ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
grknksgl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2009 12:01
Son Ziyaret:
29 Aralık 2010 20:00
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gurkan koseoglu
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gurkan koseoglu

SON 10 MESAJI

Sarı prenses- vatoz uyumu hk.
Merhabalar,
200litrelik canlı doğuran tankımı bozup yine ciklete dönmek istiyorum. Öğrenmek istediğim şu; tankımda şu anda 1dişi 1 erkek cüce vatozum var. Ve sürekli yumurtluyorlar,100lerce yavrum var. sarı prenses-ahli ve yunus türleri yavru yeni doğan vatozlarıma zarar verirmi? Çerez niyetine küçücük yavrularımı yerler mi?
Cevaplarsanız mennun olurum.
Sıvı gübre önerisi hakkında
Yardımcı olduğunuz ve bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim
Sıvı gübre önerisi hakkında
Merhabalar

140lt canlı doğuran tankımda yaklaşık 40 kök bitki bulunmaktadır. Tunç Beyin misket gübresini kullanıyorum fakat güllerimin yapraklarında delinme başladı(postasyum eksikliğinden sanırım) , sazlarımda uc taraflarında solma ve erime başladı. Işığım çok yüksek olmasada düzenli olarak ışıklandırıyorum.

Daha önce sera flourina kullanmıştım ama çok çabuk bitiyor.Fiyatı uygun olup bir kaç şişe ayrı ayrı değilde tek bir şişede çoğu gereken besini içinde bulunduran sıvı gübre almak istiyorum.

Siz tecrübeli arkadaşlardan yardım almak istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.



Dipnot: Şu ürünü inceledim ama detaylı bilgiye erişemedim. Sizce uygunmudur? http://www.otuz.com/azoo-plant-gibberellin-60-ml-azoo-plant-zeatin-60-ml-azoo-plant-auxin-60-ml-hediyeli.html
grknksgl2009-10-23 10:42:22
Bu bitki türü nedir? Myriophyllum x?
Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için,saygılar
Bu bitki türü nedir? Myriophyllum x?
Merhabalar
Bir arkadaşımdan canlı doğuran tankım için Çam bitkisi diye aşağıdaki bitkiyi aldım. Acaip hızlı kollar atıyor attığı kollarıda kesip ektiğimde 1 hafta içinde en az 5cm uzuyor. Mükemmel bir bitki bence canlı doğuranlar için fakat aklıma takılan birşey var,internetde araştırma yaptığımda bu bitkinin Myriophyllum elatinoidesa benzettim ama onun yaprakları daha sıkıydı. Forumumuzun bitki arşivinde de
Myriophyllum çeşitlerine benzetemedim. Bu bitkinin gerçek adını bilen varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim beslediğim bitkinin ismini merak etmem sanırım garip karşılanmaz teşekkür ederim.

 









Işıklandırma hk.
[QUOTE=Torik]Gurkan Bey,
Düşük ışık ihtiyacı olan bitkiler için tankınızın ışık ihtiyacı en az 56 W kadar. Kelvin denilen ışık sıcaklığını belirtir. Işığın renk sıcaklığını verir direkt fotosentezle ilgisi yoktur.
 
Daha ziyade ışığın dalga boyu daha önemlidir. Şu makalelere göz atmanızı tavsiye ederim.
 
 
 
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Sinan Bey
Işıklandırma hk.
70*50y*40 yaklaşık 150 ltlik tankıma fiyatı uygun olduğu için armatür aldım ( http://www.hepsiburada.com/minjiang-t5-aydinlatma-mj-lm142/productDetails.aspx?categoryid=561642&productid=ptar6942718700633 ) ve 2 adet florasanın üzerinde yazan ibare t5 14w 10000k bu ürünün 150lt için bitkilerinin ihtiyacını karşılamayacağını tahmin ediyorum fakat , yaptığım hesaba göre düşük ışık gereksinimli bitkili tank için w başına 0.5 olması gerekiyor. Ama 28 w üzerinden hesap yaptığımda benim tankımda litre başına 0,2w düşüyor. Benim öğrenmek istediğimse florasanların t5 ve 10000k (ne olduğunu bilmiyorum :( ) olması bu hesabı değiştirirmi?

Yardımcı olursanız sevinirim.  
Zeytin bitkisi hk.
[QUOTE=burak]Sanırım besin yetersizliğinden etkileniyor, demir, fosfat, nitrat ve potasyum kullanıyormusunuz?
 
 
[/QUOTE]

Tunç Beyin misket gübresi (İçerik: Misket gübre 21 element, 17 amino asit, 10 vitamin, 5 yardımcı madde, 8 organik madde içermektedir.) ve sık su değişimi haricinde herhangi bir besin takviyesi yapmıyorum.

Bahsettiğiniz gibi potasyum ekleyebilirim. Teşekkür ederim.
Zeytin bitkisi hk.
Merhabalar

Resimde de görüldüğü gibi zeytin bitkimin alt dalları canlılığını kaybetti. Renk değişimi,solması olmadığı halde yeşil ama kurumuş bi görüntü aldı,bazı yapraklardada delinmeler mevcut,düzenli olarak tankımı aydınlatıyorum ayrıca Tunç beyin misket gübrelerinden de kullanıyorum,tabanda dere ve lav kırığı kumu mevcut olduğu halde neyi eksik yapıyorum anlayamadım.

Işık yetersiz diye düşündüm ama zaten zeytin çokda aşırı ışık istemeyen bitki olduğunu biliyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.




Sagittaria subulatamı yoksa vallisneria
[QUOTE=serkan_cetinkol]İki bitkide gereksinim olarak kolay türler.Vallisneriaları arka plana dikip yeşil bir fon oluşturabilirsiniz.Akvaryum tavanına kadar ulaşıp yavrular için saklanma ortamı oluşturmuş olurlar.Orta kısımlara da subulata ekleyip hoş bir derinlik yaratabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim , öneri için Serkan Bey

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.