ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fkocataskin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2009 16:38
Son Ziyaret:
26 Mart 2019 16:25
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FATİH KOCATAŞKIN
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
ÖĞRENCİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FATİH KOCATAŞKIN

SON 10 MESAJI

silikon kalınlığı
Arkadaşlar yapmayı tasarladığım 180 litrelik köşe akvaryumun camlarını yapıştırmaya başlıyorum, ancak cevabını aradığım bir sorum var ilgilenenler olursa sevinirim.
 
1. Cam kalınlığı 8 mm, tabanda ve yan camların birleşimin yüzeylerinde camın cama temasını engellemeli miyim? Yani fayanslardaki derz boşluğu gibi bir miktar silikon boşluğu bırakmalımıyım?
 
2. Boşluk olacaksa azami ne kadar olmalıdır, bunu sağlayabilecek kolay bir yöntem var mı?
 
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler
elma salyangoz yumurtaları hakkında

45 litrede pek yeterli degil bence oksijen ve kabuklarının gelişimi için kum gerekli mercan kırıklarından almanızı öneririm akvaryumcularda oluyor onlardan alırsanız iyi oluyor kabukları için ankarada ben 3 liraya almıştım kilosunu.

Lepistes Akvaryumu Hakkında Bolca Soru

. Benim bir metrelik tankım vardı. Komşumuzun da yaklaşık bir yaşlarında bir kızı var aşağı yukarı her gün bize gelirler akvaryuma şimdiye kadar hiç saldırmadı genelde karşısına geçip sakin sakin oturmayı tercih ediyorlar zaten çok fazla ilgilenmiyorlar balıklarla. Lepistesde biraz küçük bir balık olduğu için çok dikkatlerini çekmiyor. Ulaşamayacağı kadar yüksek bir masanın üstüne koyarsanız problem olacağını zannetmiyorum. Elma salyangozu vatoz gibi bir hayvan. Yalnızca ölü balıkları yiyor zaten diğerlerine birşey yapması imkansız çok hantal balıklara göre. Bakımı konusunda sorun olmaz ayrıca suyun değerleri hakkında size bilgi de verir. Eğer salyangoz kabuğundan bir iki gün hiç çıkmıyorsa suda nitrat fazlalaşmıştır suyu değiştirme zamanınız gelmiştir. Normal yemin fazlalarını ve çürümüş bitkileri yer. Sağlıklılara bir zararı olmuyor.

fkocataskin2009-07-20 13:07:58
Her Vatoz Balığa Yapışır mı?

Ben hiç canlı balığa yapıştıklarına tanık olmadım fakat arkadaşlarında belirttiği gibi ölü balıkları yiyorlar. Canlı balığın üstüne yapıştığını ilk defa sizden duyuyorum. .

bu alg- yosun nedir nasıl kurtulucam ben bundan.
 Elma salyangozu kullanmayı denediniz mi?.
elma salyangoz yumurtaları hakkında

Galiba ilk defa üretim yapıyorsunuz o kadar salyangoz hakikaten çok fazla olur benim sizin salkınlarınız gibi 2 tane vardı 250-300'eyakın salyangoz çıktı yumurtalardan fakat gelişmeleri için ya çok büyük akvaryumlar gerekiyor veya doğada çok fazla miktarda telef oluyorlar. Bendeki yavruların belki yarısı diyebilirim 3 aylık olmadan öldüler. ..
kolay gelsin.

Kılıcım Hamile mi? Yavruluğa koyayım mı?
Balığın yarulamasına en az bir hafta var balık yavrulamaya çok yaklaştığında emin olun sizde hissedersiniz solungaçlarının altı şişer ve çok fazla durgunlaşır bir tarafa çekilir ve yüzmeyi bırakır alacaksanız o zaman yavruluğa almanızı öneririm. Ama kılıçlar yavrulukta büyümüyor akvayumda yaşatmaya çalışmalısınız. Doğduktan sonraki bir iki saatlik süreyi atlattığında yenme ihtimali çok azalır.
saygılar. ...
fkocataskin2009-07-15 20:00:33
Lepistes Akvaryumu Hakkında Bolca Soru
 Rahmi bey öncelikle bu hobiye başladığınız için sizi tebrik ederim. Bu sorumluluğu almak gerçekten çok kolay bir iş değil.

1-yüksekliği fazla bir akvaryum kurma düşünceniz iyi fakat o boyutta bir akvaryumu özel olarak yaptırmanız gerekir buda maliyeti artırır.

2-java moss bildiğim kadarıyla ucuz bir bitki fakat ben yaşatmayı başaramadım. Size önereceğim en güzel bitki amazon olur bu bitkinin yaprakları çok fazla uzayabiliyor fiyatı akvaryumcularda biraz pahalı ama forumda daha ucuza bulabilirsiniz sanırım. Bu bitkiyi yetiştirmek için ben gübre kullanmadım. Fakat arkadaşım kullandığı halde çok faydasını görmedi. Benimkiler çok fazla ürediler(1 köketen 14-15 sürgün) tuz ilaç herangi birşey kullanmadım fakat alışveriş yaptığım bir hobiciden amazonun en mükemmel yaşam ph değerinin 7,5-8 olduğunu öğrendim midye kırığı kum kullandım ve ph'ı yükselmeyi kayalarla başardım.

3-bu sorunun cevabını 2'de vermiştim bence gerek yok. Sadece biraz sabır ve kaya.

4-balık sayısı çok az olur aslında ilk başta başlangıç için iyi bir rakam ama gözünüze güzel gözükmez. Eğer iyi bitkilendirme yaparsanız yavru kaybınız çok az olur illaki balık kaybedeceksiniz doğada da bu böyle değil mi iyiler yaşar zayıflar ölür.

5-yerli ithal konusunda en yaralı bilgiyi kesinlikle hobicilerden alabilirsiniz ve bu benim başıma geldi. 200'e yakın alman cins(turuncu kuyruk) balığım vardı. Bir gün bir petshopta seninde muhtemelen görüp özendiğiniz parlak lepisteslerden gördüm ve tam anlamıyla ağzım açık kaldı tanesi 2,5 liraydı 5 tane aldım ve bir güzel akvaryuma attım atmadan önce ilaç banyosu falan yaptım. Fakat ardan bir iki gün geçti balıklar hala akvaryuma alışmadı dişilerden biri öldü. Daha sonraki günlerde erkekler öldü. Tabi bu arada benim kendi balıklarımda onlar gibi hareketsiz ve hasta hale geldiler. Yeme ilgi göstermemeye kuyruk kısmaya başladılar. Bir hafta içinde hepsi öldü saat başı belki beş tane balık toplayıp attım. Artık akvaryumumun yanına gidemez olmuştum her gittiğimde ya ölmüş yada can çekişen bir balıkla karşılaşıyordum. Bu arada her türlü ilacı kullandım(sera bactopur da dahil. )
size tavsiyem balığı tek yerden almanız ve almadan önce iyice araştırmanız bilmediğiniz yerden sakın balık almayın. Yeni balık alıp akvaryuma koyacağınız zaman bir hafta beklesin daha sonra gözden çıkardığınız balığı yanına atın bir iki gün iyi gözlemleyin eğer kuyruğunu kısmaya başlıyorsa ikisinide hemen çöpe atın.

6-söylediğiniz hacimde bir akvaryum için iç filtre yeterli olacaktır iki haftada bir dip çekersiniz yarım su değiştirirsiniz hiçbir problem yaşamazsınız. Bende çift filtreli unistar bir iç motor vardı sorun yaşamadım. Hem fiyatı dış motorlardan daha uygun olur hemde daha az elektirik harcar.

7-lepistesler için bence çok kapsamlı testlere ihtiyacınız olmaz. Çünkü normal terkos suyu değerlerinde çok problem yaşamayan bir balık. Suyu bir hafta dinlendirmeniz yeterli olacaktır.

akvaryum için ekstra tavsiyede bulunmak istiyorum. Akvaryuma mutlaka elma salyangozu alın bu hayvanlar dipteki yemi yer ve bir süre sonra oluşabilecek zehirlenme vakalarını önlemeye yardımcı olur ve bence akvaryuma da ayrı bir güzellik katıyor. Bitki aldığınız zaman mutlaka dikkat edin java mossların içinde yabani cins salyangozlar oluyor. Bu hayvarları uzaklaştırmak çok zor ve çok çirkin görütüleri oluyor bunu önlemenin yolu biraz dikkat bitkiyi aldığınız yerde dikkat edin ve böyle bir durum varsa uzak durun derim.

şimdiden kolay gelsin herhangi bir probleminizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden kolay gelsin. ..
saygılar. ..

ısıtıcı...

Bence sorun olacaktır o akvaryuma göre bir ısıtıcı almanızı öneririm. Çünkü büyük bir ısıtıcı her ne kadar termostatlı da olsa daha fazla suya göre ayarlanmıştır. Kullanmamanızı öneririm. .

yeni aldıgım moliler

Çiftleşmelerinde bir engel yok fakat oluşan yavrular estetik bakımdan anne yada babası kadar güzel olmuyor (istisnalar dışında tabi) balığın akvaryuma alışmasını veya dişinin çiftleşme döneminde olmasını bekleyin. Bu dönem gözlemlediğim kadarıyla balığın yavrulamasından sonraki birkaç günlük süreç oluyor ama bir haftayı geçmez(balık hasta olmadığı sürece. ).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.