Lepistes Akvaryumu Hakkında Bolca Soru


otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 18:02
Öncelikle burada yazan tecrübeli tecrübesiz tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Yaklaşık bir haftadır vakit buldukça hatta gece 3'lere kadar forumu okuyorum.İnanın okuması bile çok büyük zevk.
Artık evime bir akvaryum kurmaya karar verim tür hakkında kararımı verdim ve lepistes olacak.
100-120 lt civarı bir tank düşünüyorum. Acelem olmadığından tankı kurduktan bitkileri ve ekipmanı yerleştirdikten sonra sonra hemen balıkları koymayacağım. Acele edip yanlış yapıp kayıplarda sonra soğumak istemiyorum açıkçası. Bundan sonra sorularıma geçeyim çünkü çok var :)

1- Koyacağım yer çok büyük olmadığından uzunluğu fazla olan bir tank yerine tabanı daha az yer kaplayan
ancak yüksek bir tank düşünüyorum. Ama yüksek tanklarda bitki konusunda sıkıntı çekebileceğimi yine bu forumda okuduğum. Bu konuda nasıl bir seçim mantıklı olur? Bitkili akvaryum ve yüksek tank olasılıksız bir kombinasyon mudur?
2- Bitki için java moss ve eledoa'nın tavsiye edildiğini okudum ancak bitki konusunda hiçbir tecrübem olmadığından bu türlerde sorun yaşar mıyım. Ve ekstra teçhizat gerekir mi? Malum kısıtlı bir bütçe var.
3- Yine bitkilerle ilgili akvaryum tabanına gübre şart mıdır? Ayrıca kumun üzerine siyah taşlar düşündüm (adlarını okumuştum ancak unuttum) bir sıkıntı yaratır mı?
4- 100-120 lt. tanka 2 erkek 6 dişi gibi bir düşüncem var ancak yavruları ayırmayı düşünmüyorum. Belki anaç balıkları doğumdan sonra yavruluğa alabilirim ama
bu balığı strese sokar mı? Ayrıca ekstra tank alma şansım şimdilik ve uzun bir süre yok bu beni çok zorlar mı? Birde bu sayılarla başladıktan sonra lepisteslerimin sayısı önünü alamayacağım bir rakama erişir mi?
5- Yerli ve ithal lepistesler hakkında da çok okudum ve kafam karıştı. İthal lepisteslerin renkleri gerçekten çok güzel ama dayanıklı olmadığı söyleniyor. İlla da yerli mi?
6- İç filtre ve motorun işlev olarak farkı nedir? Yazdığım hacimde bir tank için hangisi doğru seçim olur? Yoksa ikisi birden mi?
7- Son olarak akvaryumun su değerlerini sürekli takip etmem gerekiyor sanırım? Bunu yapabileceğim kitlerin oortalama maliyeti nedir?

Biliyorum çok uzun oldu ama inanın hala unuttuklarım vardır :) Amacım hem balıklara güzel ve daha önemlisi sağlıklı bir ortam yaratmak hem de kendi hobicilik duyguılarımı tatmin etmek. Bu arada 1 yaşındaki kızımı da şimdiden hayvan sevgisini aşılarım diye düşünüyorum.
Tüm bunları sormadan tankı alıp içine balıkları atmak ve "aaa bunlar ölüyorlar" demeyi kendime yakıştıramıyorum.
Selamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okaaanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 63
okaaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 18:35
Diğer soruları daha deneyimli arkadaşlar yanıtlar ancak dediğiniz boydaki akvaryumda balıklar çook rahat yaşar başka canlıdoğuran türleride eklenebilir neon vb..birde lepistesleri aynı renk alma bence benim bütün akvaryum turuncu kuyruklu balık oldu..rengarenk olsa daha güzel olur..
bende canlıdoğuranla başladım bu hobinin sonu yok dostum kendine iyi bak inşallah hayalindeki akvaryumu kurarsın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 18:44
Okan Bey cevabınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İleride farklı türleri de koyabilirim ama sanırım tecrübeyle paralel bunlar. İkincisi ben de farklı renkler düşünüyorum ama bu tanıdığım bir akvaryumcu yok ve satıcıların "satayım da ne olursa olsun" mantığında olduğunu biliyorum. Forumda genelde diğer hobici arkadaşlardan temin etmeyi tavsiye etmişler. Bu konuda kafam karışık anlayacağınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okaaanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 63
okaaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 19:03
Rahmi bey birde ben eminönünden yeşil kuyruklu bir lepistes almıştım büyük boy 3 tlye aynısını forumda 1cm yavrusunu 8 tlden satan var belki renk benzerliğidir ancak dikkatli olmanızda fayda var süper ırk diye satmaya çalışıyorlar ya forumda güvenilir birini bulursanız alın yada güvenilir bir akvaryumcudan..ortalama kurukları ne renk olursa olsun 2 tlye bulabilirsiniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sercanusteÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2005
İl: Denizli
Mesaj: 215
sercanusteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 20:08
1- Tabanı dar olacağı için bitkilerin yerleştirilmesinde problem çıkar.Taban alanı geniş akvaryumlar (Hele bitkililer için) daha hoş olur.

2- Java moss ve Eledoa başlangıç için çok iyi seçim.İleride çeşitli bitkiler ekleyebilirsiniz ancak şuanda ek teçhizata gerek yok.

3- Gübre şuan için şart değil ileride çeşit ve sayı arttığında gerekecektir.Siyah taşlardan kastınız sanırım Hagen 'in siyah kumu.Taban malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

4- Yeterli Bitki olduğu sürece yavruları ya da anaçları ayırmanıza gerek yok.2e-6d güzel bir oran.İyi bakıldıktan sonra üreyeceklerdir ama 100-120 lt.lik bir tankta fazla görünmezler. :)

5- İthal ya da yerli almanız fark etmez önemli olan yavru alabilmeniz.İlk yavruları aldıktan sonra büyütebilirseniz fazla sorun olmaz.Ancak İthaller genelde 1 yavrulamadan sonra ölüyorlar.

6- İç filtre şart Sirkülasyon için.Hava motoru konusunda tam birşey söyleyemem.Bitkiler sayısı biraz fazla olursa ve İç motor su yüzeyinde dalga oluşturursa fazla gerek yok ama daha deneyimli arkadaşlara sormak lazım.
 
Yeni bir hobicisiniz.Şimdiden başarılar dilerim.Bu hobide size en çok lazım olacak şey sabır.Ve ne olursa olsun moralinizi bozmayın. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 20:34
Boyu daraltsanızda yüksekliği fazla büyütmeyin. Bitkili bir akvaryum düşünüyorsunuz. Işıklandırma çok büyük faktör bitki için. 50 cm den daha yüksek tanklar için ışıklandırma farklılaşıyor. Daha pahalı aydınlatma sistemleri devreye giriyor. 40-45 cm yükseklik ideal olabilir. 3 floresan işinizi görecektir.Birde floresan boylarını iyi hesaplayın ve o orantıda akvaryumun boyunu ayarlayın. Büyüteceğiniz bitkiye göre gübre yada tabana ekstra destek yapabilirsiniz. Kolay ve hızlı büyüyen bitki alırsanız fazla gübre yada bakım istemeyecektir. Düzenli su değişimi bile işinizi görecektir. Ancak tankı kurmadan önce mutlaka bitkili akvaryumlar ile ilgili konuları okuyun. Aydınlatma konularını okuyun. Forumda fazlaca mevcut bu konular. Sık bitkiler kullanırsanız yavrular rahat saklanacaklardır. Ve ayrı tank kurmanıza gerek kalmayacaktır. Birde arka fonu koyu renk seçmeye çalışın. Koyu renkli fonlarda balıklar agresiflik göstermiyorlar. Böylelikle yavrularada pek dokunmazlar. Az miktarda ve sık yemleme ilede yine yavru popülasyonunu koruyabilirsiniz. Akvaryumunuzu kurduktan sonra hemen balık almayın. Suya test yapamazsanız balıkları teker teker alın 2-3 gün ara ile. Bir anda tüm balıklarınızı kaybetmemiş olursunuz. Sadece sabırlı olmak lazım. Hiç ama hiç aceleci olmayın. Sağlıklı günler ve balıklar dilerim. Aklınıza takılan konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:39
Acemilik forumda da başa bela :) 3 günlük üye olmadığımdan günde sadece 2 mesaj malum. Bugünkü mesajlarımı iktisatlı kullanmak amacıyla uzun soracağım.
Öncelikle cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler. Buradaki yorumlar ve cevaplardan sonra 80*40*40 veya 80*40*50 gibi bir tank düşünüyorum. Evde ona göre bir yer açmayı becerebildim. Işıklandırma ve bitki dikimini de teoride anladık. Basit bitkilerden başlayacağım zaten. Daha önce de yazdığım gibi tankı kurduktan sonra balık koymak için acelem yok. Dolayısıyla bitkilerde veya suda çıkacak sorunları tolere edebilecek zamanım olacak.
Şimdi forumu okudukça kafamı karıştıran bazı mevzuları açıklamaya çalışayım.

1- Yukarıda yazığım ölçülerdeki akvaryumlar için kapısını çaldığım akvaryumcular 100 ila 180 arası fiyat biçtiler. Forumdaki satıcılarda 90-130 arasında değişiyor. Camcılara yaptıran arkadaşlar ise bu rakamların çok daha azından bahsediyor. Ama camcıda yaptırdğım akvaryumun gerek balık sağlısı gerekse de sağlamlık açısından ne kadar güvenilir olduğu konusunda ciddi şüphelerim var. Kısacası bu boyutlarda bir tanka ne kadar verirsem normaldir ve yukarıda yazığım sebeplerden ötürü camcıda yaptırmam uygun mudur?

2- Barış Bey'in hatırlatması ile aklıma geldi. Fon denen şey bildiğim siyak veya renkli kartonlar mı? Yoksa özel ürünler mi ve farkları ne?

3- Akvaryumun üstünün tamamen kaplayan bir kapağı olsun istiyorum, faydası veya zararı olur mu?

4- Bu soruma özel mesajla da cevap verilebilir reklam olmaması için. Sağlıklı lepistesler bulabileceğim ve en azından iyi niyetli satıcıları neren bulabilirim? Daha önceki tecrübelerimden kendilerine pek güvenmiyorum da.

Herkese şimdiden teşekkürler malum tek mesaj hakkım kaldı :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 19:34
1  Aslında camları kendiniz kestirin ve kendiniz yapıştırın diyeceğim ama sanırım tecrübeniz yok bu konuda. Çünkü kendiniz birleştirirseniz okadar ucuza geliyorki. Hemen hemen yarı fiyatına çıkıyorsunuz işin içinden.
 
2  Fondan kastım akvaryumun arkasında kalan canıma koyacağınız resim -renkli kağıt-naylon vb. Şeyler. Veya komple camı boyayabilirsinizde ancak bu pek tavsiye edilmiyor. Çünkü ilerde fikir değişikliği olduğunda yapmanız gereken o boyayı kazımak ve uğraşmak. Ben bu fon seçimlerinde koyu ve sade resim ve renkleri seçmenizi önermiştim.
 
3  Zaten tamamen kaplamanız gerekecek gibi. Çünkü bitkili tanklarda aydınlatma çok önemli olduğu için kapak ileride komple floresan ile dolmuş olabilir. Büyük seçimin bir zararı yok. Ancak malum havalar sıcak ve su ısısını belli bir seviyede tutmak gerekiyor. Bunun içinde en uygun yöntem fanlı soğutma. Yanı kapakta fan için bir delik açmanız gerekebilir. Kapak alırken yada yaptırırken bunuda hesaba katmayı unutmayın.

4  Sitemizden güvenilir kişilerden alın derim. Akvaryumculardan alacaksanızda sorun yeni gelmişlerse almayın en az 3-4 gün bekleyin. Hayvanların yarısına yakını telef oluyor. Sağ kalmayı başaranlardan seçersiniz. Daha az risk almış olursunuz. Siteye yazamazsanız özelden sorabilirsiniz. Sanırım özelden yazmada sınır yok.
dream72009-07-15 19:36:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkocataskinÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 20
fkocataskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 19:48
 Rahmi bey öncelikle bu hobiye başladığınız için sizi tebrik ederim. Bu sorumluluğu almak gerçekten çok kolay bir iş değil.

1-yüksekliği fazla bir akvaryum kurma düşünceniz iyi fakat o boyutta bir akvaryumu özel olarak yaptırmanız gerekir buda maliyeti artırır.

2-java moss bildiğim kadarıyla ucuz bir bitki fakat ben yaşatmayı başaramadım. Size önereceğim en güzel bitki amazon olur bu bitkinin yaprakları çok fazla uzayabiliyor fiyatı akvaryumcularda biraz pahalı ama forumda daha ucuza bulabilirsiniz sanırım. Bu bitkiyi yetiştirmek için ben gübre kullanmadım. Fakat arkadaşım kullandığı halde çok faydasını görmedi. Benimkiler çok fazla ürediler(1 köketen 14-15 sürgün) tuz ilaç herangi birşey kullanmadım fakat alışveriş yaptığım bir hobiciden amazonun en mükemmel yaşam ph değerinin 7,5-8 olduğunu öğrendim midye kırığı kum kullandım ve ph'ı yükselmeyi kayalarla başardım.

3-bu sorunun cevabını 2'de vermiştim bence gerek yok. Sadece biraz sabır ve kaya.

4-balık sayısı çok az olur aslında ilk başta başlangıç için iyi bir rakam ama gözünüze güzel gözükmez. Eğer iyi bitkilendirme yaparsanız yavru kaybınız çok az olur illaki balık kaybedeceksiniz doğada da bu böyle değil mi iyiler yaşar zayıflar ölür.

5-yerli ithal konusunda en yaralı bilgiyi kesinlikle hobicilerden alabilirsiniz ve bu benim başıma geldi. 200'e yakın alman cins(turuncu kuyruk) balığım vardı. Bir gün bir petshopta seninde muhtemelen görüp özendiğiniz parlak lepisteslerden gördüm ve tam anlamıyla ağzım açık kaldı tanesi 2,5 liraydı 5 tane aldım ve bir güzel akvaryuma attım atmadan önce ilaç banyosu falan yaptım. Fakat ardan bir iki gün geçti balıklar hala akvaryuma alışmadı dişilerden biri öldü. Daha sonraki günlerde erkekler öldü. Tabi bu arada benim kendi balıklarımda onlar gibi hareketsiz ve hasta hale geldiler. Yeme ilgi göstermemeye kuyruk kısmaya başladılar. Bir hafta içinde hepsi öldü saat başı belki beş tane balık toplayıp attım. Artık akvaryumumun yanına gidemez olmuştum her gittiğimde ya ölmüş yada can çekişen bir balıkla karşılaşıyordum. Bu arada her türlü ilacı kullandım(sera bactopur da dahil. )
size tavsiyem balığı tek yerden almanız ve almadan önce iyice araştırmanız bilmediğiniz yerden sakın balık almayın. Yeni balık alıp akvaryuma koyacağınız zaman bir hafta beklesin daha sonra gözden çıkardığınız balığı yanına atın bir iki gün iyi gözlemleyin eğer kuyruğunu kısmaya başlıyorsa ikisinide hemen çöpe atın.

6-söylediğiniz hacimde bir akvaryum için iç filtre yeterli olacaktır iki haftada bir dip çekersiniz yarım su değiştirirsiniz hiçbir problem yaşamazsınız. Bende çift filtreli unistar bir iç motor vardı sorun yaşamadım. Hem fiyatı dış motorlardan daha uygun olur hemde daha az elektirik harcar.

7-lepistesler için bence çok kapsamlı testlere ihtiyacınız olmaz. Çünkü normal terkos suyu değerlerinde çok problem yaşamayan bir balık. Suyu bir hafta dinlendirmeniz yeterli olacaktır.

akvaryum için ekstra tavsiyede bulunmak istiyorum. Akvaryuma mutlaka elma salyangozu alın bu hayvanlar dipteki yemi yer ve bir süre sonra oluşabilecek zehirlenme vakalarını önlemeye yardımcı olur ve bence akvaryuma da ayrı bir güzellik katıyor. Bitki aldığınız zaman mutlaka dikkat edin java mossların içinde yabani cins salyangozlar oluyor. Bu hayvarları uzaklaştırmak çok zor ve çok çirkin görütüleri oluyor bunu önlemenin yolu biraz dikkat bitkiyi aldığınız yerde dikkat edin ve böyle bir durum varsa uzak durun derim.

şimdiden kolay gelsin herhangi bir probleminizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden kolay gelsin. ..
saygılar. ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 21:30
Bence arkadaşlar yeterli ve kaliteli cevaplar vermişler ancak gözümden kaçmış olabilir ancak bence şelale filtre almalısınız.

Ben 60 litre tankımda atman hf 600 şelale kullanıyorum ve debisi yarım açık siz 120 litre yaparsanız aynı filtreyi debisi tam açık kullanabilirsiniz ben filtremden çok memnunum hem akvaryum içinde yer kaplamıyor arkada kendi halinde duruyor. Hemde havalandırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor su seviyesini alçak tutarsanız yukarıdan dökülerek suyu havalandırır suyu yüksek tutarsanızda yüzeyde dalgalar yaparak suyu havalandırır.

Birde benim filtremde boruyla dipten su çekmenin yanında su yüzeyinde ızgaralı kısım var su üstünde kalan pislikleride topluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 13:20
Ziya Bey'in de dediği gibi kaliteli ve çok yeterli cevaplar aldım. Zaman ayıran herkese teşekkürler.
Son olarak kapağa takılan fanlar bilgisayarların içine taktığımız fanlar gibi bir şey mi? Hazır fanlı kapaklar var mıdır? El becerim çok yoktur da :)

Elma salyangozunu akvaryumcularda görmüş ve de çok tatlı bulmuştum. Acaba yavrulara ve/veya bitkilere bir zararı olur mu? Zaten yeni olduğumdan bakımı konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım?

Java Moss'lar için kaya şart mı? Kütük kullanıp sabitleme şansım olmaz mı? Ayrıca Tankın ön bölümü için java moss dışında alternatifİm var mı şöyle bakımı kolay ve işlevsel olan.

Bugünkü son mesaj hakkım olduğundan yine soruları yağdırdım affola

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zabitÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 333
zabitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 13:41
[QUOTE=fkocataskin] 

5-yerli ithal konusunda en yaralı bilgiyi kesinlikle hobicilerden alabilirsiniz ve bu benim başıma geldi. 200'e yakın alman cins(turuncu kuyruk) balığım vardı. Bir gün bir petshopta seninde muhtemelen görüp özendiğiniz parlak lepisteslerden gördüm ve tam anlamıyla ağzım açık kaldı tanesi 2,5 liraydı 5 tane aldım ve bir güzel akvaryuma attım atmadan önce ilaç banyosu falan yaptım. Fakat ardan bir iki gün geçti balıklar hala akvaryuma alışmadı dişilerden biri öldü. Daha sonraki günlerde erkekler öldü. Tabi bu arada benim kendi balıklarımda onlar gibi hareketsiz ve hasta hale geldiler. Yeme ilgi göstermemeye kuyruk kısmaya başladılar. Bir hafta içinde hepsi öldü saat başı belki beş tane balık toplayıp attım. Artık akvaryumumun yanına gidemez olmuştum her gittiğimde ya ölmüş yada can çekişen bir balıkla karşılaşıyordum. Bu arada her türlü ilacı kullandım(sera bactopur da dahil. )
size tavsiyem balığı tek yerden almanız ve almadan önce iyice araştırmanız bilmediğiniz yerden sakın balık almayın. Yeni balık alıp akvaryuma koyacağınız zaman bir hafta beklesin daha sonra gözden çıkardığınız balığı yanına atın bir iki gün iyi gözlemleyin eğer kuyruğunu kısmaya başlıyorsa ikisinide hemen çöpe atın.
[/QUOTE]

Aynisi 2 sefer başıma geldi. Bu çok önemli sakin görüntüye aldanıp akvaryuma dişardan balık almayın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 20:32
Co2 sistem kullanmayacaksanız şelale filtrede olabilir. Co2 kullanacaksanız yine olur ancak çnüne siper yapmalısınız. Yani surun yüzeyini dalgalandırmamalı. Bir diğer husus. Kapaklara bilgisayar fanı kullanımı. Bu konuda kendiniz yapamazsanız bunların hazır satılanlarıda mevcut. Tabiyki kendinizin yapacagı fiyatın 2-3 katı fark oluyor normal olarak. Bunlar ileriki konular aslında. İlk öncelikli yapılması gerekenleri yapın sonrası yavaş yavaş gelişecektir. Bu işin zevkide bu zaten. Tas tamam kurulu bir evmi zevk verir insana yoksa yavaş yavaş eksikleri tamamlanan ve gün geçtikçe güzelleşen bir evmi?.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otnememÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 757
otnememÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 23:18
Arkadaşlar her şey sayenizde kafamda oturmuş ve gerçekten büyük bir hevesle hobiye girişmişken eşimin aklına gelen bir soru bütün planları yatırabilir ki bu beni çok üzecek.
Aklımıza takılan soru şudur. Henüz yürüyemeyen ancak pek yakında ayaklanacak bir kızım var. Kızım yürümeye başladıktan sonra akvaryum onun için bir tehlike yaratır mı? Aslında tankın altındaki dolabı duvara sabitlemeyi düşünüyorum ama tank için bir çözüm aklıma gelmiyor. Tecrübeli arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsa sevineceğim. Evet bu hobiye gerçekten büyük bir iştahla girişmiştim ama kızımın güvenliği ve sağlığı daha önemli. Kısacası 80*40*40 boyutlarında bir tank ve dolabı kızım ve bizim için tehlike olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir