ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaaNTaHa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Aralık 2009 15:46
Son Ziyaret:
08 Eylül 2010 17:31
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kaan taha çakır
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Meslek:
ögrnci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KaaN TaHa ÇakıR

SON 10 MESAJI

ciklit ölümleri
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
ortak fikir balıkları azaltamak.yunusların hepsini çıkarmak.
tekrar teşekkür ederim
iyi çalışmalar
ciklit ölümleri
85 cm lik bir akvaryumum var.İçerisinde 2-3 cm boylarında 25 adet sarı prenses ve yunus bakıyorum.Ayrıca 6 cm civarında 1 erkek sarı prenses ve 3 dişi sarı prensesim var.
Erkek  ile bir dişi balığımı dün ölü buldum.1 gün eve gitmemiştim.Ölen balıklarda gözler dahil çogu şeylerini yemiş diğerleri.Solungaçlar falan yok.Üzerlerinde benek yada leke türü şeylere rastlamadım. 2 haftada bir %25 su ilavemi iç filtre temizliğimi yapıyorum ve her gün sabah bir çay kaşığı  yem veriyorum.Balıklarım neden öldü diye merak ediyorum ve ilginç olan balıklar dün geceden ber isürekli birbirlerine saldırıyor.Sizce bu agresiflik normalmidir ?Bir kovalamaca aldı başını gidiyor akvaryumda.
Yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa çok sevinirim.Çünkü diğer balıklarımı kaybetmek istemiyorum.
İyi çalışmalar.
KaPTaN2010-09-07 08:49:11
ölümler hakkında

Teşekkür ederim,

Acı bir  tecrübe oldu. 4 tane sarı prenses bakıcağım akvaryumda. İnşallah böyle bir olay bir daha başıma gelmez.  İyi çalışmalar.
freeasabird2010-05-10 16:11:32
ölümler hakkında
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
Benim 90 cm lik bir akvaryumum var. 5 dişi prenses 2 erkek prenses 2 çift zebra 15 adet 3.5 aylık yavru prenses 4 adet orta boy beyaz prensesim var(dı). Bir cuma sabahı 15 adet yavru balığın ölüsünü buldum. Zebraların öldürdüğünü düşündüm ve hemen onları aldım akvaryumcuya hediye ettim. 1 adet büyük boy sarı erkek prenses aldım. Cumartesi günü ise  erkek prensesim öldü. Pazar günü öğlen 5 dişi prensesim öldü. Pazar gecesi 2 gibi baktığımda ise 4 adet  beyaz prensesim ölmüştü.
Sadece yeni aldıgım büyük boy prenses (erkek yaşıyor) o da başı daima yukarıda geziyor sağ a sola vuruyor çoğu zaman kendini. Anlıyacağınız, kendi yavrularımda içinde oldugu  balıklarımın hepsini kaybettim. Tek kalan erkeği ise ılık suda bir kova ya  koydum. Belkide o da ölmüştür, bakmadım  okul sebebi ile. Akvaryumu sabah komple boşalttım, taşlar ve kayalarla beraber yıkadım. Ardından tekrar temiz su koydum.
Size sorum şu ?   Balıklarım neden  ölmüştür? bu konuda fikir sahibi olabilecek arkadaşlar var mı? ve diğer sorum akvaryuma balık koymaya korkuyorum   ya  yenilerde ölürse diye ?
Sizce ne yapmalıyım ?  ben amatör bir hobiciyim. Hatta amatörden de amatör. Pek anlamıyorum   ama  yemlerini  zamanında  ve su ilavelerini zamanın da yaptım. Kullandığım  yem ise koyu yeşillimsi  bi yem. 1 senededir onu kullanıyorum.
 
Yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Nasıl bir yol izliyeyim ?
freeasabird2010-05-10 15:54:13
Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?
Çok teşekkür ederim.
sanırım benim akvaryumda sadece bir çift balık besleye bilirim.
yani lepistes  , moli , plati  gibi balık beslemem lazım. ciklit besleme imkanım çok zor.
peki sizce bunları verip yerine tek bir çift mi balık alayım. kesin lik le 2-3 çift beslemek hayvanlara eziyet olur kanısına vardım okuduktan sonra yazınızı.
şuan 5 sarı prenses 2 aykuyruk var. onları vericem bir çift lepistes yada plati alıcam. başka da bir şey koymucam akvaryuma.
teşekkür ederim.
Cikletler ve lepistesler birlikte yaşıyorlar(mış)

Bence  sonuç ta kadın 2 gün sonra gelicek  ve dicek ki hani yaşarlar dı  ?  lepistesler öldü.

ve gene akvaryumcu nun müşteri kaybı. ayrıca kadın geri gelmese bile bi daha ordan alış veriş yapmaz. o adam günde 5  kişiye böyle yapsa ayda 150 kişi kandırır ve 150 müşteri kaybeder.
müşteri memnuniyetini ön planda tutmuyan işletmeler uzun soluklu olmaz.
bunun bir sürü örneği var.
saygılar
Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?
Hayır efendim. resimdeki gibi büyük delik suyun içinde. diger şeffaf hortumda diger girişe takılı. daha once bi sorun yoktu. benim korkum akvaryuma 4 adet sarı prenses ( ilave)ve aykuyruk aldım havasız kalıp ölmemeleri.belkı çok ufak bi sorun ama ben amatörden de amatörüm o yüzden bilgilerine başvurup sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
ama çalışıyor bi sorun yok suyun içinde yani 3 parmak içinde çalışıyor. ali beyin dediği gibi su da ufak da olsa bi hareketlilik getiriyor. yerlere damlamasını bi şekılde hallederim altına suyun içine akacağı bişey koyarım ama hortumda su oludugu için hava gitmediği kanaatindeyim.
son bir şey daha sormak istiyorum bu başlık altında
7 prenses ve 2 aykuyruk var..yemler ken  ne kadar yem atmam lazım. daha once bi kaç yere baktım akvaryumculara sordum herkes farklı diyor. siz bu işin eğitimini almışsınız  eger yardımcı olursanız çok sevinirim.
teşekkür ederim
KaaNTaHa2009-12-17 12:32:57
Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?

Aşağıda resmi olan filtre aynı benimkisinden. çizdiğim siyah uzun çizgi de şeffaf hortum.akvaryumun dışında.. daha once oyle bi sıkıntı yoktu. şimdi ise  şeffaf hortumdan dışarı su geliyor.. yerlere akıyor damla damla..

Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?
Merhaba
Benim bi sıkıntım var.ayrı bi konu açıp forum u kirletmek istemedim. benim hava filtresi hortumundan su geliyor. her taraf su oluyor. halbu ki  su borusu girişinin su ile teması yok. halılar felan ıslanmış . içindeki suyu çektim boşalttım.ama gene su geliyor. sizce neden boyle bi arıza söz konusu ?
teşekkür ederim.
KaaNTaHa2009-12-17 09:31:47
Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?
Güven bey o konudan hiç anlamıyorum maalesef. Ama size biraz komik gelicek benim litre türü değilde normal banyo kovalarından 7 kova  alıyor. Bilmiyorum kaç litrelik ?
Sarı prensesler de cinsiyet ayrımı çok çok zor diyorlar ? Kesinlik le emin olunmaz diyorlar.sizce doğrumu ?
KaaNTaHa2009-12-15 09:53:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.