ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kzan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2009 22:23
Son Ziyaret:
15 Haziran 2013 23:36
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker keskin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker KESKİN

SON 10 MESAJI

iceman cinsiyet tahmini yaparmısınız
Teşekkür ederim teorik olarak bunu biliyorum ancak resimleri yorumlarsanız diğer balıklar içinde örnek teşkil etmiş olacaktır bana

iceman cinsiyet tahmini yaparmısınız
Resimdekilerin cinsiyetlerini söylerseniz sevinirim artık anal vent açıklığı ile cinsiyet tayin etme olayını kavramalıyım...
İCEMAN anal vent resimli tahminlerinizi bekliyorum(resimler yüklendi!)
Selamlar arkadaşlar.Aceilerimde 1e 4d oranını tuturup fazlalık erkekleri akvaryumdan çıkarmayı düşünüyorum.şu anal vent açıklık olayını da artık tam olarak kavramayı umud ediyorum bu nedenle çektiğim resimleri kendi tahminime göre erkekler ve dişiler olarak gruplandırdım bana tahminimde yanıldığım resim no'larını söyleyip düzeltirseniz yada doğru olup olmadığını söylerseniz çok makbule geçecek.
 Şimdiden Teşekkürler...
erkek olduğunu düşündüklerim
erkek1
erkek3
erkek4
erkek5
erkek6
dişi olduğunu düşündüklerim
dişi1
dişi2
kzan2011-01-24 21:18:50
Acei devamlı dik duruyor kuyrukta erime var
Bahsettiğim dişi acei akvaryumun en büyük balığı 3 dişi 2 erkek acei var ancak erkeklerden biri epey küçük s.p. ler de 2 dişi 1 erkek şeklinde ve onlar da küçük yani akvaryumda ona baskı yapacak bir balık yok ve saklanacak yer de mevcut, bu şekilde davranmadan önce akvaryumun sahibi gibi yüzüyordu.Ayrıca belirtmem gerekiyor genellikle  hava almaya çalışırcasına yüzeyde duruyor ancak hava motoru gayet iyi çalışıyor ve diğer balıklarda hava ile ilgili bir problem yok.
Acei Anal-vent açıklık resimli cinsiyet nedir?
1. balıkta titreme olayı var ancak nedense nadiren görünüyor akvaryumda bir erkek daha var ama ona kıyasla epey küçük ancak dişilere göre biraz küçük kalıyor.Yavru aldığım dişilerde bile titreme olayı gözlediğim bu belirtiye göre karar veremedim.Akvaryumcu bana 1.dişi 2. erkek diye satmıştı aldığımdan beri tam tersi olduğunu düşünüyordum ama kesin bir ayrıma varamamıştım.
Acei Anal-vent açıklık resimli cinsiyet nedir?


Resimlerdeki balıkların cinsiyetleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler
Acei devamlı dik duruyor kuyrukta erime var
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Devamlı olarak dik vaziyette durma,kuyruk ve yüzgeçlerde erime,yem attığımda yemeye çalışıyor ancak yüzmek istediğinde akıntıya kapılmış gibi hareket ediyor(balık akvaryumdaki en büyük dişi)

Akvaryum Kapasitesi (litre):100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:acei, s.p., frenatus, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Tam değerleri bilmiyorum ancak dış filtrede zeolit ve karbon mevcud,

Filitrasyon:Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Üç haftada bir %30 su değişimi,en son 3 gün önce dip çekimi ve filtre temizliği yaptım.Ancak 10 günlüğüne evde olamayacağım için yemleme işini komşuya bırakmıştım günde bir yemleme yapabildi zannedersem ancak  miktar konusunda dediğime bağlı kalabildi mi bilmiyorum geldiğimde balık üstte bahsettiğim durumdaydı ve 3 gündür aynı şekilde yaşamaya devam ediyor.

Uyumu nasıl sağlayabilirim ?

Herkese selamlar.Henüz yeni bir akvaryum kurdum 110lt lik ve daha önce uyum içerisinde baktığım ashai ve s.p. lerin yanına bu defa demasoni(s.p. ve ashai ye nazaran daha küçük)ekleyerek yeni alacağım balıklarla bir akvaryum oluşturmayı düşünüyorum.öncelikle bu üçlünün anlaşma durumunu değerlendirmenizi istiyorum.İkincisi, hiç araştırmadan sadece hareketli oluşu göze hoş gelen renklerinden ötürü 8-10cm kadar bir auratus aldım(bu tankın ilk balığı komşularını bekliyor).Aldıktan sonrada ne kadar agresif bir balık olduğunu öğrendimSikkin Şimdi; ashai s.p. ve eğer uygunsa demasoni üçlüsünün yanına bu balığı nasıl adapte edebilirim? Uygun anlaşma şartlarını nasıl sağlayabilirim?

BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?

100 lt lik akvaryumda 1e 3d sp besliyorum 3 tane de küçük ashai var. Sp lerden biri 6 gün önce ağzına yumurta aldı ve bunu farkettiğim an aynı akvaryumun 1/3 üne denk gelecek şekilde cam ile bölüp buraya aldım erkek rahatsız ediyordu çünkü. Bugün de diğer bir dişi yumurta aldı ancak erkek o kadar da rahatsız etmiyor dekor içinde saklanabiliyor zaten ama ilk yavruları o yüzden yutmasından korkuyorum. Bu iki dişiyi alanlarını büyüterek camla ayrılmış kısma almalımıyım yada ikisinin de strese girmemesi için camı kaldırıp dekor içinde saklanmalarına mı izin vermeliyim. İlk kez yavru alacağım için kayıp yaşamak istemiyorum aslında. Son olarak dişi sp nin ağzına yumurta alması döllendiği ve ayırılabileceği anlamına gelir mi? yani ağzına yumurta almış olmasına rağmen henüz döllenmemiş olabilir mi? eger öyleyse döllenme için ne kadar beklemeliyim. Şimdiden teşekkürler.

BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
  Damızlık olarak aldığım sarı prensesim bendeyken ilk defa ağzına yavru aldı kendi akvaryumunda içinde biraz dekoruyla camla ayırdım.Şimdi ben onu yemleyebiliyorum mu yoksa yavruların ağzından çıkmasınımı beklicem.
teşekkürler...



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.