ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kizilofke
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2009 19:08
Son Ziyaret:
08 Şubat 2010 15:27
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oktay demir
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ben senin yalan ve hilelerinle baş edemedim; bu bana dert oldu.Ben de senin önünde diz çökmedim; bu da sana dert olsun. SEYİT RIZA
oktay demir

SON 10 MESAJI

Ağzı dolu balıklar ve yavru tankı sorunu.
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Yaklaşık 1 ay önce şuan içinde 5 sp 5 de iceman(8d 2e) ın bulunduğu 200 litrelik bir akvaryum kurdum.Tabiki doğal olarak dış filtre,iç filtre,ısıtıcı,kum derken parada suyunu çekti.Ben şöyle düşünüyordum balıklar zaten fazla büyük değiller yavru almalarına bi 4-5 ay daha vardır.Onlar yavru aldığında bende yavruları büyütebileceğim akvaryum ve onun için gerekli olan malzemeleri alacak parayı biriktiririm o zamana kadar.Ancak gelin görünkü akvaryumu kuralı daha 3 hafta olmuştuki bir sarı prensesim ağzına yumurta aldı.Ben bu yavruları nasıl büyütebilecem derken bugün sabah bir iceman de ağzına yumurta almış.Şuan ağzı dolu 2 balığım var ancak elimde ana tank hariç 30 lt lik bir akvaryum daha var bu işin içinden en az maliyetle nasıl çıkarım.30lt lik tankımın ne filtresi ne ısıtıcısı var.Önerilerinizi bekliyorum.Ağzı dolu balık sayısı artmadan bu işe bi çözüm bulmam gerek.
İç filtre elektrik kaçağı
Öncelikle herkese iyi akşamlar.4-5 yıldır kullandığım ATMAN-f101 marka iç filtremde elektrik kaçağı var.Filtre 5w elektrik kaçağının boyutu küçük.Kontrol anahtarını akvaryuma soktuğumda ışığın cılızca yandığını gördüm.Ve kaçağın nerden kaynaklandığını ararken filtrenin üst kısmından çıkan kabloları saran siyah kablonun yırtılmış olduğunu ve içinde muhafaza ettiği 2 kablonun gözüktüğünü tespit ettim.Peki böylece akvaryumda çalışması ne gibi bir sorun yaratır.Varsa bir çözüm yolu bilmek isterim. 
Filtre bu halde akvaryumda bir kaç gün çalışmış durumda ancak kaçağı varkedince çıkardım.(balıklar kaçaktan bir zarar görmediler bu süre zarfında)
kizilofke2009-05-20 19:01:07
elektrik faturası faciası

Peki,  bende de jebo 838 var, 28 waat lık. Bir de 300w lık ıstıcı var. Bitki akvaryumu olmadığından floresanı pek de açmayacağım. Ancak akşamları izlemek için 2 saat falan açarım. Yani onu faturaya katmayalım. Sizce dış filtre ve ısıtıcı yazın ne kadar etkiler faturayı? Kışın ne kadar etkiler? Kışın oda sıcaklıgını doğalgaz var 20 derece olarak düşünsek yazın zaten 26 derecelerde falan seyir ediyor sıcaklık.
Kendi çapımda bir fiyat çıkardım ama yine de sizin düşüncelerinizi de almak isterim. .

Erdal Hoca2009-05-15 13:44:18
Kömür hakkında bir soru sorucaktım
hımm peki o zaman 10. gün filan cıkarırım kömürü peki yerine ne koymam gerekir ve koyacağım şeyin fiyatı nedir? kizilofke2009-05-14 19:18:41
Kömür hakkında bir soru sorucaktım
2 kişi cevap yazmış 2 side birbirine zıt şeylermi yazmış benmi yanlış anlıyorum
Kömür hakkında bir soru sorucaktım
akvaryumcum dış filtremle birlikte verilen kömürü 15 gün fln kullanmamı sonra onu cıkarıp yerine beyaz mercan kırığı kum var bende onun ufatılmamış halini gösterdi vede kömür yerine bunu koymamı soyledi. Peki 15 gün sonra kömürü çıkarıp beyaz mercan ı koymam kesinlikle gereklimi yoksa haziranın başına kadar kömür içinde kalırsa bir sorun olurmu?
bugun aldıgım akvaryumum ve malzeme fiyatları
cam kalınlığı 6 mm,4 mm değil serkan bey.
bugun aldıgım akvaryumum ve malzeme fiyatları
ayrıca beyaz mercan kırığına 10 kg su 20 tl
hahen nutrafin cycle bide tetra aqua safeyede 17 tl verdim 
bunların fiyatları hakkında bir bilginiz varmi? 
bugun aldıgım akvaryumum ve malzeme fiyatları
Evet sanırsam cam kalınlığından.Cam kalınlığı 6mm.
bugun aldıgım akvaryumum ve malzeme fiyatları
akvaryumu nereden aldınız diye sormuş kıran bey akvaryumu istanbuldaki  maltepe petten aldım vede akvaryum çok kısa bir süre önce imal edilmiş yani ya bir günlük yada 2 günlük.ne camda bir cizik var ne de floresan tesisatında bir sorun.ahşaptanmış gibi gozukmesi ise evin içinde ayrı bir hava katıyor.
Isıtıcıya gelince bende duyulmuş bir markanın ısıtıcısını almayı planlıyordum ancak aradıgım ürün kalmamıştı onun yerine 50 tl lik bir ısıtıcı önerdi akvaryumcu ancak kriz beni teğet geçmediğinden 30 tl lik ısıtıcı ile yetinmek zorundayım şuan onuna denedim bir arızası yok ancak gelecek günler gosterecek bize ısıtıcının kalitesini.
Dış filtreden ses çıkıyormu diye sormuşşunuz evet ses çıkıyor ancak cok az bir ses yani ne uyurken sorun yaratır nede geçip karşısına akvaryumu izlerken sizi sinir eder bu ses.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.