ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kralarslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Aralık 2009 14:03
Son Ziyaret:
13 Ekim 2010 16:31
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
melih arslan
Doğum Tarihi:
20 Kasım 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

melih arslan

SON 5 MESAJI

cichlidimin gözü patladı
Benim ciklet türü balığımda oldu bu. geçen hafta şiş indi fakat göz çok daha fazla küçüldü sanki içeri doğru gömüldü. Şu anda o gözden gördüğünü sanmıyorum fakat yaşıyor yinede balığım. Kirli sudan dolayı olduğunu söylediler. Temiz suda kendine gelecektir. Umarım göz dahada şişip düşmeden iyileşir. 
iceman balığımın hastalığı nedir? Nasıl iyileşir?
6 aydır suyu tamamen değiştirmemiştim. 2 balığım ölünce suyun kirliliğinden şüphe ettim ve bir kısmını değiştirmek yerine tamamen değiştirmeyi , taşları yıkamamı petshoptaki adam söyledi. bende bunu yaptım fakat yaptıktan sonrada devam etti bu durum. 
iceman balığımın hastalığı nedir? Nasıl iyileşir?
Küçük iken belki akvaryum boyutu sorun değildi fakat büyüdükçe belkide akvaryum boyutları sıkıntı yaratıyor evet haklısınız. 1 yıldır sorun olmadan hastalıktan uzak balıklarımı büyüttüm fakat şu 2 haftadır karşılaştığım duruma bir çare bulduktan sonra belki daha büyük akvaryumu olan birilerine bu büyük balıklarımı verebilirim. Önce balığımı iyileştirmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tecrübelerinize ihtiyacım var. 


Ümit ÖZGÜL Bey acaba yeşil bakteri ilacı dediğiniz ilacın ismini verebilirmisiniz. 
iceman balığımın hastalığı nedir? Nasıl iyileşir?
Fotoğraf:







Canlıdaki Belirtiler: kuyruğu yavaş yavaş azalıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):  65lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 ice man , 2 sarı prenses, 1 beyaz prenses, 2 tane turuncu şeker balığı sanırım, bir tane kaya balığı ( isminden tam emin değilim), 1 tane vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mikrofish , contra lchthyo

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : mikrofish kullandıktan 3 gün sonra yarı suyu değiştiriyorum. dip çekimi 15 günde 1 ve filtre temizliği haftada 1.  ayda bir de suyun yarısını değiştiriyorum. 







2 haftadır 1 beyaz prenses ve 3 tane yunus balığım aynı şekilde yavaş yavaş öldüler. kuyruklarının araları yavaş yavaş açıldılar sonrada yenmiş gibi azaldılar. yunus balıklarım ters dönüp yavaş yavaş öldüler. akvaryumda en eski ve en dayanıklı balıklarımdan olan iceman dede bu durum çıkınca kullandığım ilaçların bir faydasını göremediğimi anladım. farklı birşey var. bir hastalık sırayla balıklarımı geziyor sanki. ilk beyaz prenses ve yunus balığım öldükten sonra suyu tamamen değiştirdim. günde 2 defa az miktarda yem atmaya çalışıyorum. 

balığımdaki hastalık nedir. nasıl iyileşir. ne ilaçlar kullanmalıyım. nasıl bir tedavi dönemi geçirmeliyim. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 

saygılarımla
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
İyi günler. 

Yaklaşık 2 aydır akvaryumda balık besliyorum. 65 cm genişliğinde bir akvaryumda 10 tane balığa sahibim. 5 farklı balık türü besliyorum.

Bugün sabah kalktığımda sarı prensesimin ağzının azcık şişmiş aşağı doğru sarkmış olduğunu gördüm. Biraz huysuzluk yapıyor bitkinin altında durup diğer balıkları yanına yaklaştırmıyor. Sanıyorumki yakında yavru sarı prenseslerimiz olcak. 

Peki şimdi ben ne yapmalıyım. Ağzındaki şişliğin sebebi içinde yumurta olması mı yoksa yavru olmasımı. Açıkçası pek bilgiye sahip değilim. Biraz internette arama yaptım ama kusturma başka kaba alma vs die bişeyler gördüm. Fakat bunların kaçıncı günlerde yapılması gerektiğini tam öğrenemedim.

Kaçıncı gün ne yapmalıyım. Neleri kontrol etmeliyim bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Yeniyim acemiyim yanlış bişey yapıpta balıklarıma zarar vermek istemiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.