ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qokhanyilmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2009 14:00
Son Ziyaret:
27 Kasım 2012 10:18
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan yılmaz
Doğum Tarihi:
12 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Konya
Meslek:
Üretim Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ...

SON 10 MESAJI

Kendin Yap Komple Sistem (Resimli Anlatımlı)
Amatörler için gayet aydınlatıcı ve emek isteyen birçalışma olmuş.Emeğinize sağlık
duboisi ve bembe aynı tankta yaşar mı?
Duboisi erkeğin ve bemba erkeğinle alakalı bir durum bence.Mesela benim duboisi erkeğim ikola , moori ve iki tanede bemba erkeğini öldürdü.Eşleri dul kaldı.O yüzden tek tür en mantıklısı.Akvaryumunu ikiye böl o şeklide yap en mantıklısı.
Tropheuslarım İlangi Olabilir mi ?
Bende aynı balıklardan ardakalan 2 erkek var.Benim bildiğim kadarıyla moliro chimba.Ama bendekiler kur yapacakları yada keyifli oldukları zaman üzerindeki sarı çizgiler kayboluyor ve kuyrukları kıpkırmızı olup açık kırmızı noktalar beliriyor.
Duboisi maswa yavrularım
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Bu yavrular benim 5. ve 6. nesil yavrularım.Daha öncekiler acemilikten ve egg thumbler kazalarında gitti malesef ama bu sefer 12 yavrunun 12 sinide hiç fire vermeden büyüttüm.Büyük yavrular ise 4 tane .Bunun sebebi ise ikinci dişimin ilk defa yavru alması sebebiyle ikinci gün kusturmak zorun kaldım.Akvaryumun boyu küçük olduğundan azgın bir erkekle mücadele etmek kolay değil ve dişiler bölge tutuyorlar.Ama büyük yavrularda gayet sağlıklılar.Yalnız bu arada bir şey dikkatimi çekti egg için iki aydır hava motorunu açık bırakıyorum.Eşim ve ben çalışıyoruz gündüzleri evde buzdolabı ve akvaryum dışında çalışan bir şey yok ve elektrik faturası bu ay 140 milyon gelmiş çok şaşırdım.Acaba hydor olan 20w lık dış filtremin üzerinde yazandan fazla yakmasımı sözkonusu ?
Duboisi maswa yavrularım
60 günlük yavrularım ve 30 günlük yavrularım...



 




 

qokhanyilmaz2009-06-16 20:14:28
Tropheus Fiyatları...
Yeni giren ve piyasada olmayan türlerin akvaryumcular vasıtasıyla pahalıya satılmasını anlıyorum ama bunu hobicilerinde abartması işi katlanılmaz hale getiriyor.
Tropheous Kasanga Renk
Suya ait Ph ölçümünüz varmı acaba ?
Tropheus Fiyatları...

Ben başka bir problemle karşılaştım.Hobi amaçlı elinde büyüttüğü yavruları en iyi  ihtimalle elinden çıkarmak yada tem parasını karşılamak amaçlı satmayı düşündüğünü düşündüğümüz forum üyelerinin balıklar için verdiği fiyatlar son zamanlarda ülke çapında bilinen açık artırma yada veritabamlı satış sitelerinde daha ucuz olduğunu gördükçe bu işi abattığımızı düşünüyorum.Bİr an önce talep azalmasını beklemeden tropheus enflasyonunun yaşanmasını bekliyorum:Bende elimde yetiştitip satmama rağmen.

YAVRULARI AKVARYUMA ALINCA ÖLDÜLER
Bence ana tanktan yavru alırken ana tankın sudaki kültürünüde taşıman gerekirdi. Yani ana tanktan su alıp eklemen bidahaki dip çekiminde yeniden aynı işlemi yapıp e az yarısını ana tanktaki suyla doldurman gerekirdi.Bende trop larda aynı şeyi yaşadım ama daha sonra suyu ana tanktan aldıktan sonra bu problem çözüldü.İşin kolayı ana tanktaki temizleme filtrelerinin süngerini limon sıkar gibi yavru tankına sık iki üç gün dinlendir ve havlandrı problem çözülü.Ama işi garantiye almak için önce  2 tane koy ölmesse diğerlerinide koyarsın.
150 x 60 x 60 yeni tank( yeni resimler sayfa 4 de)
akvaryumun fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.