ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fantastik3
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
89
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2009 19:09
Son Ziyaret:
23 Şubat 2024 11:26
Toplam Mesaj:
676 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin CANSEVER
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1971
Yaş:
52
İl:
Kocaeli
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/69574.jpg[/img] Mutlu METİN CANSEVER

SON 10 MESAJI

Redfield Ratio, N/P oranı
Mavi/Yeşil Alg aslında siyano bakter, bunu gidermek için macrol 500 antibiyotik kullanabilirsiniz, ancak oluşum nedeni çözülmediği sürece problem azalır ama ilk fırsatta yeniden yükselir.
Nitrat artışı yönünde denge bozulduğunda yeşil algler, fosfat artışı yönünde denge bozulduğunda ise kahverengi alglerde artış görülür. Bunun haricinde eğer tecrübeliyseniz suyunuzun kokusundan bile fosfatı fark edersiniz.
N/P dengesini sağlamanın en etkili yolu, su çekimi, tabandaki organik yükün uzaklaştırılması, beslenme rejimindeki değişiklikler (organik yükü azaltma) ve mutlaka az da olsa NPK gübre takviyesi.
Bütün bunlar yapılırken ışığın şiddetini düşürmek doğal olarak alg gelişimini azaltacaktır. Hızlı çözüm işi daha da bozabilir, en iyisi (ve ucuzu) sakin ve gözleme dayalı olacaktır.
Aquanix Protox Hakkında
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/69574/010920201010161.jpg[/IMG]


Siyano-Amonyak-Nitrit-Nitrat ve Organik atıkları giderir.


Düzenli kullanımda Cyano bakterileri yok eder. İlk kullanımda dahi farkı görürsünüz.

TUZLU SU / TATLI SU KULLANIMI İÇİN

Protox içeriğinde yüksek saflıkta kil mineralleri, mikroaktif karbon ve bakteri besini bulunan, filtre medyası gibi etkili sonuç veren bir üründür.

Protox tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında kullanılabilinir. Protox akvaryum bitkileri, mercanlar ve canlılar için zararlı değildir. Protox akvaryumunuza eklendikten sonra, toksin gibi zehirli maddeleri, artık besinleri kendi bünyesine bağlayarak, filtre yardımı ile akvaryumunuzdan atılmasına yardımcı olur.

İçerisinde bulunan özel bakteri besini formülü, bakteriler için besin kaynağı oluşturarak, bakteri popülasyonun artmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra balık ve mercan türleri içinde besin kaynağı oluşturmaktadır.

Protox uygulandıktan sonra meydana gelen bulanıklık normaldir. Bulanıklık Protox’un net etkisini gösterir. Bulanıklık oranı ve süresi kötü su parametreleri ile orantılıdır. Daha iyi su parametreleri olan tanklarda oranı az olur ve kısa sürede durulur. Yavaş yavaş su yine berraklaşır ve genellikle uygulamadan bir süre sonra kristal berraklığında olur.

KULLANIM TALİMATI

Protox akvaryum suyu ile birlikte karışım haline getirilip zenginleştirilerek, akvaryumunuza akıntılı bir bölgeden yavaşça eklenmelidir. Karışımın hazırlandıktan hemen sonra kullanılması gerekmektedir.
Protox 100 litre suya 1 çay kaşığı oranında kullanılmalıdır. Sorunsuz bir akvaryumda haftada 1 defa uygulanması önerilir. Sorunlu akvaryumlarda ise, doz 3 katına kadar artırılabilinir.

Amonyum / amonyak sorunu olan akvaryumlarda ise doz aralığı 1-2 güne kısaltılmalıdır. Protox toksik olmayan bir üründür bu nedenle daha yüksek bir doz zararlı değildir.

[B][K]Bu ürünü bir süre duymuştum. İzmit- Zet akvaryumda görünce denemek istedim. Bir kullanım sonucunda kesin yargılara varmak doğru olmaz ancak olumsuz bir şey yaşamadığımı, balıkların iştah ve renklerinde bir tık daha iyileşme olduğunu gözlemledim. Bu ürünü kullanan diğer arkadaşların yorumlarını öğrenmek isterim.[/K][/B]
Yosunun Majör Nedenlerinden Biri Organik Atıktır.
Çok güzel bir çalışma olmuş. Deneysel çalışmalar konunun aydınlatılmasında çok etkileyici olmuş. Elinize sağlık.

Bitkili - bitkisiz yoğun canlı barındıran akvaryumlarda organik atıklar kesinlikle alg oluşumunda temel etmenlerden birisi.
Bize düşenler canlı yükünü hafifletmek, çürümekte olan bitki uzuvlarını hızlıca ortamdan uzaklaştırmak, sık su değişimi yapmak.
Bunların yanında Aktif Karbon filtre malzemelerini kullanarak da sudaki organik maddelerin miktarını etkili bir şekilde düşürebiliriz.
İmkanım olunca ben de bu konuda bir deney yapmak isterim.
Yosun Rehberi
[QUOTE=devrimdpt]Bir başka eklemeyi mavi-yeşil algler için yapmak istiyorum. Yukarıdaki makalelerden birinde yüksek co2 oranlarını ve düşük ph'ları sevmediği yazılıyor. Makalenin ingilizce orjinaline de baktım, çeviri hatası yok. Ama benim tecrübelerim bundan çok farklı.
Benim tecrübem şöyle oldu
Akvaryumda bitkiler fosfat eksikliği belirtileri vermeye başladı. Bu ana kadar akvaryumda herhangi bir yosun problemi yoktu. Akvaryuma po4 eklemesi yaptım.
bitkilerde düzelme olmadı ama bu mavi-yeşil algler çıkmaya başladı.

Akvaryumda başlangıçtan itibaren ph:5.5-6 kh:0-1 gh:5-6

Bu arada araştırmaya başladım. Rus bir arkadaşım bir makale önerdi. Okuduktan sonra neler olup bittiğini tam olarak anladım. Makaleyi çevirip paylaştım. İstiyen okuyabilir.

Ph 5.5 civarlarında bitkileri fosfat alamıyor. Bitkiler fosfat eksikliği belirtileri veriyor. Ortama sürekli fosfat eklenmesi ve harcanamaması sonucu mavi-yeşil algler coşuyor akvaryumda. Gene aynı makaleden öğrendiğim kadar po4 fazlalığı mavi-yeşil alglere davetiye çıkarıyor. Bununla ilgili de bir tablo var.

Düşük kh ortamlarında ortama verilen co2 ph'ı çok aşağılara çekebiliyor. O yüzden düşük ph'ı sevmez tesbitine, tecrübelerim ışığında katılamıyorum. Aynı şekilde co2 e de bayılıyorlar. Süper fotosentez yapıyor hınzırlar.





[/QUOTE]

Bahsettiğiniz makale çevirinizi nereden okuyabilirim?

Teşekkürler.
Bitkili akvaryumlarda neden tuz kullanılmaz?
Peki canlı doğuranlar için Seachem firmasının ürettiği Live Bearer Salt - Brackish Water katkısı ürünü var. Firma üründe ilgili bitkilerde zarara yol açmayacağını söyleyen bir bilgi vermiş. Araştırmama rağmen içerik bilgisine ulaşamadım . Acaba böyle bir şey olabilir mi?
Bolivian Ram M. Altispinosa Hakkında Detaylı Bilgi
Güzel çalışma için teşekkür ederim.
Neolamprologus Pulcher Ve Neolamprologus Brichardi
Her şeyiyle mükemmel bir yazı için teşekkür ederim.

Her şeyiyle mükemmel bir yazı için teşekkür ederim.
Apistogramma Tank Yeniden Yükleme
Biyotop tadında ,güzel bir kurulum yapmışsınız. Umarım yeni Apistolarınız memnun kalır.
Ben de Kakadu bakıyorum. Dişim küçük olduğu için erkeğin cilvelerine cevap veremiyor.
Size bir kaç sorum var:

Ph değerini neden 6 civarında tutmak istiyorsunuz, 6,5 -7 aralığında ne gibi bir sorun oluşuyor?

TDS değeriniz 62 ppm, sanırım RO suyu kullanıyorsunuz. Hangi mineral tuzu tercih ediyorsunuz?
62 ppm yaklaşık 1-2 GH çok düşük değil mi?

Saygılar



High Tech Işık Sorusu
[QUOTE=mrah]Yerinizde olsam tankin tum rutinlerine 10 gun devam edip tekrar bir fotograf cekip aradaki farka gore yol alirdim. Pek farkedecegini sanmam, farketsede muhtemelen bogum aralarinin acilmasi, kirmizi renkli bitkilerde yeserme, monte carloda dikine uzama belirtileri gorunur. Eger bu belirtileri gormezseniz tamamen avantajiniza olur bu durum. Daha az isik = daha kolay co2 optimizasyonu + daha az besin tuketimi = daha yavas gelisim = daha az budama/haftalik bakim ihtiyaci. Bu arada tankta son zamanlarda ne yaptiysaniz isler eskiye nazaran daha yolunda gitmis, ayni rutinle tanka devam edin.[/QUOTE]

aynen katılıyorum.
Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası
Muammer bey gerçek bir hobici ancak profesyonel anlamda işini yapmayı da biliyor. Uzun zamandır çalışmalarını takip ediyordum ama bir kaç hafta önce bizzat kendisi ile tanıştım ve mekanını gördüm. Ürettiği apistolar ve satış akvaryumlarındaki bütün canlılar tam formunda. Ellerine sağlık 👏

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.