım cinsiyet tahmini yapabilmeniz için. Bu sebeple akvaryumda olası kavgalar yaşamanız mümkün. Kaplumbağa beslemeye yeni başlamış birinin tek kaplumbağa ile başlaması çok çok iyi olacaktır. Kaplumbağalar yavru iken çabuk hastalanırlar ve de bu konuda tecrübesiz kişiler, hastalık sırasında diğer kaplumbağalarının bakımını da ihmal edebilirler. Zaten 70 cm bir akvaryumda tek kaplumbağa bile bir süre sonra bakılmaz. En az 110-120 cm boylu 50 cm minimum enli ve de 30 cm asgari su yüksekliği olan bir akvaryum şarttır, onlara orta değer bir yaşam sunmanız için, hep diyorum.

Size nispet yapıyor gibi düşünmeyin fakat, elinizdeki 4 taneden yakın zamanda kurtulmak isteyeceğinizi önceden sezebiliyorum. Bu kadar az araştırma yaparak aldığınız canlıların , gerçek anlamda sizden ne istediklerini anlayınca %90 vazgeçiyor insanlar kaplumbağalarından. Maliyet açısından 1000 TL ve üzerini buluyor bir sistem kurmak. Bizi ilgilendiren kısmı da bu zaten, Önce bütçeye bakacak, sonra da onların istedikleri uygun ortamı oluşturmak size kalacak.

Lütfen okuyun, araştırın, okuyun ve de tekrar okuyun . Hatalar zinciriniz devam etmesin.

Saygılar.
[/QUOTE]
Dikkate alıcam yorumunuzu teşekkürler akvaryumu 1-2 haftaya kadar dediğiniz boyutlarda akvaryum almayı düşünüyorum saygılar iyi günler.
Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.

Bugün verdim kamplumbağalarımı 10 dan sayıyı 4 e düşürdüm 2 dişi 2 erkek önerileriniz için çok teşekkürler ilerisini bi düşününce haklıymışsınız

Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
[QUOTE=berkaygumus] İlerde başınıza gelene kadar o hayvanlara eziyet etmiş olacaksınız.Bunun onlara olan sevginizle bağdaşır hiçbir yanı yok ne yazık ki.Eğer gerçekten hayvanları seviyorsanız bu zulme bir son verin ve kaplumbağa sayınızı 1 e düşürün.Şimdilik bir sıkıntı yok dediğiniz ortamda canlı başına 5 litre su düşüyor.Bu hayvancıklar için tavsiye edilen minimum su miktarı 80 100 litre civarında.Biri sizi 1 metrekarelik bir dolaba kapatsa ama sağlıklı olsanız ne farkeder?Lütfen yapmayın bunu.

Edit:

İlk mesajınızda bahsettiğiniz yavrulama durumu zaten söz konusu bile değil.Bunları balık mı sandınız siz?Gerçi 10 tane almanızdan balık sanmış olduğunuz anlamı çıkıyor ama...
[/QUOTE]
 
Benim mesajlarımı daha düzgün okursanız iyi olur ben yavrular daha demişimdir siz ne anlıyosunuz.
Kimseyle atışmaya girmek gibi derdim yok sadece hepimiz yazılanları dikkatli okuyalım teşekkürler.
murad2010-01-08 18:50:09
Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
[QUOTE=berkaygumus]Hayvanları seviyorsanız lütfen ama lütfen 9tanesini geri verin.Akvaryumcuda o şartları yaşıyor olmaları sizin 10taneyi 70lik akvaryumda besleyebileceğiniz anlamına gelmez.Benim 260 litrelik akvaryumumda sadece 1 tane kaplumbağam var,ikinci bir tanesini asla koymayı düşünmüyorum.Yukarıda Dj_Rex in de yazdığı gibi uyguladıklarınızın neredeyse tamamı yanlış.İnanın şuan 10tane besleyerek hayvanlara sadece ve sadece eziyet ediyorsunuz.Üstelik ısıtıcısız ve lambasız bu iş zaten imkansız.Kaplumbağaların birincil ihtiyaçları zaten bunlar.Lütfen kaplumbağa sayınızı 1e düşürüp,sabit başlıkları okuyarak gereken yaşam alanını kaplumbağanıza sağlayın.
[/QUOTE]
 
Önceki mesajlarımda yazmışdım; ısıtıcı var filtre var kuru zemin ve ısıtıcısıda var.
Bunları uyguluyorum zaten önerilerinizin  bazılarını da dikkate alıp uygulamaya geçiriyorum ,doğrudur dar alan olabilir ama yakın zamanda akvaryum boyutlarını büyütücem ,şimdilik bi sıkıntı yok hepsi çok sağlıklı,şimdi yokdur ama ilerde başınıza gelecektir duyar gibiyim, doğrudur ilerde başıma geldiği zaman bı çaresine bakarım.
Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
Önerileriniz için teşekkürler elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum yemleme bakımından sadece kurutulmuş karides veriyorum daha yavrular neler verebilırim akvaryumum 50lt.Arkadaşım konu zengin olup olmamak değil ben bu hayvanları sevdiğim için besliyorum yada ne kadar para harcanmasıda değil anlatabildiysem ne mutlu bana.Filtrenin akıntı yapmasını engelledim taşlarla gayet güzel oldu bence cevaplarınız için tekrardan teşekkürler. murad2010-01-06 11:36:06
Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
Isıtıcı  filtre var,lambada var ama kötü onuda bugün değiştircem,
ztn akvaryum küçük gelirse büyütürüm sadece kuru alan ısıtıcısı yok.Kamlumbağalarıda gerı vermem avuç kadar yerlerde kaç tane yaşıyorlardı.Ben bi ölçiyim akvaryumu 70 lik olsa gerek.
Yeni Kaplumbağa ve Önerileriniz.
Selam herkese ben yılbaşında  10 tane kırmızı yanaklı kaplumbağa aldım akvaryum 70lik onlara kuru zeminde yarattım  roxin marka silindir ışıklardan aldım kusura bakmayın daha acemiyim kuru zemin ısıtıcısı yok bir zararı olur mu  ve filtrem var ama o sanırım çok güçlü çalışıyor kaplumbağalara zararlı olabilir  mi diye düşünüyorum normal akvaryumlarda çalışan filtrelerden var sizin tavsiye edebileceğiniz bir filtre çeşiti var mıdır? Her gün yemliyorum aldığımdan beri, satıcıdan kuru karides aldım ve her gün sabah akşam veriyorum doğru mudur acaba kapuk sertleştirici kullanmayın diyorsunuz vitamin suyun içine mi bende 5 tane erkek 5 dişiler daha yavrular sanırım daha iyi beslemek için ne yapmalıyım birde güneşi fazla görmüyorlar sorun mudur eskiden plastik kaplarda kaplumbağa besledim ama başarılı olamadım, kaplumbağalar yaklaşınca hemen kaçışıyorlar yerlerini mi yadırgıyorlar? Şimdiden size çok teşekkürler.
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Selam herkese ben yılbaşında  10 tane kırmızı yanaklı kaplumbağa aldım akvaryum 70lik onlara kuru zeminde yarattım  roxin marka silindir ışıklardan aldım kusura bakmayın daha acemiyim kuru zemin ısıtıcısı yok bir zararı olur mu  ve filtrem var ama o sanırım çok güçlü çalışıyor kaplumbağalara zararlı olabilir  mi diye düşünüyorum normal akvaryumlarda çalışan filtrelerden var sizin tavsiye edebileceğiniz bir filtre çeşiti var mıdır? Her gün yemliyorum aldığımdan beri, satıcıdan kuru karides aldım ve her gün sabah akşam veriyorum doğru mudur acaba kapuk sertleştirici kullanmayın diyorsunuz vitamin suyun içine mi bende 5 tane erkek 5 dişiler daha yavrular sanırım daha iyi beslemek için ne yapmalıyım birde güneşi fazla görmüyorlar sorun mudur eskiden plastik kaplarda kaplumbağa besledim ama başarılı olamadım kaplumbağalar yaklaşınca hemen kaçışıyorlar yerlerini mi yadırgıyorlar? Şimdiden size çok teşekkürler. murad2010-01-03 17:03:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.