ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
icakir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]4261,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2009 10:09
Son Ziyaret:
15 Ekim 2014 09:40
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlkay ÇAKIR
Doğum Tarihi:
17 Ağustos 1973
Yaş:
50
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlkay ÇAKIR

SON 10 MESAJI

Eskişehirli Akvaristler 20 Kasım 2011 Pazar Buluşması
Böyle bir buluşma planlanmasına çok sevindim. Tarih uygun olursa katılmayı düşünürüm.
 
İlkay ÇAKIR
Gece gece saçma bir fikir
Peteklerin altına takılacak fan veya fanlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta fan yönünün doğru tespit edilmesi ve montajın yapılmasıdır.  Eski tip döküm peteklerde montaj biraz sıkıntılı olabilir ama yeni tip peteklerde bilgisayarların arkasındaki power supply içerisindeki 12V fonlar peteklerin altına tam oturur. 12 V olduğu içinde fazla enerji harcamaz. 1000 lik diye tabir edilen 100cm uzunluğundaki yeni peteğin altına 3 adet bu tür fan takıp, fanın üflediği hava peteğin içerisine girecek şekilde montaj yapılırsa ( peteklere soğuk hava alttan girer, üstten sıcak hava çıkar) oda içersinde ki hava sirkülasyonu artacağından 3 adet fanda oda da min. 3-5 derece ısı artışı yakalanabilir.
Petekler odayı hava sirkülasyonu ile ısıtma prensibiyle çalıştığından odadaki ısı artışı hissedilir derece de olur.
Kısaca oda içerisindeki tanklarda 24 derecelik bir ısı tespit edilmişse bu ısı fanların montajından sonra tank içerisinde de artacaktır.
 
Yıllar önce denedim ve uyguladım.
 
Neden böyle petekler üretilmiyor konusuna gelince benim şahsi fikrim mesele sadece bu petekleri üretmekle bitmiyor, güvenlik, elk. tesisatı gibi bir takım sıkıntıları da beraberinde getiriyor.
 
Saygılarımla...
Tropheus Hobi Odam
Uzun zamandır siteyi takip edemiyordum.
Isıtıcı konusuna gelince şu an hepsinde var tabiki. Resimleri güncelleme fısatım olmadığından göremediniz kusura bakmayın.
Ama en yakın zamanda yakın plan fotoları eklemeyi düşünüyorum.
 
Saygılarımla..
papağan
Papağanların erkekleri %98 kısırdır. 100 erkekten 2 tanesinin çalıştığı söylenir genelde. Dişileri ise düzenli olarak yumurta dökerler. Anacak döllenme olmadığı için bir süre sonra mantarlaşma ve bozulma olur. Bu neden midas erkeği ile bakılıp yavru alınır. 
15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı
[QUOTE=Köksal Gürkan]İlkay Bey,

Yarışmalar aslında bir bakıma hem foruma, hem hobiye, hem de kişilere katkı sağlasın diye gerçekleştirilen organizasyonlardır. Kişisel anlamda çok büyük bir beklenti içinde olmamak gerekir. Yönetim sadece bu işle uğraşmıyor. Bazı işleri ek zaman yaratarak uğraşıp yapıyor. Doğaldır ki hepimizin hayatında bazı sıkıntılı veya yoğun zamanlar olabilir. Yönetimde bununla ilgilinen kişiler de bazen bazı detayları atlayabilir, geciktirebilir. Onlara karşı biraz da sabırlı ve anlayışlı olmak daha doğru olur. Geçmişte de gecikmeler olduğu oldu. Ama hiç yapılmadan bırakılan olmadı. bu ara bayram tatili de var ki eminim hallederler. [/QUOTE]
Köksal Bey Merhaba;
 
Anlayışınız için teşekkür ederim.  Yazdıklarım sadece bir öneri ve açıklamadan ibaret. Yoksa kişisel herhangi bir problem olamaz zaten.
 
Saygılarımla...
15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı
[QUOTE=jacobsen__][QUOTE=icakir][QUOTE=jacobsen__]Selamlar.
 
Yarışma hediyeleri hazırlandı. Yalnız plaketlerin üzerinde 14.yarışima yazdığından plaketler geri gönderilip yenisi sipariş verildi. Büyük ihtimalle kargolar yarın çıkar.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Bu arada kupam hala eklenmedi...
 
Saygılar
[/QUOTE]
İlkay Bey; buraya kupa eklenmedi yazmanızla malesef kupa eklenemez... Yönetime mesajla yönetime ulaşabilir yada Refet'le iletişim kurabilirsiniz.
 
Bu arada siz yarışma bilgilerinizi tanganika 2.si olarak bize yollamışsınız. Yarışmada 3.olarak görünüyorsunuz ve buna göre plaketiniz ve hediyeleriniz düzenlendi...

Saygılar.
[/QUOTE]
 
Doğan Bey;
 
Yönetimin bugüne kadar yarışma ile ilgili her hangi bir bilgilendirme yapmadığını ve konu ile ilgili olarak defalarca sitede yarışma ile ilgi kişiye özel mesaj attığımı ve cevap alamadığımı hatırlatmak isterim. Kupam hala eklenmedi konusuna gelince bununlada kimin ilgilendiğini henüz sizden öğreniyorum.  Ayrıca Yönetim bu konu ile ilgili olarak forumun çeşitli yerlerinde bu tarz yazılar görmek istemiyorsa ilgili kişi yada kişiler yarışma sonucunda yapılacakları yapar, üyelerde ferdi olarak bunları takip etmek zorunda kalmaz.
Yarışmada 3. olduğum gayet açıktır. Bununla ilgili olarak düzeltme mailini göndermiştim.
Her ay düzenli bir yarışma yapacağını açıklayan bir yönetimin öncelikle forumda aktif görev alan arkadaşları ilan etmesi veya ilan edilenler arasında bir değişiklik söz konusu ise bunu düzeltmesi acilen gereklidir. 10 Ekim 2010 tarihinde GRAFTT tarafından gelen mesajda istenen adres bilgisinden sonra sitede konu ile ilgili bir bilgi verilmemiştir. Zira 8 Kasım 2010 da GRAFTT'ın kişisel nedenlerden dolayı aramızda olamayacağını, yarışma ile ilgili olarak buraya mesaj attığımda tesadüfen sizden öğrendim. Takdir edersiniz ki foruma üye olan ve yarışmaya katılan her arkadaşın emeklerinin karşılığında sonuçlarla ilgili bilgi almak istemesi gayet doğaldır. Bu maillerin Yönetim tarafından da dikkate alınması ve anlayışla karşılanması gerekir. Kesinlikle unutulmamalıdır ki görev dağılımları, bilgilendirmeler, gerekli düzenlemeler, yapılan düzeltmeler ve her üye sitenin geleceği açısından çok ama çok önem taşır.
 
Yazdılarımı her üye arkadaşın okuyabilmesi  ve şuan 42,522 üyesi olan Akvaryum.com gibi önemli bir sitede yapılması gerekenler için bir öneri olduğundan,  Yönetimde ki arkadaşların da bu forumu takip ettiğini düşünerek Yönetime özel mesaj atma gereği hissetmedim.
 
Foruma üye arkadaşların önerilerinin de sitenin geleceği açısından dikkate alınacağı düşüncesiyle bu anlamda emeği geçen ve bundan sonrada geçecek her arkadaşa tekrar tekrar teşekkür ederim.
 
Saygılarımla.....
 
icakir2010-11-14 01:47:34
15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı
[QUOTE=jacobsen__]Selamlar.
 
Yarışma hediyeleri hazırlandı. Yalnız plaketlerin üzerinde 14.yarışima yazdığından plaketler geri gönderilip yenisi sipariş verildi. Büyük ihtimalle kargolar yarın çıkar.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Bu arada kupam hala eklenmedi...
 
Saygılar
15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı
[QUOTE=bjkalley]Konuştum plaket siparişi geçilmiş, aksilik olmazsa bayram gelmeden elinize geçecektir.

Gecikme için özür dilerim.

Saygılar,
[/QUOTE] 

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.

Saygılarımla..

Not: Birde sanırım kupa eklenme meselesi var....
icakir2010-11-08 00:38:38
15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı

Bana yarışma ile ilgili mail GRAFTT 'den geldi. Adres biligileri için gerekli olan maili doldurup gönderdim. Daha sonrada kendisine bilgi için mail gönderiyorum ama cevap yok.

15. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması Başladı
Herkese Merhaba;
 
Yarışma sonuçlandı ama ödüller ne zaman gönderilecek merak ediyorum doğrusu. Bu konu ile ilgili site yöneticisinin mailine adres bilgilerini göndermiş olmama rağmen henüz bir gelişme yok. İlgili site yöneticisine konu ile ilgili 3 kere mail göndermeme rağmen kendilerinin cevap da vermemeleri ilginç.
 
Saygılarımla...
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.