ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ersunozer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2009 14:08
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2011 21:21
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersun Özer
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Teknik &Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersun Özer
160x60x60 Mbuna
Mpanga|Demasoni|Saulosi-C.Red|L.Caeruleus|L.Sprengerae|Msobo|Hongi|Red Top Ndumbi|Kenyi|

SON 10 MESAJI

Pleksi yavruluk 2

Merhaba bence süper bişey oldukça kullanışlı gözüküyor. Tebrikler.

Ne yapmalıyım?
Bence o akvaryuma en fazla 1 kloni malawi yani 1 erkek 4 dişi güzel ve nadir bir mbuna koyabilirsin. Sorunsuz olması için üretimide sorunsuz olur. Tevsiyem Demosoni yada Saulosi olabilir. Ama tür değiştirmek istemiyorsan elindeki balıklardan 1 erkek mavi imp. ve 1 dişi 1 erkek snow u çıkartırsan olur gibi ama yinede kalabalık sayılırlar.
Red Top Ndumbi
[QUOTE=BREGO]Yaklaşık 1 sene kadar besleyip yavru aldığım bir tür,bakımıda zor değil sadece baskın olan erkek çok bölgeci neredeyse tüm akvaryumu sahipleniyor ama rengi muhteşem oluyor.[/QUOTE]
 
Merhabalar
   Bende de bu türden var ve 1 senedir besliyorum. Cinsiyet ve sayıları 2-3 erkek 6 dişi gibi diyorum çünkü geçen sene 1 cm kadarlardı aldıklarımda, şimdi 6-7 cm kadarlar ama renkleri sürekli değişiyor. Malawi dişileri geneli gibi kahve renksizler erkeklerin sırtlarında açık renk ve burnundan kuyruguna kadar kırmızı ve turuncu karışımı güzel bir renklenme var süperler hareketli ve izlenmesi keyif verici bir tür bence beslenmesi ve bakımı gayet kolay ama sert ve bölgeciler hemde aşırılar mbunalar için büyük bir kayalıgım var ama orada ndumbilerden başkası yaşamıyor diyebilirim. Tavsiye ederim.
Saulosi yavrularında ki renk farkı
Saulosi coral red bende 4 adet var. 4.5 cm kadarlardı 4 ay önce aybars dan almıştım hepside sarı renkli leke bile yoktu şimdi 6 cm oldular ama 3 tanesi şeritlenmeye başladı ve lekeler oluştu ama 1 tanesinde hiçbir değişiklik yok aynı renkde halen.  Bunun sebebi nedir. ?
500 lt tür belirlemesi

Teşekkürler arkadaşlar şu an akvaryumda balıklar çok küçükler yunus sarı ve paslılar diğer mbunalarım büyüyene kadar görsellik amacıyla duruyorlar ki akvaryumum biraz büyük 150*60*60 gibi ortalama 500-540 tl gibi geçen hafta sonu polit aldım 1 erkek 2 dişi benim düşüncem

 
polit, mpanga, flavus, saulosi, demasoni beslemek diğerleri büyüdüğünde ilk iş olarak uygun kloni oluşturmak 1 erkek 4-6 dşi gibi ve 5-6 tür olarak mbuna tankını düzenlemek ama sizin dediğiniz gibi akvaryumda sertlik yapan tür olursa da değişirmeyi düşünüyorum şu an aklımda chuwa ve afra yada cove,  reef gibi türler varki onlarıda iceledim çok güzel renklere sahipler sizce bu şekilde ilerleyerek uygun tanka sahip olabilirmiyim.
500 lt tür belirlemesi
Merhabalar
 
500 lt akvaryum ve çok sayıda mbuna yavrum var şu an çok küçükler ama yakın zamanda eleme yapmam gerekecektir.
 
12 adet demasoni ortalama 2cm
12 adet flavus ortalama 3-3.5 cm
14 adet mpanga ortalama 3.5-5cm
4   adet saulosi ortalama 4-5 cm
7   adet socolofi ortalama 4-5 cm
10 adet red top ndumbi 2 cm
 
Bunlar asıl beslemek istediğim türler bir de polit olucak ama en az 3 türü elemem gerekecek 1 erkek 4 dişi olarak harem kurmayı planlıyorum. Bu akvaryumda şu an bunlarla beraber 2 paslı var 1 erkek 1 dişi ortalama 3 aydır 3 batın yavru aldım 1 erkek 2 dişi sarı prenses var 2. batını vericek şu an 7 günlük azğı dolu 1 erkek 4 dişi yunus var dişinin biri dolu şu an yani adet olarak çok fazla ama hacim büyük ve balıkların %90 küçük oartam şu an sağlıklı gibi geliyor bana ama balıklar büyümeye başladı flavuslarım renklenmeye başladı erkekler kendini belli etmeye başladı ve şanslıyım ki 3 erkek 9 dişi galiba mpangalarında biri de geçen hafta yumrta aldı ama 2. günde bıraktı çok küçükler daha normal karşılıyorum. Şimdi siz tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Çizgili Singapur Salyangozu Hakında
Merhabalar,
Geçen 2 hafta öncesinde yerlibitkiden aldığım salyangoz hakkında bilgisi olan varmıdır. ? Dişi erkek ayırımı nasıl yapılır. ?
 
 
Bu salyangozu nasıl üretirim ?
Elma salyangozu Yumurtaları
[QUOTE=seco&kaan][QUOTE=ersunozer] 
Bu çizgili singapur olan sanırıım sürekli olarak yumurta bırakıyor tankın camlarına içerisinde çok sayıda noktalar olan sümük gibi bişey camda gün geçtikçe siyahlaşıyor.
[/QUOTE]
 
Bahsettiğiniz yumurtalar Blue Ramshornların.Malawi yavruları muhtemelen ramshornların yavrularını yiyecektir ki bu da Ramshornların fazla üremesini engeller ve Malawi yavrularınızın devamlı canlı yemle beslenmesini sağlar.

Singapurların üremesi Elma salyangozlarıyla aynıdır.
[/QUOTE]
 
Anladım teşekkürler, Şimdilik yiyemiyecekler çünkü ben 12 paslı, 12 demasoni, 10 adette red top ndumbi yavrularını ana tanka yani 500 lt ye saldım yaklaşık 2 cm olmuşlardı, şimdi yeni çıkan 18 adet paslı yavrusu var o tankta daha yeni yemle beslenmeye başladılar eğer yumurtalar bu hafta çıkarsa Bu arada bu yumurtalar kaç günde çıkar yaklaşık 3-4 gündür onları görüyorum.
Coral Red + Polit silis kumla tanışma.S.7
[QUOTE=ihtiyar]

Tolga ile kardeş balıkları besliyorum demek istedim. Yanlış anlaşıldı sanırım.

[/QUOTE]
 
Sanırım siz aybarsa aybarsda bana satınca tanışmamız gerekmiyor ama tanışıyoruz sizinle telefonda da görüştük hatta sizde bana yakındınız sanırım. Ataşehir
 
Hatta ya polit yada chuwa için görüşmüştük. Neon Spot da olabilir mbuna ya başladığım zamanlarda çok kişiyle telefonda görüştüm net hatırlamıyorum. Bu sebeble yazdım.
Elma salyangozu Yumurtaları
Merhaba bende malawi yavru tankıma salyangoz aldım 2 değişik tür aldım.
 
1 .
 
2.
 
 
Bu çizgili singapur olan sanırıım sürekli olarak yumurta bırakıyor tankın camlarına içerisinde çok sayıda noktalar olan sümük gibi bişey camda gün geçtikçe siyahlaşıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.