ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KASA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2009 15:50
Son Ziyaret:
01 Aralık 2009 15:52
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İnan Saraç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İnan Saraç

SON 6 MESAJI

L144 üretim
Sabırlı olmanızı tavsiye ederim bazen kendi büyüddükleri akvaryumda bile yavru vermekte zorlanıyorlar.
 
Bu arada balıkları nerde ve kaça aldınız. Bende uzun zamandır dişi arıyorum varsa bildiğiniz satan birisi.
170x70hx50 Tropheus Bemba son resim 16da
[QUOTE=İskender Türk] [QUOTE=KASA]Tebrikler zor bir işe kalkışmışsınız. Bu hacimde bir akvaryuma Blue Zaire Moba çok iyi gider kanımca veya tropheus kolunileri 20d10e gibi örneğin. [/QUOTE]

İnan Bey teşekkür ederim...

Blue Zaire aklımdan geçti ama,Tropheus'a karar verdim gibi,tam bende 30 adet alacağım,araştırmalarım devam ediyor,İkola,Bemba,İlangi,Lınangu,Kasakalawe arasından seçim yapacağım..Aslında hepsinden birer koloni alıp hep beraber bakmak istiyorum ama ustatlar kesinlikle tavsiye etmiyor...Saygılar
[/QUOTE]
 
Bende tavsşye etmem. Çünki balıklar arası kırmalar olabilir o yüzden tek tür seçebilirsiniz. Güzel bir bemba kolonisi olabilir mesela 25d5e lşik bir koloni mükemmel olurki tadındanda yenmez tabiricaizsse.
DİSCUS BİTKİ AKVARYUMU
Dickus tankı düşünüyorsanız şayet kumsuz olmasını tercih edin derim. Çünki dickuslarda dip çekimi su kalitesi yem kalitesi kadar önelidir. İlla bitkili olacaksa bitkileri bir saksıya dikerekte bunu yapabilirsiniz.
 
Ama diyorsanızki illaki kum olsun istiyorum kalın taneli kuımnlar yerine ince taneli kumları tercih edin derim tabi bu konuda daha tecrübeli arkadaşla daha sağlıklı bilgiler verecektir.
 
Bitki olarak sizin göz zevkinize yani kişisel fikrinize bağlıdır bu. Yeme gelince forumda çeşitli mama tarifleri var bunları yapabilir ekstra yanında nls sera dickus vb ürünleri tercih edebilirsiniz.
100*42*50 Filtre Tavsiyesi
Ehaim 2213 size yeterli olacaktır. Hem performans hem sarfiyet açısından gayet iyi bir filtredir.
170x70hx50 Tropheus Bemba son resim 16da
Tebrikler zor bir işe kalkışmışsınız. Bu hacimde bir akvaryuma Blue Zaire Moba çok iyi gider kanımca veya tropheus kolunileri 20d10e gibi örneğin.
Frontosa için ideal hacim
Frontozalar için uzunluk olarak 120 ve üzeri yükseklil ve derinlik olarakda 60 cm ve üzeri akvaryumlar uygundur. Zira frontozalar derin sularda yaşar ve bu nedenledir ki akvaryumun derinliğide yüksek olmalaıdır. Tankı kurmaktaki en önemli amçlardan biri balığın doğasını taklit etmektir bu hiç bir zaman göz ardı edilmemelidir.
 
 
Frontozalar ışığı fazla seven canlılar olmadığı gibi kayalık alnlarda girinti çıkıntılı kayalrın bulunduğu kısımlarda gezinirler. Akvaryumunuzu hazırlaken bunlara dikkat etmenizi öneririm. Ayrıcı setr suyu severler ph kh ve gh değerlerini googleden aratırsanız bulabileceğiniz kanaatindeyim.
 
İdel frontoza kolonisi 5d1e veya 2 erkekten oluşmlaıdır. Frontozalarda cinsiyet ayrımı zor olmakla birlikte anüs vent kontrolü yalpılarak kesin sonuca ulaşılabnileceği gibi fiziksel olarak dişi ve arasında farklılar bulunmaktadır. örneğin erkek kafa yapısı ile dişinin kafa yapısı farklıdır erkek kafa yapısı hörgüçlüdür ama bu kesin sonuç vermez zira dişilerde debazen bu hörgüç görülmektedir.
 
Frontozalar etçil balıkalrıdır. Yavruları artemia ile beslenirse çok sağlıklı bireyler olarak yetişirler tabi filtarsyon su kalitesi vs bunlarda yavrular üzerinde etken maddelerdir.
 
 
Sağlıkla....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.