ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrdertli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2009 20:32
Son Ziyaret:
01 Haziran 2009 13:56
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Dertli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat DERTLİ

SON 1 MESAJI

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Merhaba.
 
Benim çok karaktersiz bir arkadaşım tam oalrak 1 ay önce bir tane kızıl yanak su kaplumbağası aldı. Bildiğimiz fanuslu  palmiyeli. Bu akılsız hiçbir bilgi edinmeden hayvana her türlü eziyeti etti. Suyunu sürekli farklı sıcaklıkta olan sularla değiştirdi. Hayvanın üzerine çıkabilecek bir kuru taşı bile yoktu. Arkadaşla aynı yurtta kalmaktayız. Yurt ortamında fanus içerisindeki bir kaplumbağanın ne kadar sağlıklı olacağını siz düşünün artık.
 
Arkadaşın kendisi biraz akıllı geçinen bir tip. İşte yok bunlar şu sıcaklıkta bile yaşıyormuş yok şu kadar gün yemsiz yaşıyormuş. Hayvana ketılda kaynattıkları sudan bile koymuşlar. Hayvanı suda ters çevirmişler... Neler neler etmişler...
 
Ben tatilden dönünce baktım kaplumbağa çok kötğ durumda hep uyuyor, bir araştırma yaptım. Birçok şey öğrendim. Baktım arkadaşın morali bozuk kötü durumda. Bir kaplumbağa da ben aldım. Onunkinin yanına koydum. Akvaryum ayarlayacak ne maddi durumumuz  ne de vaktimiz vardı. Ben fanusun içine bir ısıtıcı aldım, deniz kabukları ve bir de üzerine çıkabilecekleri taştan yapılmış ada aldım. Bir süre sonra arkadaşın kaplumbağası biraz düzelir gibi oldu ama benim kanımca hastaydı o hayvan ve zatüreydi. baktı kendi hayvanı ölmek üzere. Attı bir köşeye hiç ilgilenmedi fanusla. Çok kinci karaktersiz birisi olduğunu o zaman öğrendim ben. Kendi kaplumbağası öldü tabi. Ayrıca benim aldığım kaplumbağa da geldiğinde hastaymış.
 
Aldım hemen fanusunu temizledim. Fakat bir sabah gördüm ki ısıtıcısı çatlamış bozulmuştu. Suyun için simsiyahtı hayvan telef olmuştu. Bir güzel yıkadım hayvanı temizledim. Sonra o fanusun etrafın suyun içine yarı girecek şekilde izole edilmiş 3 tane küçük ampul yerleştirdim. Ampulun birisni de kayanın altına yerleştirdim. İşin şaşılacak yanı suyun sıcaklığı ne olursa olsun 28 dereceye sabit kalmıştı.
 
Benim kaplumbağam sürekli uyuyordu. Suda nefes alamıyordu. Burnu tıkalıydı. Ağzından nefes almaya çalışıyordu. Sonra ben elimdeki antibiyotikleri bir doktor tanıdığıma danışarak sürekli yemine damlatılmış şekilde kaplumbağaya verdim. Bir de baktım 1 hafta sonra hayvan kalkmış yüzüyor. Burnundan nefes alıyor. Herşeyden öte yemek yemeye başlamıştı. Üstelik çok da iştahlanmıştı.
 
Şimdi fanusun içi hem sıcak hem aydınlık hem de şık oldu. Biliyorum bu on çok mutlu edemiyor. Ama ben uzak bir ildeyim ve onu İstanbula götüremeyeceğim. Kimse de almıyor. Annemin zaten psikolojik durumu onun kokusuna el vermeycek.
 
Size birşey soracağım şimdi: Kaplumbağayı götürüp göle bırakabilir miyim? Yaşayabilir mi? Durumu ne olur? Nasıl bir çözüm bulmalıyım?
 
Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. İyi günler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.